Kategooria arutelu:Helitarkvara

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Varasem arutelu leheküljelt Kategooria arutelu:Audio tarkvara[muuda lähteteksti]

Kas see on keeleliselt korrektne?--WooteleF 7. oktoober 2009, kell 20:51 (UTC)

Otsisin Googlest ja mulle tundub, et kokku peaks kirjutama aga lahku ka ei tohiks vale olla. --Tiuks 7. oktoober 2009, kell 21:02 (UTC)
Minu meelest ei saa audio- üldse kunagi lahku kirjutada. Aga kas see ei võiks üldse olla helitöötlustarkvara? --Epp 7. oktoober 2009, kell 21:07 (UTC)
Audio Software Audiotarkvara, mis võimaldab arvutikasutajal luua, kuulata ning töötada heliliste failidega. Selline mõiste on täitsa olemas. Kirjutan siis kokku ja teile jätan selle kategooria kustutamise. --Tiuks 7. oktoober 2009, kell 21:26 (UTC)
Kas audiotarkvara ja helitöötlustarkvara on eri asjad? --Epp 7. oktoober 2009, kell 21:28 (UTC)
Audio on lihtsalt heli, helitöötlus on juba midagi rohkemat.--Tiuks 7. oktoober 2009, kell 21:31 (UTC)
Ma ei julge helitarkvara panna, näiteks Audio codeci kohta näitab Google, et kasutatakse heli koodekit. Ma vahetasin eriala ja seetõttu ei saa ma targematelt küsida. --Tiuks 7. oktoober 2009, kell 21:37 (UTC)

Siin on üsna palju arutada, hetkel tundub,
et siia kategooriasse soovitakse sobitada
ühe isiku poolt kasutamiseks pc-l mõeldud lihtsamaid progesid.
Samas Heli kui sellise tekitamiseks on vaja palju programme,

  • nt süntide endi sees
  • nt profide proged helisalvestusel, nii konservide, filmide, kui-ka pc-mängude jaoks.

Koodekeid ÕS-is pole,
seega peab keelenõu tülitama. Mumeelest on koodeki
puhul tegemist tavalise kodeerimis-dekodeerimisalgoritmiga.
Võrdle MoDem - modulaator-demodulaator.
suwa 8. oktoober 2009, kell 05:57 (UTC)

Mulle tundub, et selle kategooria (Audiotarkvara) nimi peaks olema Helitarkvara, sest eesti keel tunnistab eesliidet audio- pigem seoses kuuldelisega, mitte helidega. See kas koodekeid saab siia kategooriasse panna, ei tohiks siinse kategooria nimetusse puutuda? Pikne 8. oktoober 2009, kell 06:21 (UTC)
Peame vist tõesti lahti saama harjumuspärastest ingliskeelsetest liidetest ja tõlkima selle helitarkvaraks. Linuxi lehel igatahes on. Sellega peaks kõik päri olema.
See on põhikategooria, kuhu tuleks veel allkategooriad. Vahet tuleb vist teha Digital audio workstation software (en:Category:Digital audio workstation software)ja Audio editors (en:Category:Audio editors). Pro Tools on inglise viki järgi ka Digital audio workstation software ja selle tõlgikisin küll helitöötlustarkvaraks. Näiteks helitöötlustarkva on en:Audacity (olen proovinud). --Tiuks 8. oktoober 2009, kell 07:48 (UTC)