Malli arutelu:Valitud sündmused/september/12

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kuidas need sündmused on valitud? Andres 12. september 2005, kell 15.56 (UTC)

Tegelikult ega ma neid väga välja ei valinud, ja tegelikult peaks (võiks) selliste lehtede valmistamise puhul vist arutelulehtedel enne sisu üle vaadata... selle panin siin katseks püsti...
Nendest kolmest asjast jätaks ma siia tegelt kindlasti alles esimese, see keskmine on nii ja naa, ning viimase mina küll jätaksin, aga kindlasti on teisitiarvajaid (mõtlesin ise kumb panna, kas selle isiku kohta või Jesse Owensi sünni kohta)... - Ahsoous 12. september 2005, kell 17.07 (UTC)
Asi on nii algusjärgus, et eks meil kerki kõigil siin küsimusi ja küsitavusi... - Ahsoous 12. september 2005, kell 17.07 (UTC)
Alguses võib neile lehekülgedele kirjutada ehk rohkem neid "sündmusi" ja mingi hetk käia siis üle ja tõsta 3-5 sündmust esimeseks ja teised mis ka ehk võiksid olla jätta lihtsalt HTML kommentaari tagide vahele.
Üldiselt võttes näeksin isiklikult et need "sündmused oleksid siin toodud võimalikult lühidalt, sest pidagem meeles et see on kui väike sissejuhatus + esilehel. ...Need sündmused kirjutaksin ehk sedasi:
Ja arvatavasti tuleb enne seda teksti veel mingi üldine "märkus" a la Kadripäev. Belgia iseseisvuspäev
--TarmoK 12. september 2005, kell 21.54 (UTC)
Selle üldise märkuse lisaiseks tuleb vist igaksjuhuks ka kuupäev lisada, samas võiks vist inglisviki leeskujul viimaseks reaks lisada viited eelmistele päevadele? - Ahsoous 13. september 2005, kell 05.10 (UTC)
Need muud lingid saab lisada vastavas kohas kus seda kasutatakse. Esilehel on hea kui on link vaata rohkem, kuid kuupäeva lehel ei ole ju vaja linki sellele samale lehele :o) --TarmoK 13. september 2005, kell 08.41 (UTC)
Tähtis on ka see, et oleks võimalik kuskile edasi minna ning et sealt saaks täpsemat infot. Praegu see nii ei ole. Andres 13. september 2005, kell 03.46 (UTC)~
Selles mõttes Owens olnuks parem variant neh... Muide tegelt mina vastupidiselt Tarmole eelistaks et oleks tsipa pikem tekst, näiteks selle hoone enda kohta kõige rohkem teksti on hoopis Toompea lossi artiklis..., aga selleks, et tekitada tollest lõigust eraldi artiklit tundus toda olema vähevõitu, samas miks mitte juba praegu too lõik eraldi tõsta.... Aga eks me siin jõua veel ühiselt seda teemat arutada ...- Ahsoous 13. september 2005, kell 05.10 (UTC)
Sõnastus peab jah olema selline, et sealt pääseb n.ö. jätkama lugemist. Näiteks isiku nimi (sellega seoses, arvatavasti peaksime tegema "reegli" et "sündmust" võib lisada vaid siis kui vastav (korralik(?)) artikkel on olemas. Mis puutub pikemasse teksti siis see on artiklis (ja üldiselt arvan et me ei peaks võõristama lühikesi artikleid, minu arust on palju hullem kui ühe pealkirja all räägitakse mitmest eri asjast, näiteks riigikogust kui asutusest ja hoonest kui arhitektuurilisest objektist)
Sellega olen nõus küll, et võiks olla artikkel, samas ennastki paneb imestama, et meil siin puuduvad artiklid, mis nagu otse loomulikult olemas peaksid olema... näiteks täna avastasin, et meil polegi artiklit maailma ajaloo suurima riigi kohta (isegi nupukest mitte) - Ahsoous 14. september 2005, kell 08.31 (UTC)
Lühidust eelistan isiklikult sellepärast et sedasi on kergem lugeda, ülevaadet saada. Võrdle: Kasutaja:TarmoK/esleht -lehel (seal on mõlemad variandid teineteise peal (tegelikuses on siis vaid üks)), just nimelt visuaalselt (tekst on omaette teema), kumba varianti on lihtsam mõista --TarmoK 13. september 2005, kell 08.41 (UTC)
Näitlikustamaks veel Vikipeedia:Valitud sündmused/september/29. Jätaksin ära kõik muu info, peale sündmuste, kuupäeva saab lisada leheküljel (esilehet, kuupäeva lehekülg) kus seda "malli" kasutatakse, kas siis otse või läbi malli. (vt. näiteks: Kasutaja:TarmoK/kuu ) --TarmoK 26. september 2005, kell 15.27 (UTC)

Kas on kindel, et jutt on pildil olevast hoonest? Andres 12. september 2005, kell 15.56 (UTC)

Selles suhtes õigus küll, et see asi mis pildil oli on endine kubermanguvalitsuse hoone ja see riigikogu hoone on hoovi peal, nii et võtsin pildi maha - Ahsoous 12. september 2005, kell 17.07 (UTC)