Meri (kaardimäng)

Allikas: Vikipeedia

Meri on kaardimäng.

Merd mängitakse kaardipakiga, milles on 36 kaarti (võib ka rohkem). Mängu alguses võetakse kaardipakk ning seejärel aetakse see laua peal suvaliselt laiali, et tekitada n-ö kaootiline "kaardimeri". Iga mängija võtab alustuseks "merest" kuus kaarti.

Alustaja hakkab küsima teistelt mängijatelt kaarte, näiteks: "Kas kellelgi kuut on?". Küsija ei tohi küsida kaarte, mida tal endal käes ei ole. Kõik mängijad peavad andma küsijale kõik kaardid, mida küsija küsib. Kui mängijal pole vastavaid kaarte, siis ei pea ta midagi tegema. Küsija saab uuesti küsida, kui ta sai kelleltki kaardi.

Kui mitte kellelgi ei ole küsija küsitud kaarti, peab küsija merest ühe uue kaardi võtma ning järg läheb järgmisele mängijale edasi. Kui küsija võtab merest kaardi, mida ta küsis, siis saab ta uuesti küsida.

Kui küsija saab enda kätte näiteks neli kuut, siis saab ta need kõrvale panna. Seda loetakse üheks punktiks. Küsija saab jälle uuesti küsida. Teiste reeglite järgi läheb peale punkti saamist mänguvoor edasi järgmisele mängijale.

Võitja on see, kes mängu lõpuks saab kõige enam punkte.