Kategooria arutelu:Inglismaa inimesed

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

kas meil on seda kategooriat vaja? meil on olemas suurbritannia inimeste jaoks kategooria. avjoska 13. oktoober 2007, kell 20:43 (UTC)

Minu arvates on seda kategooriat vaja ja hoopis segase väärtusega on pigem kategooria Suurbritannia inimesed sest a) pole just väga korrektne öelda põhjaiirlase kohta Suurbritannia, see ju hoopis teine saar; b ) inglse kuningad on siiski inglise kuningad ja šoti kuningad šoti kuningad ning aegade kohta kui Ühendkuningriiki polnud veel väljagi mõeldud on asi jama, mina küll ei kujta ette, et näiteks piktide kuningate kohta võiks öelda Suurbritannia inimene; samuti on olemas inglise kirjanikud ja šoti kirjanikud ning olid anglosaksi kirjanikud; c) Man, Jersey ja Guernsey on Briti krooni territooriumid, aga need ei kuulu Suurbritanniale kui riigile, ning nendel on olemas omad valimised, valitsused, peaministrid jne; d) Briti Impeeriumi alamate kohta näiteks Indias hakata ütlema Suurbritannia on kah veidi imelik; e) on olemas selline spordiala nagu jalgpall (on ka male), kus sportlased esindavad (reeglina) siis ainult ühte osa. Ja üleüldse minu jaoks on nimetus Suurbritannia riigi enda kohta vale nimetus, aga see on hoopis teine teema. Aga njah muidu on veel nati sassis kogu see kuningavõimu värk, jakobiitide jaoks on ju Inglismaa, Šotimaa, Iirimaa ja Prantsusmaa kuningaks Francis II. - Ahsoous 13. oktoober 2007, kell 22:49 (UTC)
Suurbritannia inimeste kategooria maha siis? avjoska 14. oktoober 2007, kell 12:36 (UTC)
maha võtta pole vaja, sest need inglise, šoti inimesed jne. ka näiteks Suurbritannia peaministrid peaksid tollesse alles jääma. Kogu see Briti saarte kategoriseerimise värk on suht komplitseeritud ja vajab põhjalikku mõtlemist ning läbiarutamist. - Ahsoous 14. oktoober 2007, kell 12:44 (UTC)
Asja tuleks võtta natukene vabamalt. Suurbritannia inimesed peab alles jääma; vähemalt seniks kuni Šotimaa iseseisvub ning Suurbritannia nimeline riiklik moodustis olemas on. Sinna alla mahuvad vabalt inimesed paikadest, mille okupeerimise eest Suurbritannia ja NATOga sõtta võib sattuda. (sh Inglismaa ja Šotimaa omad oma kategooriates) - Urmas 14. oktoober 2007, kell 12:50 (UTC) PS Palun mitte kõmridele liiga teha: kindlasti solvub mõni neist südame põhjani, kui teda Inglismaa inimeseks pidada.
Kas jätkame arutelu siin? ootame siis ka teiste arvamusi. avjoska 14. oktoober 2007, kell 12:46 (UTC)
Peaks ehk tegema siinse kategooria, suurbritannia inimeste kategooria alamkategooriana? avjoska 14. oktoober 2007, kell 12:53 (UTC)
Seda muidugist ja nii see ka kunagi (vist) oli, samas näiteks põhjaiirlastega on sehuke värk, et mis nad siis ikkagi on Suurbritannia või rohkem Iirimaa omad? See on ka üks põhjus, miks mulle see nimetus Suurbritannia inimesed ei meeldi, et näiteks mina tahaks tollele kategooriale endale leida kõigepealt teise nimetuse, mis see aga olla võiks ei oskagi nagu välja pakkuda - Ahsoous 14. oktoober 2007, kell 13:32 (UTC)