Malli arutelu:Tl

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ausalt öeldes ei saa mina kogu sellele Tl ja muudele lingikuhilatele üldse pihta, milleks need head on ja mida miski teeb? Parandasin siin seda Tiw aga äkki tegin üldse valesti, sest taipasin, et see peaks vist üldse miskit interwiki linkidega tegema - Ahsoous 24. jaanuar 2008, kell 20:11 (UTC)

Iga asi teeb midagi. See teeb siin all pildil interviki linke vist ja ega me kohe kõike ei taipagi. Eks aja jooksul õpime kasutama ja anname teistele ka nõu. Arvan, et neid lühendeid rohkem juurde ei tee aga kui õpetuses on, siis las jäävad punased lingid. --Tiuks 24. jaanuar 2008, kell 20:53 (UTC)
Mida see mall teeb? Näiteks saad tekstis kasutada linki mallile. Selle malli link on {{tl|tl}} ja see näeb välja nii {{tl}}.--Tiuks 15. veebruar 2008, kell 15:46 (UTC)

Ma ei julge ise Mall:Tl/doc mittevajalikku ära kustutada, sest mall /doc asemel kasutatakse dokumentatsiooni alamleht. Nüüd tahaks eemaldada This template documentation is transcluded from Template:Tl/doc [edit usage][edit Master usage]. Kas põhimallile on vaja lisada /doc asemel hoopis dokumentatsioon?--Tiuks 4. veebruar 2008, kell 15:45 (UTC)

Seda teeb hoopis Mall:Template doc page transcluded (malli ajaloost saab taastada malli hoiatussildiga), mida enam ei kasutata ja ma tegin ümbersuunamise mallile Mall:Dokumentatsiooni alamleht, sest seda enam ei kasutata. Arvatavasti on vaja ümbersuunamine ära võtta ja kõik mallid mis seda kasutavad muuta ära Dokumentatsiooni alamleheks.--Tiuks 15. veebruar 2008, kell 15:40 (UTC)

Ma vaatasin, et see on päris huvitav (loe: kasutuskõlbulik) mall siin. Aga selleks, et see veelgi parem (loe: lihtsam) oleks, teeksin omapoolse parandusettepaneku. Nimelt võiks mall olla ainult selline: {{[[Mall:{{{1}}}|{{{1}}}]]}} + kategooria noinclude märkide vahel.
Samas ei sa ma aru alajaotuses "See also" toodud mallide eesmärgist. On neid vaja?
iffcool 8. mai 2008, kell 17:46 (UTC)

Neid on vaja veel õppida kasutama. Tean kindlalt, et {{tlx}}iga saab malli koos parameetritega kirjutada. Tl on sama mis tl. Tavaliselt olen teinud malli siis kui kuskil on kasutatud. Nendesse on vaja süveneda, et malli hingeeluga tuttavaks saada. Parandasin template malliks. --Tiuks 8. mai 2008, kell 17:52 (UTC)
Missuguste parameetritega? Ma vilets siga, mul palju vigu küljes ja laiskus neist üks suuremaid. Pealiskaudsel vaatlusel ma seda välja ei loe ja süveneda ma ei viitsi. iffcool 8. mai 2008, kell 18:11 (UTC)
Hea, et meelde tuletasid. tlx malli on nii lihtne kasutada. Parameetriteks kirjutatakse selgitust. Näiteks {{see artikkel 4|KASUTA1|KASUTA2|LEHE NIMI2}}. Ja meie pingutame code ja nowiki kasutamisega. Loodan, et said selgitusest aru. --Tiuks 8. mai 2008, kell 18:59 (UTC)
??? (esimesed 2 minutit).
Siis jõudis kohale.
Aga mulle tundub, et tekstiosad "KASUTA" jne. peab välja vahetama natuke informatiivsemate vastu. Selline tekst sinna nagu hästi ei istu.
iffcool 8. mai 2008, kell 20:58 (UTC)
KASUTA tõlkisin inglise viki järgi USE. Võib olla peaks kirjutama {{see artikkel 4|selle artikli selgitus|2. artikli selgitus|2. artikli link}}. Või on sul paremaid mõtteid? --Tiuks 8. mai 2008, kell 21:10 (UTC)
Seda oli arvata, et inglise mallis oli selle koha peal "use" kiri.
Mina saan mallist tlx nõnda aru, et, et selle malli puhul läheb esimesse lahtrisse malli nimi ja järgmisesse 10 erinevad muutujat (kui on rohkem kui 10, tekivad kolm punkti)
Nt:{{mallinimi|märkus1|märkus2|märkus3|märkus4|märkus5|märkus6|märkus7|märkus8|märkus9|märkus10|...}}
ja näite kood: {{tlx|mallinimi|2=märkus1|3=märkus2|4=märkus3|5=märkus4|6=märkus5|7=märkus6|8=märkus7|9=märkus8|10=märkus9|11=märkus10|12=märkus11}}
Ülejäänud mallid ma aga kustutaks. Asi läheb liiga keeruliseks.
Näiteks malli Mall:Tl2 puhul on tegelikult (minu arvates) lihtsam mallile linkida kujul: [http://meta.wikimedia.org/wiki/Mall:3x Mall:3x] ja seega see mall kaotab mõtte.
Mallid: Tlsp, Tlp ja Tn on aga täiesti mõttetud ja minu arust ebavajalikud.
Mina jätaksin järgi ainult mallid Tl ja Tlx ning lihtsustaks neid natuke. Sobib?
iffcool 9. mai 2008, kell 07:56 (UTC)
Oled mallist täiesti õieti aru saanud. Hea meelega vähendaks neid malle. Minuarust osad kopeerivad ennast. Kasutatud mallides peab vaatama, kas on võimalik lihtsamalt kirjutada. Äkki peaks tegema ümbersuunamise. Näiteks {{tn}} on sama kui tl.

