Kategooria arutelu:Eesti ettevõtted

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

See kategooria vajaks allkategooriaid: Eesti riigile kuuluvad ettevõtted (näiteks Eesti Energia), Eestis tegutsevad, kuid välismaistele omanikele kuuluvad ettevõtted (näiteks Saku Õlletehas, A. Le Coq, Elion, Hansapank jne) ning lõpuks Eestis tegutsevad ning Eesti omanikele kuuluvad ettevõtted. Kuidas neid allkategooriaid pealkirjastada? --Lulu 8. aprill 2007, kell 20:40 (UTC)

vene vikis on nt riigiettevõtteid hõlmav kategooria (seal 2 artiklit):Категория:Государственные компании Эстонии--Bioneer1 (arutelu) 21. august 2013, kell 10:17 (EEST)[vasta]

"Eesti ettevõtte" definitsioon?[muuda lähteteksti]

Et siis Eesti ettevõtte definitsioon oleks midagi taolist: Eesti ettevõte on Eesti äriregistrisse kantud äriühing välja arvatud välismaa äriühingute filiaalid. Seega siis Saku Õlletehase AS ning AS SEB Pank on Eesti ettevõtted ning Nordea Bank Finland Plc Eesti filiaal ei ole seda... --WikedKentaur 14. oktoober 2008, kell 17:52 (UTC)

Filiaalidele tuleks siis eraldi kategooria teha, millele muuseas võiks isegi siit viidata. Õigupoolest võib yks sujuvalt teiseks yle minna ja vastupidi, ilma et tavaline klient märkakski. See tähendab, et meie kategoriseerimissysteem kipub aeguma. Sisuliselt peetakse tavakeeles "Eesti ettevõtte" all silmas kas Eesti kapitalil põhinevat (vastandatuna muile) või Eestis tegutsevat ettevõtet (sõltumata omanikust ja registreerimisest). --Oop 19. veebruar 2010, kell 16:17 (UTC)