Lavassaare valla lipp

Allikas: Vikipeedia
Lavassaare valla lipp

Lavassaare valla lipp on Pärnu maakonnas asunud endise Eesti haldusüksuse Lavassaare valla lipp.

Lipp kinnitati Eesti Vabariigi Riigikantselei riigisümboolika osakonna poolt 14. mail 2004 ning oli kasutusel 20. oktoobrini 2013, kui Lavassaare vald ühines Audru vallaga. Uue valla nimeks sai Audru vald ning kasutusele jäi Audru valla lipp. Lavassaare valla lipp anti hoiule Lavassaare Külaseltsile.

Lavassaare valla lipu autor on Priit Herodes.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Lavassaare valla lipp on ruudukujuline vapilipp. Rohelise kanga keskel on kollase äärisega ruut, mida ümbritsevad seitse kollast kaunistust. Kaunistused koosnevad kahest lehest ja ühest marjast. Kaheksanda kaunistuse katab lipu vardapoolses ülanurgas olev kollane ruut kahe diagonaalse musta joonega. Mustad jooned algava vardapoolsest ülanurgast.

Lipu normaalmõõtmed on 105x105 cm.

Põhjendus[muuda | muuda lähteteksti]

Roheline sümboliseerib loodust ja elu. Kollase äärisega ruut tähistab valda ning seda ümbritsevad lehed ja marjad valla rikkusi. Kanga vardapoolses ülanurgas olev kollane ruut kahe musta diagonaalse joonega tähistab Pärnu maakonda, kohalikku turbatööstust, kitsarööpmelist raudteed ning Lavassaares asuvat raudtee muuseumi.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Lipp heisatakse hoonel, kus asub Lavassaare Vallavalitsus, ajutiselt valla pidupäevadel, suhtlemisel teiste omavalitsustega, samuti muudel avalikel üritustel.
  2. Lipu heiskamisel koos Eesti riigilipu, mõne teise riigi või tema omavalitsusüksuse, mõne Eesti maakonna, linna või valla lipuga, asub Lavassaare valla lipp lippude poolt vaadatuna vasakul teise riigi või Eesti riigilipust.
  3. Lavassaare valla lipp heisatakse lipuvardaga vastavasse hoidjasse.
  4. Lavassaare valla lipu heiskamise võib teha kohustuslikuks üksnes vallavolikogu otsuse või vallavalitsuse korraldusega vallale kuuluvatel hoonetel, rajatistel või maa-aladel, teistele omanikele on niisugused otsused või korraldused üksnes soovitusliku iseloomuga.
  5. Riigilippu ja/või valla lippu võib heisata riiklikel pühadel ja tähtpäevadel, avalikel üritustel ning perekondlike sündmuste puhul.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]