Manuel Turizo

Allikas: Vikipeedia
Manuel Turizo

Manuel Turizo Zapata (esinejanimega Manuel Turizo, ka MTZ; sündinud 12. aprillil 2000 Monterías Colombias) on Colombia reggaeton'ilaulja.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Manuel Turizo sündis ja kasvas Kolumbia linnas Monterías, muusikaga hakkas tegelema 13-aastaselt. Kui ta sündis, kinkisid vanemad tol ajal kaheaastasele vennale Julianile kitarri ja mikrofoni. Mõni aasta hiljem proovis Manuel Turizo õppida kitarrimängu, kuid tundis, et ei saa seda endale lubada, ja hakkas hoopis lauluhäält arendama. Kuigi ta soovis saada veterinaararstiks, otsustas ta pärast Kuuba muusikaõpetaja juures laulutundide läbimist jätkata oma muusikukarjääri. Lapsena laulis ta samal ajal, kui vend mängis kitarri ja nende lemmiklaule. Manuel hakkas laule kirjutama, kui vend Medellinis lõpetas.

Aastal 2016, kui ta oli alles kuusteist, andis Manuel Turizo välja Ladina-Ameerikas suure hiti kogunud Una Lady Como Tu, kelle laulu on YouTube'is vaadatud praegu 1,4 miljardit korda ja vaatamisi 225 miljonit. Tüki tootis Zensei, sildiga La Industria Inc.

2017. aastal vabastas ta Bésame'i koos Puerto Rico räppari Valentinoga.

19. oktoobril 2017 teeb ta koostööd Piso 21-ga, Déjala Que Vuelva, millel on praegu 1,5 miljardit vaatamist.

2018. aasta septembris teeb ta Vaina Loca ja Ozuna koostööd, see lugu jõudis Billboard Hot 100 94. kohale.

2018. aasta oktoobris teeb ta koostööd Mau y Ricky Desconocideosega.

2019. aasta märtsis jõudis tema singel Sola Billboard Latin Airplay esikohale.

23. augustil 2019 andis ta välja oma esimese albumi ADN koos Zion y Lennoxi, Norieli, Ozuna, Nicky Jami, Sechi ja Anuel AA koostööga, ADN saavutas Billboard Hot Latinil kaheksanda koha.