Läti mõisate loend

Allikas: Vikipeedia

Siin on loetletud Läti mõisaid.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
Abgunste mõis Abgunst Abgunstes muiža rüütlimõis Kuramaa Jelgava piirkond, Zaļenieki vald
Aburdi mõis Lüggen Aburta muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Ļaudona kihelkond Sāviena kõrvalmõis
Ādami mõis Schwarzbeckshof Ādamu muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Zeltiņi kihelkond Priekuļi piirkond, Priekuļi vald
Adamova mõis Adamhof, ka Adamowa Adamovas muiža rüütlimõis Vitebski kubermang Rēzekne piirkond, Vērēmi vald
Aderholdi mõis
Aderkaši mõis Fistehlen Aderkašu muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Madliena kihelkond Ogre piirkond, Taurupe vald
Aizdzire mõis Aizdzires muiža rüütlimõis Kuramaa Kandava piirkond, Kandava vald
Aizkraukle mõis Ascheraden Aizkraukles muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Aizkraukle kihelkond Aizkraukle piirkond, Aizkraukle vald
Aizkuja mõis Aiskuje Aizkujas muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Cesvaine kihelkond Madona piirkond, Sarkaņi vald
Allaži mõis Allasch Allažu muiža, ka Allažu muižas pils rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Allaži kihelkond Sigulda piirkond, Allaži vald
Alsungas pils 1999-07-25.jpg Alsunga mõis Alschwangen Alsungas pils rüütlimõis Kuramaa Alsunga piirkond, Alsunga vald
Alsviķi mõis Alswig Alsviķu muiža, ka Alsviķu muižas pils rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Alsviķi vald
Altona mõis
The New Castle of Alūksne, 2013, 1.jpg Aluliina mõis ehk Alūksne mõis Schloß Marienburg Alūksnes pilsmuiža, ka Marienburgas pils rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Alūksne
Annasmuiža mõis Riia
Annenieki mõis Annenhof Annenieku muiža, ka Annasmuiža rüütlimõis Kuramaa Dobele piirkond, Annenieki vald
Anniņmuižas dzīvojamā ēka, Jūrmalas gatve 74 76,Rīga 11.JPG Anniņmuiža mõis Annenhof, varem Meinershof Anniņmuižas, varem Mariannas muiža ja Meinerts muiža linnamõis Riia
Apeltiene mõis Appelthen Apeltienes muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Cesvaine kihelkond
Apriķi mõis Appricken Apriķu muiža rüütlimõis Kuramaa, Aizpute kreis, Apriķi kihelkond Aizpute piirkond, Laža vald
BM09164Am.jpg Āraiši kirikumõis Arrasch Pastorat Āraišu mācītājmuiža kirikumõis Liivimaa, Võnnu kreis, Āraiši kihelkond Amata piirkond, Drabeši vald
Ārciemsi mõis Erkull Ārciema muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Umurga kihelkond Limbaži piirkond, Pāle vald
Arendole.jpg Arendole mõis Randol Arendoles muiža rüütlimõis Vārkava piirkond, Rožkalni vald
Arhirei mõis
Asare mõis Assern Asares muiža rüütlimõis Aknīste piirkond, Asare vald
Āstere mõis Poickern Āsteres muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Umurga kihelkond Limbaži piirkond, Viļķene vald
Ate mõis Ottenhof Ates muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Anna vald
BM07163Am.jpg Atgāzene mõis Vegesackshof Atgāzenes muižiņa, ka Fēgezaka muižiņa poolmõis Liivimaa, Riia kreis Riia
Auciemsi mõis Autzem Auciema muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Straupe kihelkond Pārgauja piirkond, Raiskumsi vald
Augstroze mõis Hochrosen Augstrozes muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Straupe kihelkond Limbaži piirkond, Umurga vald
Auguliena mõis Roseneck Augulienas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Lejasciemsi kihelkond Gulbene piikond, Beļava vald
Auļi mõis Aula Auļu muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Dzērbene kihelkond Vecpiebalga piirkond, Dzērbene vald
Auļukalnsi mõis Aulenberg Auļukalna muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Drusti kihelkond Rauna piirkond, Drusti vald
Aumeisteru muižas pils 2002-06-01.jpg Aumeisteri mõis Serbigal, varem Hofmeistershof Aumeisteru muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Koivaliina kihelkond Smiltene piirkond, Grundzāle vald, Aumeisteri

B[muuda | muuda lähteteksti]

