Mauritaania peaministrite loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti
Mauritaania islamivabariigi peaminister
Seal of Mauritania (2018).svg
Praegu ametis
Mohammed Ould Bilal
alates 6. august 2020
Ametisse nimetaja Mohamed Ould Ghazouani
Mauritaania president
Moodustatud 28. november 1960
Esimene täitja Moktar Ould Daddah

Siin loetletakse Mauritaania peaministreid alates riigi iseseisvumisest 1960. aastal kuni tänapäevani.

Kokku on ametis olnud 15 peaministrit (ühte kohusetäitjat mitte arvesse võttes). Kolm peaministrit, Maaouya Ould Sid'Ahmed Taya, Sidi Mohamed Ould Boubacar ja Cheikh El Avia Ould Mohamed Khouna on ametis olnud kahel mittejärjestikusel ametiajal.

Alates 3. augustist 2019 on Mauritaania peaminister Ismail Ould Bedde Ould Cheikh Sidiya.

Legend[muuda | muuda lähteteksti]

Parteid

Muud

Loend[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Pilt Nimi
(Sünd–surm)
Ametiaeg Poliitiline kuuluvus Riigipea(d)
Algus Lõpp Pikkus
1 Moktar Ould Daddah - 1977.jpg Moktar Ould Daddah
(1924–2003)
28. november 1960 20. august 1961 265 päeva PRM / PPM Tema ise
Ametikohta polnud (20. august 1961 – 6. aprill 1979)
2 No image.png Ahmed Ould Bouceif
(1934–1979)
6. aprill 1979 27. mai 1979
(suri ametis olles)
51 päeva Sõjaväelane Salek
No image.png Ahmed Salim Ould Sidi
(1939–1981)
28. mai 1979 31. mai 1979 3 päeva Sõjaväelane Salek
3 Haïdalla cropped.png Mohamed Khouna Ould Haidalla
(1940–)
31. mai 1979 12. detsember 1980 1 aasta, 195 päeva Sõjaväelane Salek
Louly
Tema ise
4 No image.png Sid Ahmed Ould Bneijara
(1947–2017)
12. detsember 1980 25. aprill 1981 134 päeva Parteitu Haidalla
5 Mauritania gov ould taya 210 eng 30apr05.jpg Maaouya Ould Sid'Ahmed Taya
(1941–)
25. aprill 1981 8. märts 1984 2 aastat, 318 päeva Sõjaväelane Haidalla
(3) Haïdalla cropped.png Mohamed Khouna Ould Haidalla
(1940–)
8. märts 1984 12. detsember 1984
(kukutati)
279 päeva Sõjaväelane Tema ise
(5) Mauritania gov ould taya 210 eng 30apr05.jpg Maaouya Ould Sid'Ahmed Taya
(1941–)
12. detsember 1984 18. aprill 1992 7 aastat, 128 päeva Sõjaväelane Tema ise
6 Sidi Mohamed Ould Boubakar.jpg Sidi Mohamed Ould Boubacar
(1957–)
18. aprill 1992 2. jaanuar 1996 3 aastat, 259 päeva PRDS Taya
7 No image.png Cheikh El Avia Ould Mohamed Khouna
(1956–)
2. jaanuar 1996 18. detsember 1997 1 aasta, 350 päeva PRDS Taya
8 No image.png Mohamed Lemine Ould Guig
(1959–)
18. detsember 1997 16. november 1998 333 päeva PRDS Taya
(7) No image.png Cheikh El Avia Ould Mohamed Khouna
(1956–)
16. november 1998 6. juuli 2003 4 aastat, 232 päeva PRDS Taya
9 No image.png Sghair Ould M'Bareck
(1954–)
6. juuli 2003 7. august 2005
(kukutati)
2 aastat, 32 päeva PRDS Taya
(6) Sidi Mohamed Ould Boubakar.jpg Sidi Mohamed Ould Boubacar
(1957–)
7. august 2005 20. aprill 2007 1 aasta, 256 päeva PRDS Vall
10 No image.png Zeine Ould Zeidane
(1966–)
20. aprill 2007 6. mai 2008 1 aasta, 16 päeva Parteitu Abdallahi
11 Yahya Ould Ahmed El Waghef mauritanie.jpg Yahya Ould Ahmed El Waghef
(1960–)
6. mai 2008 6. august 2008
(kukutati)
92 päeva ADIL Abdallahi
Mauritaanial polnud peaministrit (6.–14. august 2008)
12 No image.png Moulaye Ould Mohamed Laghdaf
(1957–)
14. august 2008 20. august 2014 6 aastat, 6 päeva Parteitu Aziz
Mbaré
13 No image.png Yahya Ould Hademine
(1953–)
20. august 2014 29. oktoober 2018 4 aastat, 70 päeva Parteitu Aziz
14 No image.png Mohamed Salem Ould Béchir
(1962–)
29. oktoober 2018 5. august 2019 280 päeva UPR Aziz
Ghazouani
15 No image.png Ismail Ould Bedde Ould Cheikh Sidiya
(1961–)
5. august 2019 6.august 2020 UPR Ghazouani
16 No image.png Mohammed Ould Bilal
(1963–)
6. august 2020 Ametis UPR Ghazouani

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]