Le Quesnoy

Allikas: Vikipeedia
Le Quesnoy

Vapp

Pindala 14,2 km²[1] Muuda Vikiandmetes
Elanikke 4852 (1.01.2021)[2] Muuda Vikiandmetes

Koordinaadid 50° 15′ N, 3° 38′ E
Le Quesnoy (Prantsusmaa)
Le Quesnoy

Le Quesnoy (hollandi Kiezenet) on vald ja väike linn Põhja-Prantsusmaal Nordi departemangus Avesnes-sur-Helpe'i kantonis. Ajalooliselt jäi vald Prantsuse Hainaut' provintsi. Enne 1940. aastate lõppu asus seal kingsepatööstus, millele järgnesid keemiavabrik ja meierei, andes teed selle iganädalasele turule, turismile, kohalike pendelrändele mujale, näiteks Valenciennesi, ja kohalikele poodidele.

Raekoda

Nimi[muuda | muuda lähteteksti]

Le Quesnoyd on esimest korda tõendatult mainitud kujul, millele on lisatud väidetava asutaja ladinakeelne nimi, Haymon või Aymond: Haymon Quercitum (ladina quercus 'tammepuu', ladinakeelne mõiste, mida Gallias kunagi ei kehtestatud). See ilmus romaniseeritud hartades kui Caisnetum, et proovida sobituda 11.–14. sajandi pikardia murdesse, ning kui Haismont-Caisnoit, Le Kaisnoit, Le Caisnoy, Caisnoit ja Quesnoyt sama perioodi omandinimedes (Cambrai Hainaut' ja Condé uuringud).

Quenoy on olemasoleva alternatiivse prantsuse Chênaie pikardia ekvivalent. Pikardia murdes Joret' liinist põhja pool ei ole ladina / ca-/ rühm arenenud nagu prantsuse quena, varem caisne, siis duquesne 'tammepuu' tuleb ladina cassinusest ja võib olla seotud fraxinusega ('tuhk'), galli päritolu *Cassano. Järelliide -oy on vorm, mis võetud ladina järelliitest -etu(m) pikardia murdesse, mis katab mõne osa Põhja-Prantsusmaast ja -Belgiast, mõnel juhul mujal langues d'oïl '​i murdekontiinumis etu-(m). Seda järelliidet kasutatakse sama liigi puude kogumi tähistamiseks.

Sõpruslinnad[muuda | muuda lähteteksti]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]