Pilt Nimi Saksakeelne nimi Lätikeelne nimi Tüüp Asukoht endisaegse haldusjaotuse järgi Asukoht kaasaegse haldusjaotuse järgi Märkused
Babecka mõis Babetzky Babeckas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Jaunalūksne vald Beja kõrvalmõis
Baižkalni mõis Friedrichshof Baižkalna muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Rauna kihelkond Rauna piirkond, Rauna vald
Baltā mõis Weissenhof, varem Haltermanns Höfchen Baltā muiža, ka Mellera muiža ja Dāla muiža poolmõis Liivimaa Riia
Усадьба Балтмуйжас.jpg Baltmuiža mõis Weissensee, ka Baltensee Baltmuiža, ka Balta muiža rüütlimõis Kuramaa Ilūkste piirkond, Prode vald
Balvi mõis Balvu muiža rüütlimõis Vitebski kubermang, Ludza maakond Balvi piirkond, Balvi vald
Bānūži mõis Bahnus Bānūžu muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Smiltene kihelkond Smiltene piirkond, Bilska vald
Bānūži mõis, ka Kudliņi mõis Kudling Bānūžu muiža, ka Kudliņu muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Skujene kihelkond Vecpiebalga piirkond, Taurene vald
Bauņi mõis Bauenhof Bauņu muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Matīši kihelkond Burtnieki piirkond, Matīši vald Fideikomiss
Bebrenes muiza.JPG Bebrene mõis Bewern Bebrenes muiža rüütlimõis Kuramaa Ilūkste piirkond, Bebrene vald, Bebrene
Beja mõis Beyenhof Bejas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Aluliina kihelkond Alūksne piirkond, Jaunalūksne vald
Beķeri mõis Beckershof Beķera muiža, ka Beķermuiža mõis Liivimaa, Riia kreis, Daugavgrīva kihelkond Riia
Beļava mõis Kortenhof Beļavas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Gulbene kihelkond Gulbene piirkond, Beļava vald Fideikomiss
Bēne manor 2010.jpg Bēne mõis Behnen Bēnes muiža rüütlimõis Kuramaa Auce piirkond, Bēne vald, Bēne
Bērzaune mõis Schloß Bersohn Bērzaunes muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Bērzaune kihelkond Madona piirkond, Bērzaune vald
Bikava mõis Bikava muiža mõis Vitebski kubermang Rēzekne piirkond, Gaigalava vald, Gaigalava
Biksēja mõis ´Wilkenpahlen Biksējas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Smiltene kihelkond
Biksēres muiža 2005-03-25.jpg Biksēre mõis, ka Libe mõis Libbien Biksēres muiža, ka Libes muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Cesvaine kihelkond Madona piirkond, Sarkaņi vald, Biksēre
Bīriņu pils.jpg Bīriņi mõis Koltzen Bīriņu muiža rüütlimõis Liivimaa, Riia kreis, Krimulda kihelkond Limbaži piirkond, Vidriži vald, Bīriņi
Birži mõis Modohn Biržu muiža, ka Madonas muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Lazdona kihelkond Smiltene piirkond, Branti vald
Blome mõis Blumenhof Blomes muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Gulbene kihelkond Gulbene piirkond, Beļava vald Fideikomiss, Vana-Gulbene kõrvalmõis
Blome mõis Blumenhof, varem Stammer Blomes muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Smiltene kihelkond Smiltene piirkond, Blome vald
Blome mõis Kulsdorf Blomes muiža rüütlimõis Liivimaa, Volmari kreis, Liepupe kihelkond
Bonifacova mõis Bonifacovas muiža rüütlimõis Vitebski kubermang, Ludza maakond Balvi piirkond, Bērzpilsi vald, Bonifacova
Trapenes (Bormaņu) muiža 2001-06-16.jpg Bormaņi mõis, ka Trapene mõis Treppenhof Bormaņu muiža, ka Trapenes muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Koivaliina kihelkond Hopa piirkond, Trapene vald, Trapene
Bornsmindes muiža (2).jpg Bornsminde mõis Bornsmünde Bornsmindes muiža rüütlimõis Kuramaa Rundāle piirkond, Rundāle vald, Ziedoņi Fideikomiss
Branti mõisa peahoone 2017. aastal.jpg Branti mõis Horstenhof Brantu muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Rauna kihelkond Smiltene piirkond, Branti vald
Brenti mõis Kokenberg, varem Ermeshof Brentes muiža, ka Brentu muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Härgmäe kihelkond Valka piirkond, Ērģeme vald
Brieži mõis Hirschenheide Briežu muiža rüütlimõis Liivimaa, Võnnu kreis, Skujene kihelkond Vecpiebalga piirkond
Brieži mõis Palmhof Briežu muiža riigimõis Liivimaa, Volmari kreis, Rubene kihelkond
Burga mõis Borrishof Burgas muiža rüütlimõis Liivimaa, Valga kreis, Luke kihelkond

C[muuda | muuda lähteteksti]

D[muuda | muuda lähteteksti]

E[muuda | muuda lähteteksti]

F[muuda | muuda lähteteksti]

G[muuda | muuda lähteteksti]

H[muuda | muuda lähteteksti]

I[muuda | muuda lähteteksti]

J[muuda | muuda lähteteksti]

K[muuda | muuda lähteteksti]

L[muuda | muuda lähteteksti]

M[muuda | muuda lähteteksti]

N[muuda | muuda lähteteksti]

O[muuda | muuda lähteteksti]

P[muuda | muuda lähteteksti]

R[muuda | muuda lähteteksti]

S[muuda | muuda lähteteksti]

Š[muuda | muuda lähteteksti]

Z[muuda | muuda lähteteksti]

T[muuda | muuda lähteteksti]

U[muuda | muuda lähteteksti]

V[muuda | muuda lähteteksti]

W[muuda | muuda lähteteksti]

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]