{{tlp}} on ühe parameetri jaoks? Igatahes on ka mallis {{bot}} seda kasutatud. lingid siia. Kui võimalik tl-iks teha siis hea meelega.

{{tlsp}} on seotud Template substitutioniga ja seda on mul reaalselt kasutatud muusikute projektis Vajan abi ja ettepanekud. Lingid siia. See on täitsa kobe mall. Malli sisust ma aru ei saa aga seda on hea kasutada, kui ühest asjast rääkides tahetakse näiteks ettepanek ja arutelu lahus hoida. --Tiuks 9. mai 2008, kell 08:46 (UTC)

See oli hea koht "malli sisust ma aru ei saa" – ahaa haa ha (päev läks kohe lõbusamaks). Aga kui sind lohutab siis mina ka sellele mallile pihta ei sa ja ega väga ei püüagi.
Ütle, mida ma kustutada võin, asenda kohad, kus neid malle kasutatakse ja ma kustutan üleliigsed. iffcool 9. mai 2008, kell 08:53 (UTC)
Võtan selle asja ette ja annan teada, millised ära kustutada. Proovin mõnele teha ka ümbersuunamise, et kui õpetust kopeerides malli kasutatakse, siis ei peaks nuputama hakkama. --Tiuks 9. mai 2008, kell 09:13 (UTC)
Vaatasin üle {{tn}} ja selle võiks hoopis eestindada, näiteks mall. Ümbersuunemise võiks siis sellisel juhul teha ja tl-ile. {{tl2}} on mallides varjatult, sest seda näeb ainult malli redigeerimiskasti all. Näiteks kasutatakse seda {{Tlp}}is. Malli {{tlp}} ei saa ümbersuunata, sest see tunneb ära lehe (PAGENAME), kus seda kasutatakse. Kasutatakse code tagisid näiteks :Mall:Tlp Millegipärast ei tee siin nii nagu Mall:Bot/doc lehel.--Tiuks 11. mai 2008, kell 22:53 (UTC)
Nimemuutust, kui sa seda silmas pidasid, vist ikka vaja pole (hea lühike nimi, olgugi, et tuletatud arvatavasti sõnast TempLate ehk mall).
Aga nüüd ei saa ma hästi aru, kuidas selle kustutamisega jäigi? iffcool 12. mai 2008, kell 07:06 (UTC)
Tn võiks siis ümbersuunata tl-ks? Näiteks kategooria linki teeb {{cl}}. Sõnana võib olla on parem meeles pidada.
Need mallid ei ole ainult linkide kirjutamiseks. Nende mallidega kirjutatakse ka sõsarprojektide linke ja sellest me praegu aru ei saa. Eelmainitutest ei ole ju midagi kustutada. Ühe saaks vähemaks kui tn-le teha ümbersuunamine. --Tiuks 12. mai 2008, kell 08:21 (UTC)
Ma ei mõista, miks on mallidele ümbersuunamisi vaja.
Ma sooviks need üleliigsed ükskord juba kustutada. iffcool 13. mai 2008, kell 10:59 (UTC)
Ümbersuunamisi on vaja sellepärast, et kui jälle kopeerides sama mall tuleb, siis ei ole punane link. Seepärast ma ütlesingi, et tn tuleks ümbersuunata tl-ks. Kui malli kasutatakse, siis ei saa ju kustutada. --Tiuks 13. mai 2008, kell 12:48 (UTC)
Jälle kopeerides? Pole vaja pidevalt uusi malle kopeerida. Ei jõua vanasidki ära toimetada. Sellisel juhul on tõesti malle liiga palju, kui ei jõua kõikide üle arvet pidada.
