Kategooria arutelu:Heli

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kategooria Heli tahtsin jätta muusikateooria alamkategooriaks ja siin oleks ainult muusika asjad, mitte füüsika asjad. Akustika võiks olla ka muusikateooria alamkategooria, sest mõte oli algselt ju Heli (füüsika) teha. Heli omaduste tabelis on nad ju kõrvuti.--Tiuks 21. september 2007, kell 00:28 (UTC)

ei maksa vastandada loomingut ja füüsikat. Looming (muusika, maalimine) on füüsiliste nähtuste kasutamine. Ja muusikateooria on ju suuresti füüsika, ainult teise nime all.--Hendrix 21. september 2007, kell 02:51 (UTC)
Asi selles, et Metsvend pani kategooria Heli alla füüsikalise asjad, mis peaks tulema akustika alla. Heli tuleb panna kindlasti muusikateooria alamkategooriaks. Hetkel on ta akustika all. Siia tulevad muusikateooria artiklid, mis ei ole füüsikaga seotud.--Tiuks 21. september 2007, kell 21:22 (UTC)
olen siiski veendunud, et heli on füüsikaline nähtus ja muud selle nähtusega seotud alamnähtused, nagu heliallikas, muusikaline heli, akustika jne, peaksid olema "heli" alamkategooriad.--Hendrix 22. september 2007, kell 05:07 (UTC)
Lahendasin asja nii, et tegin kategooria muusikateooria alamkategooria helikõrgus. Nüüd võib kõik heliga algavad sõnad siia panna. Kui heli on siin ja akustika kategooria all, siis leiab siit nii muusikalise, kui ka füüsikalise heli. Mulle see sobib. Siis võib artiklites kategooria heli (füüsika) asendada kategooria Heli ja kategooria Akustikaga.--Tiuks 22. september 2007, kell 21:50 (UTC) Parandus: Kuna Heli on juba kategooria Akustika alamkategooria, siis akustika kategooriat ei ole vaja lisada.--Tiuks 22. september 2007, kell 22:33 (UTC)