Marcel Albers

Allikas: Vikipeedia

Marcel Albers (29. aprill 1967 Eindhoven20. aprill 1992 Thruxton) oli Hollandi võidusõitja. Tal pole peresidemeid autojuhi Christijan Albersiga.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Marcel Albers alustas oma karjääri Hollandi väikevormelites, võites 1989. aastal kohaliku Vormel Fordi meistritiitli. Järgmisel aastal, pärast liitumist Opel Euroseriesiga, lõpetas ta meistritiitli tubli kuuenda kohaga.

1991. aastal otsustas ta lülituda Inglise Vormel 3-le, saavutades aasta lõpus viienda koha ja saavutades Marlboro Mastersil kolmanda koha, eelnenud vaid David Coulthard ja Jordi Gené. Need etteasted tegid Albersist järgmise aasta Inglismaa Vormel 3 tiitli favoriidi.

1992. aasta hooaeg avanes Albersi võiduga Donington Parkis ja lõpetamisega Silverstone'is. Kolmandaks võistluseks, mis peeti Thruxtoni ringrajal, kvalifitseerus ta esireas. Pärast käigukastiprobleemidest mõjutatud võistluse algust lähenes ta Woodham Hillis vahetult enne šikaaniklubi pidurduspunkti oma meeskonnakaaslase Elton Juliani poole ja põrkas temaga kokku. Tema Ralt ületas raja ja paiskus ümber ning tabas tara. Tunni aja pärast vrakist välja võetud Albers suri teel haiglasse. Ta sai postuumselt võidujooksus seitsmenda ja meistrivõistlustel üheteistkümnenda koha.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]