Lennujaamade loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Esitatud lennujaamade loend on osaline ning see täieneb iga päev. Lennujaamade loendisse on lisatud peamised lennujaamad maailmas.

On ka Lennujaamade ja lennuväljade loendid riigiti

Lennujaamad[muuda | muuda lähteteksti]

Lennujaam IATA ICAO Linn Riik Kodulennujaam ja fookuslennujaam Reisijate arv
Abu Dhabi rahvusvaheline lennujaam AUH OMAA Abu Dhabi Araabia Ühendemiraadid Kodulennujaam 25 964 178
Adelaide'i lennujaam ADL YPAD Adelaide Austraalia Kodulennujaam

Fookuslennujaam

8 090 000
Al-Kuwaydi rahvusvaheline lennujaam KWI OKBK Al-Kuwayt Kuveit Kodulennujaam 13 700 000
Al Maktomi rahvusvaheline lennujaam DWC OMDW Dubai Araabia Ühendemiraadid Kodulennujaam 463 236
Amsterdami Schipholi lennujaam AMS EHAM Amsterdam Holland Kodulennujaam 68 515 425
Arbīli rahvusvaheline lennujaam EBL ORER Arbīl Iraak Kodulennujaam 1 565 998
Asgabati lennujaam ASB UTAA Aşgabat Türkmenistan - -
Astana rahvusvaheline lennujaam TSE UACC Astana Kasahstan Kodulennujaam 3 366 560
Ateena Elefthérios Venizélose rahvusvaheline lennujaam ATH LGAV Ateena Kreeka Kodulennujaam

Fookuslennujaam

21 737 787
Aucklandi rahvusvaheline lennujaam AKL NZAA Auckland Uus-Meremaa Kodulennujaam 19 387 000
Bahreini rahvusvaheline lennujaam BAH OBBI Bahrein Bahrein Kodulennujaam 8 766 151
Bakuu Heydər Əliyevi rahvusvaheline lennujaam GYD UBBB Bakuu Aserbaidžaan Kodulennujaam 2 966 725
Barcelona El Prati lennujaam BCN LEBL Barcelona Hispaania Kodulennujaam

Fookuslennujaam

47 284 500
Beiruti Rafīq al-Ḩarīrī rahvusvaheline lennujaam BEY OLBA Beirut Liibanon Kodulennujaam

Fookuslennujaam

8 230 990
Belgradi Nikola Tesla lennujaam BEG LYBE Belgrad Serbia Kodulennujaam 5 343 420
Ben Gurioni rahvusvaheline lennujaam TLV LLBG Tel Aviv Iisrael Kodulennujaam 20 781 226
Berliini Schönefeldi lennujaam SXF EDDB Berliin Saksamaa Fookuslennujaam 12 900 000
Berliini Tegeli lennujaam TXL EDDT Berliin Saksamaa Kodulennujaam

Fookuslennujaam

20 500 000
Bole rahvusvaheline lennujaam ADD HAAB Addis Abeba Etioopia Kodulennujaam 8 900 000
Bratislava Milan Rastislav Štefániki lennujaam BTS LZIB Bratislava Slovakkia Fookuslennujaam 1 942 069
Bremeni lennujaam BRE EDDW Bremen Saksamaa Fookuslennujaam 2 573 501
Brüsseli lennujaam BRU EBBR Brüssel Belgia Kodulennujaam 24 783 911
Budapesti Ferenc Liszti rahvusvaheline lennujaam BUD LHBP Budapest Ungari Kodulennujaam

Fookuslennujaam

13 097 239
Bukaresti Henri Coandă rahvusvaheline lennujaam OTP LROP Bukarest Rumeenia Kodulennujaam

Fookuslennujaam

12 804 191
Changi lennujaam SIN WSSS Singapur Singapur Kodulennujaam

Fookuslennujaam

62 219 573
Chişinău rahvusvaheline lennujaam KIV LUKK Chișinău Moldova Kodulennujaam

Fookuslennujaam

2 206 266
Dallas-Fort Worthi rahvusvaheline lennujaam DFW KDFW Dallas-Fort Worth Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam

Fookuslennujaam

67 092 224
Damaskuse rahvusvaheline lennujaam DAM OSDI Damaskus Süüria Kodulennujaam 5 500 000
Đà Nẵngi lennujaam DAD VVDN Đà Nẵng Vietnam Kodulennujaam 10 860 235
Denveri rahvusvaheline lennujaam DEN KDEN Denver Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam

Fookuslennujaam

61 376 396
Detroiti lennujaam DTW KDTW Detroit, Ann Arbor, Windsor Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam 34 701 497
Dubai rahvusvaheline lennujaam DXB OMDB Dubai Araabia Ühendemiraadid Kodulennujaam 88 242 009
Dublini lennujaam DUB EIDW Dublin Iirimaa Kodulennujaam

Fookuslennujaam

29 582 321
Düsseldorfi lennujaam DUS EDDL Düsseldorf Saksamaa Kodulennujaam 23 521 919
East Midlandsi lennujaam EMA EGNX Nottingham, Leicester, Derby Suurbritannia Kodulennujaam 4 653 818
Edinburghi lennujaam EDI EGPH Edinburgh Suurbritannia Kodulennujaam 12 348 425
El Dorado rahvusvaheline lennujaam BOG SKBO Bogotá Colombia Kodulennujaam 30 989 932
Entebbe rahvusvaheline lennujaam EBB HUEN Entebbe, Kampala, Mukono Uganda Kodulennujaam 1 510 000
Findeli lennujaam LUX ELLX Luxembourg Luksemburg Kodulennujaam 3 020 000
Frankfurdi lennujaam FRA EDDF Frankfurt Saksamaa Kodulennujaam 64 500 386
Guangzhou Baiyuni rahvusvaheline lennujaam CAN ZGGG Guangzhou Hiina Kodulennujaam 59 732 147
Göteborgi lennujaam GOT ESGG Göteborg Rootsi - 6 758 520
Hamadi rahvusvaheline lennujaam DOH OTHH Doha Katar Kodulennujaam 37 322 843
Haneda rahvusvaheline lennujaam HND RJTT Tōkyō Jaapan Kodulennujaam 84 956 964
Hannoveri lennujaam HAJ EDDV Hannover Saksamaa Kodulennujaam 5 855 540
Hartsfieldi-Jacksoni Atlanta rahvusvaheline lennujaam ATL KATL Atlanta Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam

Fookuslennujaam

103 902 992
Hartumi rahvusvaheline lennujaam KRT HSSS Hartum Sudaan Kodulennujaam 2 178 097
Helsingi Vantaa lennujaam HEL EFHK Helsingi Soome Kodulennujaam 18 892 386
Hongkongi rahvusvaheline lennujaam HKG VHHH Hongkong Hongkong Kodulennujaam 70 502 000
Houari Boumédiène'i lennujaam ALG DAAG Alžiir Alžeeria Kodulennujaam 7 500 000
Imaam Khomeynī rahvusvaheline lennujaam IKA OIIE Teheran Iraan Kodulennujaam 8 852 232
Incheoni rahvusvaheline lennujaam ICN RKSI Soul Lõuna-Korea Kodulennujaam 62 082 032
Indira Gandhi rahvusvaheline lennujaam DEL VIDP Delhi India Kodulennujaam 57 703 096
İstanbuli Atatürki lennujaam IST LTBA Istanbul Türgi Kodulennujaam 63 727 448
John F. Kennedy rahvusvaheline lennujaam JFK KJFK New York Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam 59 345 421
Jomo Kenyatta rahvusvaheline lennujaam NBO HKJK Nairobi Keenia Kodulennujaam 7 039 175
Julius Nyerere rahvusvaheline lennujaam DAR HTDA Dar es Salaam Tansaania Kodulennujaam 2 496 394
Kairo rahvusvaheline lennujaam CAI HECA Kairo Egiptus Kodulennujaam 14 711 500
Kansai rahvusvaheline lennujaam KIX RJBB Osaka Jaapan Kodulennujaam 25 236 705
Kaplinna rahvusvaheline lennujaam CPT FACT Kaplinn Lõuna-Aafrika Vabariik Kodulennujaam 10 211 390
Keflavíki rahvusvaheline lennujaam KEF BIKF Reykjavík Island Kodulennujaam 8 755 352
Kiievi Borõspili lennujaam KBP UKBB Kiiev Ukraina Kodulennujaam 10 554 757
Kiievi Žuljanõi lennujaam IEV UKKK Kiiev Ukraina - 1 851 000
Kopenhaageni lennujaam CPH EKCH Kopenhaagen, Malmö Taani Kodulennujaam 29 043 287
Kotoka rahvusvaheline lennujaam ACC DGAA Accra Ghana Kodulennujaam 2 547 527
Kuala Lumpuri rahvusvaheline lennujaam KUL WMKK Kuala Lumpur Malaisia Kodulennujaam 52 643 511
Kuninganna Alia rahvusvaheline lennujaam AMM OJAI Amman Jordaania Kodulennujaam 7 914 703
Kuningas Abdulazizi rahvusvaheline lennujaam JED OEJN Jiddah Saudi Araabia Kodulennujaam 30 000 000 +
Larnaca lennujaam LCA LCLK Larnaca Küpros Kodulennujaam 7 734 290
Liège'i lennujaam LGG EBLG Liège Belgia Kodulennujaam 299 292
Lissaboni Portela lennujaam LIS LPPT Lissabon Portugal Kodulennujaam 26 670 000
Ljubljana Jože Pučniki lennujaam LJU LJLJ Ljubljana Sloveenia Kodulennujaam 1 683 045
Londoni Gatwicki lennujaam LGW EGKK London Suurbritannia Kodulennujaam 45 561 700
Londoni Heathrow' lennujaam LHR EGLL London Suurbritannia Kodulennujaam 78 047 278
Londoni Lutoni lennujaam LTN EGGW London Suurbritannia Kodulennujaam 14 645 619
Londoni Stanstedi lennujaam STN EGGS London Suurbritannia Kodulennujaam 24 320 071
Los Angelese rahvusvaheline lennujaam LAX KLAX Los Angeles Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam 84 557 968
Lusaka rahvusvaheline lennujaam LUN FLKK Lusaka Sambia Kodulennujaam 787 000
Madridi Barajase Adolfo Suáreze lennujaam MAD LEMD Madrid Hispaania Kodulennujaam 53 402 506
Málaga lennujaam AGP LEMG Málaga, Costa del Sol Hispaania - 18 628 876
Malta rahvusvaheline lennujaam MLA LMML Valletta Malta Kodulennujaam 6 014 548
Manchesteri lennujaam MAN EGCC Manchester Suurbritannia Kodulennujaam 27 791 274
Masqaţi rahvusvaheline lennujaam MCT OOMS Masqaţ Omaan Kodulennujaam 14 034 865
Melbourne'i lennujaam MEL YMML Melbourne Austraalia Kodulennujaam 33 704 854
Mexico rahvusvaheline lennujaam MEX MMMX México Mehhiko Kodulennujaam 44 732 418
Miami rahvusvaheline lennujaam MIA KMIA Miami Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam 44 071 313
Milano Malpensa lennujaam MXP LIMC Milano Itaalia Kodulennujaam 22 169 167
Ministro Pistarini rahvusvaheline lennujaam EZE SAEZ Buenos Aires Argentina Kodulennujaam 9 831 127
Minski rahvusvaheline lennujaam MSQ UMMS Minsk Valgevene Kodulennujaam 3 429 112
Mohammed V rahvusvaheline lennujaam CMN GMMN Casablanca Maroko Kodulennujaam 8 180 083
Murtala Mohammedi rahvusvaheline lennujaam LOS DNMM Lagos Nigeeria Kodulennujaam 6 700 000
Müncheni lennujaam MUC EDDM München Saksamaa Kodulennujaam 44 577 241
Narita rahvusvaheline lennujaam NRT RJAA Tokyo Jaapan Kodulennujaam 39 053 652
Newark Liberty rahvusvaheline lennujaam EWR KEWR New Jersey Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam 43 393 499
