Kuramaa immatrikuleeritud aadlisuguvõsade loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Selles nimekirjas on loetletud Kuramaa rüütelkonna matriklisse immatrikuleeritud aadlisuguvõsad.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

Adamowicz gen. Adam | Adeling | Albedyll | Alopäus | Amboten | Ampach | Anrep-Elmpt | Arsenjev | Ascheberg

B[muuda | muuda lähteteksti]

Bach | Bagge af Boo | Balugjanski | Bandemer | Behr | Beklešov | Belzig von Kreutz | Benckendoff | Bercken | Berg (Kaarma) | Berg (Kandla) | zum Berge | Berner | Bienemann von Bienenstamm | Biron | Bistram | Blomberg | Bodendick | Boetticher | Bohl | Bolschwing | Borch | Brackel | Brasch | Brevern | Brincken | Briskorn | Brockhausen | Broel gen. Plater | Browne-Camus | Brucken gen. Fock | Bruiningk | Brunnow | Brüggen | Brüggener | Brühl | Buchholtz | Budde (Vestfaali aadlisuguvõsa) | Bunge | Buttlar | Buxhoeveden | Bönninghausen gen. Budberg | Büldring | Bülow

C[muuda | muuda lähteteksti]

Cancrin | Castell-Rüdenhausen

D[muuda | muuda lähteteksti]

Dansas | Dermont-Siwicki | Derschau | Diebitsch | Dorthesen | Drachenfels | Dreylingk | Duhamel | Dönhoff | Dörper | Düsterlohe

E[muuda | muuda lähteteksti]

Eckeln gen. Hülsen | Edle von Rennenkampff | Ehden | Elerdt | Elmendorff | Elmpt | Engelhardt

F[muuda | muuda lähteteksti]

Finkenaugen | Finck von Finckenstein | Fircks | Franck | Fresendorff | Freytag von Loringhoven | Fricke | Funck | Fölckersahm | Fürstenberg

G[muuda | muuda lähteteksti]

Galau | Galen gen. Halswig | Gantzkauw | Gayl | Gerschau | Gerschau von Flotow | Goes | Gohr | Golitsõn | Golovkin | Gortšakov | Grandidier | Greigh | Grimberg gen. Altenbockum | Grotthuss | Gruenewaldt

H[muuda | muuda lähteteksti]

Haaren | Hahn | Hahnebohm | op dem Hamme gen. Schoeppingk | Hanenfeldt | Harreyan gen. Harrien | Haudring | Helmersen | Henning | Heringen | Heyking | Hoerner | Hoff | Hohenastenberg gen. Wigandt | Holstinghausen gen. Holsten | Holtey | Hoyningen gen. Huene | Howen

I[muuda | muuda lähteteksti]

Italiiski

J[muuda | muuda lähteteksti]

Jelita-Wolski

K[muuda | muuda lähteteksti]

Keller | Kersenbroick | Kettler | Keyserling(k) | Kiewel von Kiefelstein | Kisseljov | Klebeck | Klein | Kleist | Klopmann | Klüchtzner | Knabenau | Knigge | Knorre (Knorring) | Komorowski | Koskull | Krumess | Krähen | Kutaisov | Königseck | Königsfels | Kühnrath

L[muuda | muuda lähteteksti]

Landsberg | Launitz | Ledebuer | Łepkowski | Lieven | Lilienfeld-Toal | Loebel gen. Leubel | Lohausen gen. Solderbach | Löwis of Menar | Lüdinghausen gen. Wolff | Lysander

M[muuda | muuda lähteteksti]

Maltitz | Manteuffel | Manteuffel gen. Szoege | Maydell | Medem | Meerfeldt | Meerscheidt gen. Hüllessem | Meissner | Mengden | Mentzel | Mestmacher | Meyendorff | Meyer gen. Rautenfels | Michelsohnen | Mirbach | Mohl | zur Mühlen | Münchhausen | Münster (Pokroy ja Krächting) | Münster (Saliena)

N[muuda | muuda lähteteksti]

Nagel | Nesselrode | Nettelhorst | Neuhoff gen. von der Ley | Nolcken | Nolde | Novosiltsov (Orjol)

O[muuda | muuda lähteteksti]

Oelsen | Oest gen. Driesen | Oettingen | Offensberg | Orgies gen. Rutenberg | Orlov | Osten gen. Sacken | Ovander

P[muuda | muuda lähteteksti]

Pahlen | Paskau | Patkul | Paulucci delle Roncole | Piattoli | Piele gen. Pfeil | Piepenstock | Plettenberg | Przezdziecki | Puttkamer

R[muuda | muuda lähteteksti]

Raab gen. Thülen | Raczyna-Raczyński | Rahden | Rappe | Rechenberg gen. Linten | Recke | Reibnitz | Reyer | Richter | Ringemuth | Roemer | Ropp | Rosen (punane) | Rosenberg | Rummel | Rump | Rönne | Rüdiger

S[muuda | muuda lähteteksti]

Saltza | Samson-Himmelstjerna | Sass | Sayn-Wittgenstein-Berleburg-Ludwigsburg | Schaffhausen | Scheinvogel | Schelking | Schenking | Schierstädt | Schilling | Schlippenbach | Schmysingk gen. Korff | Scholtz | Schroeders | Schulte | Schwaben | Schwartzhoff | Schwerin | Seefeld | Sesswegen gen. Güldenbogen | Simolin | Sivers | Stackelberg | Stanecke | Steinrath | Stempel | Stichhorst | Stieglitz | Streithorst | Stromburg gen. Stromberg | Syberg zu Wischling

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]

  • Mühlendahl, Ernst von. Hoyningen-Huene, Baron Heiner von. Die Baltischen Ritterschaften. – Aus dem Deutschen Adelsarchiv. Band 4 der Schriftenreihe. Limburg/Lahn: C. A. Starke Verlag, 1973.