Matemaatika ja kaasaeg

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Matemaatika ja Kaasaeg)

"Matemaatika ja kaasaeg" oli aastatel 1963–1984 Tartu Riikliku Ülikooli välja antud ebaregulaarselt ilmunud matemaatikaalaste populaarteaduslike artiklite kogumik[1].

Kogumikus on 22 köidet[1]. Näiteks VII köide (ilmus 1965) sisaldas artikleid küberneetikast, majandusmatemaatikast, matemaatika ajaloost ja koolimatemaatikast.

"Matemaatikat ja kaasaega" anti välja ühiskondliku töö korras. Näiteks esimese köite toimetajad olid H. Espenberg, J. Gabovitš, Ülo Kaasik, Ülo Lumiste, Enn Sarv (vastutav toimetaja), Enn Tamme ja Ene-Margit Tiit.

Esimese köite saatesõnas öeldakse, et "Kogumiku lugejaskonnaks on mõeldud keskkooliõpilased, üliõpilased, õpetajad, insenerid, aga samuti ka teadlased." Kogumik seadis oma ülesandeks süvendada noortes huvi matemaatika vastu, tutvustada matemaatika meetodeid mittematemaatikutele ja pakkuda uusi ideid neile, kes töötavad matemaatika alal.

Tänapäeval "Matemaatika ja kaasaeg" enam ei ilmu. Sarnaste eesmärkidega antakse välja Eesti Matemaatika Seltsi aastaraamatut.

Kõik "Matemaatika ja kaasaja" köited on elektrooniliselt kättesaadavad Eesti matemaatika ja statistika doktorikooli kodulehel.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1 EE 12. köide, 2003: 329.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]