Nice'i Côte d'Azuri lennujaam NCE LFMN Nice Prantsusmaa - 13 304 782
Noi Bai rahvusvaheline lennujaam HAN VVNB Hanoi Vietnam Kodulennujaam 20 596 632
Norman Manley rahvusvaheline lennujaam KIN MKJP Kingston Jamaica Kodulennujaam 1 502 973
O. R. Tambo rahvusvaheline lennujaam JNB FAOR Johannesburg, Pretoria Lõuna-Aafrika Vabariik Kodulennujaam 20 692 780
Oslo Gardermoeni lennujaam OSL ENGM Oslo Norra Kodulennujaam 27 482 315
Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaam CDG LFPG Pariis Prantsusmaa Kodulennujaam 69 471 442
Pekingi rahvusvaheline lennujaam PEK ZBAA Peking Hiina Kodulennujaam 95 786 296
Perthi lennujaam PER YPPH Perth Austraalia Kodulennujaam
Phú Quốci rahvusvaheline lennujaam PQC VVPQ Phú Quốc Vietnam - 2 444 267
Praha Václav Haveli lennujaam PRG LKPR Praha, Kladno Tšehhi Kodulennujaam 15 415 001
Philadelphia rahvusvaheline lennujaam PHL KPHL Deleware Valley/ Philadelphia Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam 29 585 754
Pulkovo lennujaam LED ULLI Peterburi Venemaa Kodulennujaam 16 125 520
Punta Cana rahvusvaheline lennujaam PUJ MDPC Punta Cana, Higuey Dominikaani Vabariik - 7 331 415
Quatro de Fevereiro lennujaam LAD FNLU Luanda Angola Kodulennujaam 2 430 794
Riia lennujaam RIX EVRA Riia Läti Kodulennujaam 6 097 765
Rooma Fiumicino lennujaam FCO LIRF Rooma Itaalia Kodulennujaam 40 971 881
San Francisco rahvusvaheline lennujaam SFO KSFO San Francisco Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam 55 832 518
Sanaa rahvusvaheline lennujaam SAH OYSN Sanaa Jeemen Kodulennujaam -
São Paulo Guarulhosi rahvusvaheline lennujaam GRU SBGR São Paulo Brasiilia Kodulennujaam 36 596 326
Sarajevo rahvusvaheline lennujaam SJJ LQSA Sarajevo Bosnia ja Hertsegoviina - 957 971
Seattle'i Tacoma rahvusvaheline lennujaam SEA KSEA Seattle, Tacoma Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam 46 934 194
Shanghai Pudongi rahvusvaheline lennujaam PVG ZSPD Shanghai Hiina Kodulennujaam 66 002 414
Siem Reabi rahvusvaheline lennujaam REP VDSR Siĕm Réab Kambodža Kodulennujaam 4 209 000
Simón Bolívari rahvusvaheline lennujaam CCS SVMI Caracas Venezuela Kodulennujaam 5 000 000
Soekarno-Hatta rahvusvaheline lennujaam CGK WIII Jakarta Indoneesia Kodulennujaam 63 015 620
Sofia lennujaam SOF LBSF Sofia Bulgaaria Kodulennujaam 6 490 096
Spliti lennujaam SPU LDSP Split, Kaštela, Trogir Horvaatia Kodulennujaam 2 818 176
Stockholmi Arlanda lennujaam ARN ESSA Stockholm, Uppsala Rootsi Kodulennujaam 26 642 034
Sunani rahvusvaheline lennujaam FNJ ZKPY Pyongyang Põhja-Korea Kodulennujaam -
Suvarnabhumi rahvusvaheline lennujaam BKK VTBS Bangkok, Samut Prakan Tai Kodulennujaam 60 860 704
Sydney Kingsford-Smithi rahvusvaheline lennujaam SYD YSSY Sydney Austraalia Kodulennujaam 41 870 000
Šeremetjevo rahvusvaheline lennujaam SVO UUEE Moskva Venemaa Kodulennujaam 40 093 000
Zvarthnotshi rahvusvaheline lennujaam EVN UDYZ Jerevan Armeenia Kodulennujaam 2 448 250
Zürichi lennujaam ZRH LSZH Zürich Šveits Kodulennujaam 27 666 428
Tallinna lennujaam TLL EETN Tallinn Eesti Kodulennujaam 2 648 361
Tampa rahvusvaheline lennujaam TPA KTPA Tampa Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam 19 624 284
Thbilisi rahvusvaheline lennujaam TBS UGTB Thbilisi Gruusia Kodulennujaam 3 164 139
Tirana lennujaam TIA LATI Tirana Albaania Kodulennujaam 2 630 338
Toronto Pearsoni rahvusvaheline lennujaam YYZ CYYZ Toronto Kanada Kodulennujaam 44 335 198
Tripoli rahvusvaheline lennujaam TIP HLLT Tripoli Liibüa Kodulennujaam 3 070 200
Tunise lennujaam TUN DTTA Tunis Tuneesia Kodulennujaam 5 146 000
Vancouveri rahvusvaheline lennujaam YVR CYVR Vancouver Kanada Kodulennujaam

Fookuslennujaam

24 166 122
Varssavi Frédéric Chopini lennujaam WAW EPWA Varssavi Poola Kodulennujaam

Fookuslennujaam

15 750 000
Velana rahvusvaheline lennujaam MLE VRMM Male Maldiivid Kodulennujaam 5 032 557
Viini rahvusvaheline lennujaam VIE LOWW Viin Austria Kodulennujaam

Fookuslennujaam

24 392 805
Vilniuse lennujaam VNO EYVI Vilnius Leedu Kodulennujaam 3 761 837
Washington Dullesi rahvusvaheline lennujaam IAD KIAD Washington Ameerika Ühendriigid Kodulennujaam 22 892 504