Ma ei viitsi seda eelnevat arutele uuesti läbi lugeda aga kas sa mitte ei nõustunud varem sellega, et mallid Tl2, Tlsp, Tlp ja Tn võiks likvideerida ja ainult kaks malli (tl ja tlx) järgi jätta? (isegi suur järeleandlikus minult, algusel soovisin kõik peale ühe kustutada:) iffcool 13. mai 2008, kell 12:58 (UTC)
Meil ei ole vaja jalgratast leiutada ja kui me sellest aru ei saa, siis ta täidab siiski oma ülesannet. Kõik mallid on millegi jaoks. Niisama neid ei tehta. Neid malle kasutatakse pea 30 vikis ja sinul on äkki tahtmine neid kustutada. Ma ei saa aru. Nagu varem juba kirjutasin, on osad mallid varjatult ja mina ei oska neid sinu jaoks lihtsamaks teha. --Tiuks 13. mai 2008, kell 15:10 (UTC)
Täpselt seda ma püüangi väita, et "meil ei ole vaja jalgratast leiutada" aga ma ei taha päris nõus olla väitega, et malle niisama ei tehta. Mulle vahel tundub, et sina nagu teeksid.
Ära sellest arva, et ma su tööd ei hindaks või midagi muud sarnast, aga ma leian, et seda energiat on vaja natuke paremini suunata. Praegu (vähemalt nagu mulle paistab) on asi kvaliteedi pealt kvantiteedi suunas liikumas.
Liiga palju malle on kurjast. Neid on vaja täpselt nõnda palju kui tarvis, kuid mitte grammigi rohkem. Seetõttu sooviksin ka mina, et neid vahest loomise asemel kustutatakse. Ühe ja sama (ka: sarnase) eesmärgi täitmiseks piisab ainult ühest mallist. iffcool 16. mai 2008, kell 19:53 (UTC)
Nõus iffcooliga. Andres 16. mai 2008, kell 19:59 (UTC)
Tiuks, ootaksin sinu kommentaari. iffcool 18. mai 2008, kell 11:57 (UTC)
Hetkel teeks ümbersuunamise {{tn}}ile aga teistega ei julge ma midagi teha, sest ma ei saa aru, mida nad täpselt teevad. Need on vist sõsarprojektidega seotud ja vist kirjutatud ns-na. Ma pole kindel ja oletan. Malli nimi on redaktorikasti all ja see tähendab, et seda kasutatakse. --Tiuks 18. mai 2008, kell 12:02 (UTC)
Seetõttu ma neid kustutada soovingi, et keegi ei paista aru saavat, kuidas need töötavad.
Asenda kohtades, kus neid kasutatakse, need mallid tavaliste linkidega ja lase nad kustutada. iffcool 18. mai 2008, kell 12:31 (UTC)
Osad mallid teevad ka linke arutelu jne, näiteks Mall:Tl (redigeeri arutelu lingid siia ajalugu) on mallis {{Wrapper}} see selgituses. Ns on hoopis nimeruumi jaoks. en:Wikipedia:NS ja seepärast ei pea meie jalgratast looma. Teistmoodi linkideks ja keerulisemaks ei ole mõtet ajada. --Tiuks 18. mai 2008, kell 12:54 (UTC)
Ma ei mõista, mida sa täpselt väita püüad.
Ma räägin esialgu mallidest: {{Tl2}}, {{Tlsp}}, {{Tlp}} ja {{Tn}}. iffcool 18. mai 2008, kell 13:06 (UTC)
Minu mõistus kinni ei võta. {{Tlp}} kasutab Tl2-te. Ja arvatavasti ns:Template jne

