Ma kõnnin Moskva tänavail

Allikas: Vikipeedia
"Ma kõnnin Moskva tänavail"
"Я шагаю по Москве"
Žanr lüüriline komöödia
Režissöör Georgi Danelia
Stsenarist Gennadi Špalikov
Operaator Vadim Jussov
Helilooja Andrei Petrov
Peaosades Aleksei Loktev
Nikita Mihhalkov
Galina Polskihh
Jevgeni Steblov
Filmistuudio Mosfilm
Aasta 1963
Esilinastus 11. aprill 1964
Kestus 78 minutit
Riik Nõukogude Liit
Keel vene
IMDb profiil

"Ma kõnnin Moskva tänavail" on 1963. aastal valminud Nõukogude Liidu mängufilm.

Süžee[muuda | muuda lähteteksti]

Siberis ehitusmonteerijana töötav Volodja Jermakov sõidab puhkusele Valgevenesse ja peatub läbisõidul Moskvas. Ajakirjas Junost on avaldatud Volodja jutustus ja kirjanik Voronov tahaks temaga rääkida. Metroos saab Volodja tuttavaks Koljaga, kes on noor metrooehitaja. Tänaval kisub koer Volodja püksisääre lõhki. Nad lähevad Kolja koju, et püksisäär kinni õmmelda. Kolja juurde tuleb ta sõber Saša, kes kutsub teda sõjakomissariaati kaasa. Saša kavatseb Svetkaga abielluda ning paluda seetõttu kuu aega ajapikendust. Saša saabki ajapikenduse ning nad lähevad Koljaga GUM-i, kus kohtuvad taas Volodjaga. Nad lähevad pruudile kingituseks heliplaati ostma. Heliplaatide osakonnas saab Volodja tuttavaks noore müüjanna Aljonaga, keda Kolja tunneb.

Kolja tuleb Volodjaga kaasa kirjanik Voronovi juurde. Leiab aset koomiline intsident – põrandapoonija tutvustab ennast kirjanik Voronovina ja annab Volodja jutustusele hävitava hinnangu. Voronov vaatab seda eemalt muiates pealt. Tegelikult on Voronovil plaanis koostada Siberi noorte autorite proosa kogumik ning ta ootab ka Volodjalt kaastööd.

Saša läheb telefonis vesteldes oma pruudi Svetkaga tülli. Saša läheb sõjakomissariaati ja loobub ajapikendusest. Volodja ja Kolja lähevad Aljonaga kohtuma. Leiab aset vahejuhtum – Kolja demonstreerib juhusliku mööduja peal hüpnoosi. Tekib skandaal ja nad sattuvad miilitsasse, kuid kõik lõpeb siiski hästi.

Kolja veenab Sašat pulmi mitte ära jätma. Lõpuks õnnestubki Saša ja Svetka lepitada.

Õhtul jätavad Volodja, Kolja ja Aljona metroojaamas hüvasti. Kolja läheb tööle öisesse vahetusse ja laulab laulu "Ma kõnnin Moskva tänavail".

Osatäitjad[muuda | muuda lähteteksti]