Katrin Saukas

Allikas: Vikipeedia

Katrin Saukas (sündinud 6. aprillil 1958 Tapal) on eesti näitleja ja näitekirjanik.[1]

Ta õppis 19761980 Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedris Merle Karusoo juhendataval kursusel ja lõpetas selle IX lennu.

Koosseisulise näitlejana on Katrin Saukas mänginud Eesti Riiklikus Noorsooteatris. Hiljem on ta osalenud näitlejana Pirgu Arenduskeskuse mälusektori töös ning loomingulise ühenduse R.A.A.A.M. lavastustes.

Katrin Saukast võib pidada Merle Karusoo näitlejaks. Ta on mänginud paljudes Karusoo lavastustes Eesti Draamateatris ("Kured läinud..."), Vanemuises ("Pisuhänd" – Matilda), Endlas ("Täieline Eesti Vabariik" – Karin Paas), Vargamäe rehetares ("Saunaeide tõde ja õigus" - saunaeit) ja VAT Teatris ("Agnes, kroonikud ja psühhokroonikud" - Agnes). Saukase tipprollid on olnud peaosa Merle Karusoo lavastuses "Elektra saatus on lein", mida Eesti NSV Riikliku Noorsooteatri trupp mängis Tallinnas vanalinnas dominiiklaste kloostri õuel, ja õde Ratchedi roll Vjatšeslav Gvozdkovi lavastuses "Lendas üle käopesa".

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Jüri Aarma, "Katrin Saukas: Midagi ei ole mängimata - küll jõuab!", Maaleht, 3. aprill 2008, lk 22-23 (vaadatud 06.04.2023)