Nicole Richie

Allikas: Vikipeedia
Nicole Richie

Nicole Camille Richie (sündinud 21. septembril 1981) on USA näitleja, laulja, tõsielusarjas osalenu ning eelkõige seltskonnategelane. Ta on soulmuusiku Lionel Richie lapsendatud tütar. Suurema tuntuse saavutas Nicole osaledes koos Paris Hiltoniga telekanali Fox tõsielusaates "The Simple Life".

Lapsepõlv[muuda | muuda lähteteksti]

Nicole Richie (sünninimi Nicole Camille Escovedo) sündis Berkeleys Californias. Oma bioloogiliste vanematega Nicole ei suhtle. Lapsena oli tema hooldusõigus Lionel Richiel, kelle juurde kolis Nicole elama juba kaheaastaselt. Seaduslikult lapsendasid Lionel Richie ja tema naine Brenda Harvey Nicole'i siis, kui ta oli üheksa-aastane.

Richie ristiemaks on Nancy Davis ning ristiisadeks Michael Jackson ja Quincy Jones.

Haridustee[muuda | muuda lähteteksti]

1986. aastal läks Nicole Californias asuvasse lasteaeda The Buckley School, kus ta tutvus oma endise parima sõbranna Paris Hiltoniga. Richie lõpetas 1999. aastal Montclair College Preparatory School. Ta õppis ka Arizona Ülikoolis kunsti ja meediat, kuid jättis pärast kahte aastat õpingud pooleli. Nicole on muusikakoolis õppinud kitarri, viiulit, klaverit ja tšellot.

Televisioon[muuda | muuda lähteteksti]

2003. aastal nõustusid Nicole Richie ja tema selleaegne parim sõbranna Paris Hilton osalema tõsielusarjas "The Simple Life". Türdukud elasid kuu aega võõras peres, kelle kodu asus Altuse külas. Esimese osa, mis oli eetris 2. detsembril 2003. aastal telekanalis Fox, vaatajaid oli üle 13 miljoni ning sarja jätkudes suurenes vaatajaskond veelgi.

Teine hooaeg viis tüdrukud haagisematkale lõunapoolsetesse ühendriikidesse. Neilt võeti ära sularaha, krediitkaardid, mobiiltelefonid nii, et raha teenimiseks tuli neil teha lihttööd. Töötati farmitöölistena, merineitsitena allvee-etendusel, hotellikoristajatena, viinerivalmistajatena, pesapallitiimis, ilusalongis ja veisefarmis.

Kolmandal hooajal töötasid tüdrukud internidena. Nad seiklesid bussiga Ameerika Ühendriikide idarannikul, ööbides 15 perekonnas.

2005. aastal teatas telekanal Fox, et uut hooaega tulemas pole. Ettekäändeks toodi ruumipuudus ajakavas. Kuu aega hiljem teatas E!, et nende eestvedamisel tuleb ka neljas hooaeg.

Neljandal hooajal mängisid tüdrukud erinevates peredes emasid ja abikaasasid. Tegevuspaigaks oli California.

Viienda hooaja esimene osa oli eetris 28. mail 2007. Sel hooajal töötasid tüdrukud laagri järelevalvajatena. Laagritüüpideks olid draamalaager, ellujäämislaager, paarikeste laager, terviselaager, viisakuslaager.

Neljanda hooaja edust hoolimata jäid viienda hooaja vaatajanumbrid kesisteks. 30. juulil 2007 teatati, et sarjale kuuendat hooaega ei tule.

2005. aastal tegi Nicole Richie oma näitleja debüüdi filmis "Kids in America". Ta on üles astunud ka telesarjades, näiteks "Eve", "Mulla all", "American Dreams", "8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter" ja "Chuck".

2008. aasta juulis kuulutati välja, et Nicole'i 2005. aastal ilmunud romaanist "The Truth About Diamonds" luuakse telesari.

Muu töö[muuda | muuda lähteteksti]

Kirjutamine[muuda | muuda lähteteksti]

2005. aastal avaldas Nicole Richie poolautobiograafilise romaani "The Truth About Diamonds". Teosest võib leida paralleele tema enda eluga, kui teos on siiski enamjaolt väljamõeldis.

Disain[muuda | muuda lähteteksti]

2007. aasta aprillis tegi Nicole teatavaks, et planeerib luua päikseseprillidest ja ehetest koosneva kollektsiooni. 2008. aasta oktoobris tuligi välja tema esikkollektsioon "House of Harlow 1960".

2009. aastal lõi Richie rõivakollektsiooni "A Pea in the Pod", mis oli mõeldud lapseootel naistele.

Muusika[muuda | muuda lähteteksti]

Nicole Richie oli 2009. aastal rokkansambli Darling liige. 2004. aastal tuli tal sooloartistina välja ka demosingel "Dandelion". 2004. aastal kandideeris Richie ka Broadway muusikali "Rent", kuhu ta siiski valituks ei osutunud.

