Mustikas (kaubanduskeskus)

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Keskus Mustikas)

Mustikas (ka Keskus Mustikas, Mustamäe Kaubanduskeskus Mustikas; Mustika Keskus) on Tallinnas Mustamäel asuv kaubanduskeskus aadressil A. H. Tammsaare tee 116. Keskuses on ca 27 000 m2 müügipinda ja tegutseb umbes 60 poodi.

Ajalooliselt asus samal kohal Tallinna Aiandussovhoos ja Kadaka turg.

Mustika keskuse põleng[muuda | muuda lähteteksti]

Mustika keskus.

5. märtsil 2009 toimus Mustika keskuses suurpõleng. Põlenguala levis 1000 ruutmeetrile ja vingu ja suitsukahjustusi sai kogu kaubanduskeskus. Põlengukahjud olid rohkem kui 100 miljonit krooni[1].

Häirekeskus sai teate põlengust kell kolmveerand 6 varahommikul, sündmuskohale sõitis seitse päästeautot, kaks paakautot, kaks redelautot, operatiivkorrapidaja ja kiirabi brigaad. Kustutustööd olid raskendatud, sest kõrge temperatuuri tõttu ei saanud suitsusukeldujaid kasutada ja sissevarisenud katuse all olnud tulekolletele ei pääsetud ligi[2]. Põleng kustutati kella poole 6 ajal, aga päästjad pidid öösel kaks korda uuesti süttinud tulekoldeid kustutamas käima[3].

Põleng sai alguse tehnikapoe Onoff laoruumidest, kust levis kustutussüsteemi rikke tõttu müügisaalidesse[4].

Põlengu põhjused[muuda | muuda lähteteksti]

Alguses kahtlustati süütamist[5], aga Mustika keskuse põlengu uurimiseks käivitatud menetlus ei suutnud selgitada tulekahju tekkepõhjust ning seega ka võimalikku süüdlast, mistõttu lõpetas politsei kriminaalmenetluse[6]. Põlengule aitas kaasa automaatkustutussüsteemi mittetöötamine[7].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]