Kasutaja arutelu:RethoricalCheese/Operatsioonivõimendi

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
  1. Artikkel on piisava pikkusega ning üldmuljena vastab entsüklopeediaartikli üldnõuetele.
  2. Artikkel on hästi struktureeritud ja jagatud lõikudeks loogiliselt. Sissejuhatus on lühike ja võtab artikli sisu kokku. Esimene lause definitsioonina on olemas. Kui midagi muuta, siis ehk täiendada natuke ajaloo lõigu sisulist poolt (aastaarvud, isikud jne). Antud kujul sobiks seal olev tekst paremini sissejuhatavasse lõiku.
  3. Leian, et suurim probleem selle teksti juures on viitamine. Terve teksti kohta on üks allikas ja vastav viide, millest on refereeritud üks lõik. Tundub, et põhiliselt on järgitud vastava ingliskeelse artikli struktuuri ja ülesehitust ning seda ka suuremas osas tõlgitud, mida iseenesest on tehtud hästi. Tekstis on aga palju fakte, millele peaksid siikski mingid allikaviited leiduma. Pealtnäha korraliku materjali raamatu näol (pdf formaadis) leiab näiteks lingilt http://www.analog.com/en/education/education-library/op-amp-applications-handbook.html, millele on ka viidatud ingliskeelses artiklis.
  4. Tekst on väga erialaspetsiifiline, mistõttu kohati raskesti jälgitav, kuid inimesele, kes asja natukenegi tunneb, siiski mõistetav ja informatiivne.

--Johannes M (arutelu) 5. november 2017, kell 19:32 (EET)[vasta]


---

Õppeassistent Kairilt:

  1. Sinu artiklist on puudu viited. Mõistan, et ka ingliskeelses artiklis on neid vähe. Kui oled ise teksti lisanud, siis peaksid ikkagi viited märkima. Kellegi teise kirjutatud teksti (st ingliskeelse versiooni) allikaid aga mõistagi välja mõelda ei saa ja seega ei olegi sel puhul midagi parata. Soovitan kirjutada arutelulehele, et viitamata lõigud pärinevad ingliskeelsest Vikipeediast, kuhu ei olnud samuti viiteid lisatud.
  2. Viidete kirjed peavad olema eraldi peatüki „Viited“ all.
  3. Igal loetelul peab olema saatelause.
  4. Soovitan sul alapeatükkide pealkirjad taseme võrra väiksemaks teha, et ei järgneks kaht allajoonitud pealkirja (nagu praegu „kasutamine“ ja „tagasisideta“). Vaata siit, kuidas vormistada.
  5. Lisa kirjeldus ka lahutavale võimendile.
  6. Kirjavahemärgid peavad järgnema ka valemile.

Jõudu tööle!

--Kairijan (arutelu) 6. detsember 2017, kell 10:42 (EET)[vasta]