Kategooria arutelu:Inglise filosoofid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mingis arutluses oli sellest juttu, et suurema jao iiri ja šoti filosoofe võiks siiski kategoriseerida inglise filosoofia alla. Vähemasti uusaegses filosoofias on kyll olnud iiri ja šoti koolkondi, kuid mitte iseseisvat filosoofiatraditsiooni, poliitilise korrektsuse nimel Hobbesist ja Hume'ist ilma jäetud inglise filosoofiakäsitlus oleks aga nii kurb kui ka naljakas. Ainult et sellest kõigest peaks siin kategooria alguses mingi märkuse kirjutama (ja inglise filosoofias ka). --Oop 9. oktoober 2006, kell 23:11 (UTC)

Kas tuleks kõne alla "briti filosoofid"? Andres 10. oktoober 2006, kell 07:19 (UTC)
Jah, võib-olla kyll. Inglased jääksid siis ilmselt brittide hulka, neile pole ju eraldi kategooriat mõtet teha. Omaette kysimus on, kas šoti ja iiri filosoofid peaksid olema briti all või kõrval - kas me saame yldse kõnelda šoti või iiri filosoofiast väljaspool briti konteksti? Siis peaks ilmselt olema ka põhiartikkel Briti filosoofia, mitte Inglise filosoofia, mis läheb seniste eesti käsitluste traditsioonist välja. --Oop 10. oktoober 2006, kell 09:11 (UTC)
On kaks eri asja: üks on inimeste liigitamine rahvuse järgi, teine on filosoofiatraditsioon. Teine ei pea olema esimesega jäigalt seotud. Võime kasutama sünonüümidena "inglise filosoofia" ja "briti filosoofia", filosoofe aga liigitada rahvuse järgi. Kategooriate puus võiksid "inglise filosoofid" jne olla "briti filosoofide" alamkategooriad. Tõsi küll, iseseisva Iirimaa filosoofe võib-olla ei sobi briti filosoofideks nimetada, kuigi nad elavad Briti saartel. Andres 10. oktoober 2006, kell 11:31 (UTC)