Kings of Leon

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Kings of leon)
Kings of Leon kontserdil

Kings of Leon on Ameerika Ühendriikide rokkansambel, mis loodi Tennessee osariigis Nashville'is 1999. aastal. Bändi kuuluvad vennad Caleb Followill (solist ja rütmikitarrist), Nathan Followill (trummar) ja Jared Followill (basskitarrist ja taustalaulja) ning nende nõbu Matthew Followill (soolokitarrist ja taustalaulja).

Kings of Leon'i edu Suurbritannias algas 9 singliga kohalikus singliedetabelis "Top 40 Singles", samuti said nad Brit Awardsil 2009. aastal kaks auhinda ja nende kolm selleks ajaks ilmunud albumit ("Youth and Young Manhood" (2003), "Aha Shake Heartbreak" (2004), "Because of the Times" (2007) jõudsid viie parema hulka Suurbritannia albumiedetabelis (2007. aasta album isegi esikohale). Nende singlid "Sex on Fire", "Use Somebody" ja "Notion" on jõudnud Billboardi ajakirjas ilmuva edetabeli "Hot Modern Rock Tracks" esikohale.

Bändi algusaastate muusika oli segu southern rock'ist ja bluusist, kuid bänd on järk-järgult arendanud oma muusikat teiste žanritega. Nüüd on nende mängitav muusika pigem alternatiiv- ja indie-rokk.