Lloyds Bank

Allikas: Vikipeedia
Lloyds Banki filiaal Newcastle'is

Lloyds Bank plc on Suurbritannia jae- ja kommertspank, millel on filiaale kogu Inglismaal ja Walesis. Seda on traditsiooniliselt peetud üheks Suure Neliku arvelduspangaks Suurbritannias. Pank asutati Birminghamis 1765. aastal. Seda laiendati 19. ja 20. sajandil ning võeti üle hulk väiksemaid pangandusettevõtteid. 1995. aastal ühines see Trustee Savings Bankiga ja aastatel 1999–2013 kaubeldi Lloyds TSB Bank plc nimega.

Pank on Lloyds Banking Groupi peamine tütarettevõte, mis loodi 2009. aasta jaanuaris HBOS-i omandamisega toonase Lloyds TSB Groupi poolt.

Lloyds Bank on Suurbritannia suurim jaepank ning sellel on ulatuslik filiaalide ja sularahaautomaatide võrk Inglismaal ja Walesis (samuti kokkulepe, et kliente teenindavad Šotimaa Bank of Scotlandi filiaalid, Halifaxi filiaalid Põhja-Iirimaal ja vastupidi) ning pank osutab ööpäevaringset telefoni- ja internetipanga teenust.

Selle peakorter asub Londonis ning muud kontorid Walesis ja Šotimaal. Samuti opereerib Yorkshire'is mitmeid kontorikomplekse, brändide peakortereid ja andmekeskusi, sealhulgas Leedsis, Sheffieldis ja Halifaxis.