Isiklik elu[muuda | muuda lähteteksti]

2005. aasta aprillis jõudis avalikkuse ette teade, et kauaaegsed sõbrannad Paris Hilton ja Nicole Richie on omavahel lootusetult tülis. Hilton kommenteeris: "See pole mingisugune suur saladus, et Nicole ja mina pole enam sõbrad. Nicole teab, mis ta tegi ja see on kõik, mis mul selle kohta üldse öelda on." Kumbki tüdrukutest ei kõnelenud avalikult tüli põhjustest, kuid levisid kuulujutud, et Nicole olevat oma sõpradele näidanud Parise seksivideot. 2006. aasta oktoobris leppisid nad lõpuks siiski ära.

2006. aasta alguses täitsid meediaväljaannete esikaasi fotod Nicole Richie dramaatilisest kõhnumisest. Nicole kommenteeris ajakirjale Vanity Fair: "Ma tean, et olen praegu liiga peenike. Aga ma ei soovi, et noored tüdrukud mind vaataksid ja ütleksid, et nemadki tahavad sellised välja näha." Veel lausus ta: "Ma käin toitumisspetsialisti ja arsti juures. Hakkasin kartma, et midagi tõsist võib lahti olla." Sama aasta septembris väitis Richie: "Ma ei ole anorektik. Ma ei ole buliimik. Mul ei ole toitumishäiret". Oktoobris sai teatavaks uudis, et Nicole otsib ravi kaalu tõstmiseks 2007. aasta märtsis sattus ta haiglasse vedelikupuuduse tõttu. Tal diagnoositi hüpoglükeemia ehk madal veresuhkur.

Nicole Richie'l on olnud rodu avalikkuse tähelepanu all olnud suhteid. Aastatel 2003–2005 oli tema poiss-sõber DJ AM (Adam Goldstein). Paar läks lahku pärast 9 kuud kestnud kihlust. Richie oli lühiajaliselt seotud ka lapsepõlve sõbra Brody Jenneriga, kes on omakorda tuntud MTV tõsielusarjast "The Hills". Nicole'i tuntuimaks suhteks on ikkagi kooselu Good Charlotte esilaulja Joel Maddeniga. Neil on kaks last: tütar Harlow Winter Kate Madden (sündinud 11. jaanuaril 2008) ja poeg Sparrow James Midnight Madden (sündinud 9. septembril 2009).

Probleemid seadusega[muuda | muuda lähteteksti]

Veebruaris 2003 arreteerisid Malibu politseinikud Nicole Richie. Talle esitati süüdistus heroiini omamise ja juhiloata sõidu eest.

Detsembris 2006 arreteeriti Richie California maantee patrulli käigus, kui tema organismist oli leitud alkoholi. Talle esitati süüdistus, alkoholijoobes juhtimise eest. Enne vahelevõtmist olevat mitmed sõidukijuhid teatatud politseile mustast G-klassi Mercedes-Benz, mis maanteelt väljakalduma kipub ning, mis vastassuuna reas sõidab. Nicole tunnistas, et oli vahetult enne intsidenti manustanud marihuaanat ning valuvaigistit Vicodin.

27. juulil 2007 karistati Richie't 4 päevaga vangamüüride vahel, millest ära kandis ta vaid 82 minutit.

Kinnipidamisasutuse pressiesindaja rääkis ajakirjale People, et Richie vabastati ennetähtaegselt vangla ülerahvastatuse pärast. Nicole'i advokaat teatas avalikkusele: "Pärast 82 vanglas veedetud minutit oli Nicole meeldivalt üllatunud, et ta varem vabastati."

Nicole võttis California kohtu ettekirjutusel osa 18-kuulisest alkoholijoobes juhtimise vastase kasvatustöö programmist.

Heategevus[muuda | muuda lähteteksti]

Novembris 2007 lõid Nicole Richie ja Joel Madden heategevus sihtasutuse "Richie Madden Children's Foundation".

Mais 2008 tulid Joel ja Nicole avalikkuse ette avaliku üleskutsega luua abiprogramm Birma keeristormis kannatanutele.

Fakte[muuda | muuda lähteteksti]

  • Nicole on rassilt 1/2 kaukaaslane, 1/4 mustanahaline ja 1/4 mehhiklane.
  • Nicole huvitub erinevatest usunditest.
  • Nicole'i keha katavad 7 tätoveeringut: tiivad abaluudel, "Virgin" randmel, "Richie" kaela tagaküljel, balletisussid alakõhul, rist seljal, täht randme siseküljel, ristiga kett ümber jala.

Nicole'i isiklikud veebilehed[muuda | muuda lähteteksti]

  • www.NicoleRichie.com[1]
  • www.Twitter.com/nicolerichie[2]

Muusikavideod[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Nimi Artist Osa
1992 "Love Oh Love" Lionel Richie
1998 "So Into You" Tamia Tamia sõbranna
2006 "I Call It Love" Lionel Richie "CSI-st" tuntud Adam Rodrigueze huviobjekt)

Auhinnad ja nominatsioonid[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Auhind Auhinna tseremoonia Märkused Tulemus
2005 Parim telepersoon: Naine Teen Choice Awards Nominatsioon
Choice V-Cast (jagamisel Paris Hiltoniga) Teen Choice Awards sarja "The Simple Life" eest Nominatsioon
Noore Hollywoodi Stiili Ikoon Hollywood Style Awards Võit
2008 Kuldne Lepitaja Auhind Babytalk Magazine Võit
A-List Everywere Bravo's A-List Awards Nominatsioon