 {{Tl2|LANG=fr.|SISTER=wikisource|template name to display}} -- näitab prantsuse Wikisource (''displays a template on the French Wikisource sister project''). Nii ka teiste sõsarprojektidega.

{{Tlsp}} on kasutatud muusikute projektis ja seda lihtsamalt ei saagi kasutada. Kuidas {{tpl}} mallis {{bot}}, {{väiksem}} ja teistes on, seda ma arvata ei oska. Tn-le võib ümbersuunamise tl-le teha. --Tiuks 18. mai 2008, kell 13:21 (UTC)

Mis tähendab, et seda ei saa lihtsamalt teha?!
Äkki seletad, mida see seal üldse teeb. Püüdsin aru saada aga hästi kohale ei jõudnud. Mis kasu sellest veel olema peaks.
Võtsin ühelt muusikaprojekti lehelt malli välja aga kuna ma hästi ei mõista, miks seda sinna üldse vaja oli ja mida see seal tegema oleks pidanud, võisin asja natuke valesti parandada. iffcool 18. mai 2008, kell 14:06 (UTC)
Seal kasutatakse subst: , seda saab igal pool kasutatakse. Näiteks pooleli kasutaja mallides. Nii on seda kõige lihtsam kirjutada. Hetkel on sul alajaotuse nimi mallist väljas ja sellisena see vist ei toimi. --Tiuks 18. mai 2008, kell 14:16 (UTC)
See ei seletanud küll suurt midagi.
subst peaks olema tõlgitud. Kuna see on lingitud Vikipeedia:Template substitution juurde, peaks tõlge olema vast Vikipeedia:Malli asendamine.
Nüüd tekkis mul uus küsimus: Miks kuradi päralt on meil vaja lehekülge Vikipeedia:Template messages/User talk namespace/Multi-level templates ja veel vähem on meil vaja kõiki neid malle.
iffcool 18. mai 2008, kell 14:36 (UTC)
Tegelikult on seal liiga suur valik ja pigem on need näited, mille järgi võiks meil mõned teha. Algul mõtlesin teisaldada eestikeelseks ja lihtsam on kohe õige nimega lehekülg teha. Järelikult peale malli asendamine peab olema veel üks mall, millele ta hetkel läks aga ma arvan, et nii lihtsalt see ei lähe. Miks muidu Tlsp kasutati. --Tiuks 18. mai 2008, kell 14:42 (UTC)
Kirjelda mulle, mida see tlsp tegema peab. Ma ei saa sellest aru (P.S: vaatasin ka proovi, milline see tulemus siis olema peaks?)
Ma ei usu, et üldse oleks vaja erilehekülge selliste mallide jaoks. Neid malle võiks olla ka 1 kuni 3 ja piisab, kui need lihtsalt eraldi kategooriasse paigutada. Näiteks luua Kategooria:Hoiatused kasutajalehekülgedele (alajaotusesse Kategooria:Kasutajalehekülgede mallid).
Kuna küsimus paistab olevat ainult tlsp mallis siis kas ma võin ülejäänud kolm kustutada? iffcool 18. mai 2008, kell 14:49 (UTC)
Kindlasti lähevad asjad paigast ära, sest need on keerulisemad mallid. Minu mõistus peale ei hakka ja mina ei oska neid teistmoodi kirjutada. {{Tn}}-le tegin ümbersuunamise--Tiuks 18. mai 2008, kell 15:21 (UTC)

Võib küll alustuseks eelpool mainitud {{Tl2}}, {{Tlp}} ja {{Tlsp}} kustutada. Midagi ei lähe katki, sest nad on kasutusel ainult mallide tõlkimata dokumentatsioonides (enamjaolt viidetena). 28. mai 2009, kell 17:33 (UTC)