Marko Mägi (ökoloog)

Allikas: Vikipeedia
Marko Mägi 2018. aastal Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonnas.

Marko Mägi (sündinud 11. oktoobril 1978) on eesti ornitoloog ja käitumisökoloog.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Marko Mägi intervjuu teadustöö raskustest 2018. aastal

Ta lõpetas 1993. aastal Tali Põhikooli ja 1996. aastal Kilingi-Nõmme Keskkooli. 2000. aastal lõpetas ta bakalaureusekraadiga Tartu Ülikooli bioloogia-geograafiateaduskonna zooloogia erialal, aastal 2002 magistrina Tartu Ülikooli bioloogia-geograafiateaduskonna loomaökoloogia erialal. 2007. aastal kaitses ta doktoritöö "The habitat-related variation of reproductive performance of great tits in a deciduous-coniferous forest mosaic: looking for causes and consequences" (Sigimisnäitajate elupaigaline varieeruvus rasvatihasel okaspuistu-lehtpuistu süsteemis: otsides põhjusi ja tagajärgi) ja sai doktorikraadi (juhendaja professor Raivo Mänd).

Marko Mägi töötab Tartu ülikooli ökoloogia ja maateaduste instituudis linnuökoloogina. Tema põhilisteks uurimisteemadeks on metsalindude ökoloogia ja käitumine, loomade elu linnas ja sealsed inimeste ja loomade konfliktid. Lisaks on Marko Mägi veebilehe Linnuvaatleja teadussuudiste ja Zooloogid 2.0 toimetaja ning kajastab zooloogilisi teemasi mujal meedias.

Looming[muuda | muuda lähteteksti]

Marko Mägi sulest on ilmunud linnuraamatud:

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

  • 2000 II koht riiklikul noorte teadlaste teadustööde konkursil

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. ETAG (20. august 2019). "Eesti teaduse populariseerimise elutööpreemia pälvis Ain Kallis". Eesti teadusagentuuri koduleht.
  2. "Tartu Ülikooli aumärgi kavalerid". Tartu Ülikool. Vaadatud 9.12.2022.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]