Kategooria arutelu:Tähed

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Et on juba kategooria "Kinnistähed", mis on ka selgem ja yhetimõistetavam, võiks selle siin ehk likvideerida? --Oop 23:36, 24 Nov 2004 (UTC)


Minu meelest peaks siia kategooriasse kuuluma ainult tähed ja mitte üldmõisted. Siin peaks olema Betelgeuse, Päike, Vega jne, aga mitte kinnistäht, must auk vms. Siim 23:21, 20 Jan 2005 (UTC)

Nojah, võib ka nii kokku leppida, aga minu meelest pole see tingimata vajalik. Oleks ju loogiline kategooriast "tähed" ka muu tähtedega seonduva leida? Antud kategooria nimi seda ei välistaks. Vahest võiks konkreetsete tähtede jaoks luua eraldi (all)kategooria, nt "Meie Galaktika tähed" või "Linnutee tähed" vms, sinna annaks 99,9% konkreetseid tähti kanda, mille kohta potentsiaalne artikkel tulla võib. KS 01:08, 21 Jan 2005 (UTC)
Teaduslikke mõisteid oleme siiani kategoriseerinud teadusharude järgi ja ma ei näe mingit põhjust seda muuta. See, et mõned mõisted on sattunud tähtede kategooriasse on viga, mis tuleneb kategooriatesüsteemi halvast tundmisest. Ma ei pea vajalikuks teha eraldi kategooria linnutee tähtedele, sest siis peaks olema kategooria ka neile tähtedele, mis ei kuulu Linnutee hulka, kuid sellel ei näe ma mõtet. Mõistetele nagu "kinnistäht", "must auk" võib rahulikult määrata kategooriaks "Astronoomia", kui on vajadust saab tulevikus alati täpsustada. Siim 17:54, 21 Jan 2005 (UTC)