Mootori harjad

Allikas: Vikipeedia

Mootoriharjad on vahend, mis võimaldab elektrivoolu ülekannet, statsionaarsete ja pöörlevate, elektrijuhtide vahel.[1]

Motor brushes, different sizes.

Kasutatakse, tüüpiliselt mootorites elektrivoolu ülekandeks staatori ja rootori vahel, kommutaatori või kontaktrõngaste vaheldusel. Samuti kasutatakse seadmetes pöörlevate osadega, kus on vajalik elektrivoolu ülekanne ülalmainitud osadele, tüüpiliselt seadme juhtsignaalide tarviks või ajamite toideks.

Mootoriharjad ja kommutaator, alalisvoolumootoris.

Valmistatakse peamiselt kokku surutud süsiniku-grafiidi või metall-grafiidi segudest.

Päritolu nimi[muuda | muuda lähteteksti]

Tööd on palju liike elektrimootorid ja-generaatorid rootori mähis peaks olema elektriline ühendus selleks, et sule vooluringi. Esialgu on достигалось pannes vask või латунного koguja või kontaktrõngad võllile. Kasutades vedrud, et коллектору või кольцам прижимались punutud vask traati "harjad".

Kahjuks sellise harjapuhastaja — ненадежная ümberlülitamise, sest nad on tööl liikunud ühest segment (plaat) koguja juurde соседнему, накоротко nende sulgemine. Selle probleemi lahendamiseks on aidanud kasutamine "высокоомных pintslid", mis on valmistatud grafiit (mõnikord lisatud pulber vask). Hoolimata sellest, et elektriline takistus графитовых harjapuhastaja kõrgem on metallist, ja teeb kümneid миллиом, see on piisavalt väike, et kanda suur vool ja piisavalt kõrge, et ärge lühistage накоротко naabruses plaadi koguja kui vahetamine.

Termin "hari", et need libisevad kontaktid on säilinud pealkiri süsiharjad.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]