Kasutaja arutelu:Makules/Protsessoripesa

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mõned kommentaarid ja märkused

  • Artikli esimene lause võiks olla definitsioon mitte ainult valdkonna nimetamine.
  • 'See võimaldab, et protsessorit saab paigaldada ilma jootmiseta.' - kohmakas sõnastus, parem 'võimaldab protsessori paigaldada'
  • muuta terminid siselinkideks (jootmine, protsessor, CPU, ahelate prototüüpimine, emaplaat, ...)
  • loodud siselingid muuta ümber eestikeelsesse Vikipeediasse
  • 'See tagab suurepärase mehaanilise kinnipidamise' - suurepärane on hinnang, eelistatud on kirjeldavad laused. Kas saaks mehaanilise kinnipidamise asemel midagi täpsemat kasutada?
  • Teine ja kolmas peatükk vajavad viiteid, kust need tarkused kõik võetud on. Samuti muutuks teine peatükk paremini loetavaks, kui tekst liigendada lõikudeks või loeteluks.
  • Kolmanda peatüki pealkiri on arusaamatu. Kas see peatükk kirjeldab paigaldamist? ehitust?

--Mirjam.paales (arutelu) 17. jaanuar 2019, kell 10:49 (EET)[vasta]

Tagasiside Protsessoripesale[muuda lähteteksti]

Artikkel üldjoontes oli väga hästi loetav ning samuti ei jäänud silma häirivaid kirjavigu. Antud artikkel annab põhjaliku ülevaate erinevatest protsessori pesa tüüpidest. Võtab väga hästi kokku, kuidas erinevad protsessoripesad töötavad, ning mis on nende head ja vead. Artiklist leiab erinevaid teadmised protsessoripesade kasutuse kohta. Asjast teadev inimene saab tõenäolislt väga hästi aru, millest räägitud, kuid kohati vajaks asjade täpsemaid selgitusi, näiteks: (Need konstruktsioonid rakendavad survejõudu, kui kas käepide (PGA-tüüp) või pinnaplaat (LGA-tüüp) on paigaldatud. See tagab suurepärase mehaanilise kinnipidamise, vältides samal ajal tihvtide katki minemist või murdumist protsessoripesas.) Viitamine tekstisiseselt on tehtud, kuid need on tehtud inglise keelsele vikipeediale, viited võiksid siiski olla eesti keelsetele artiklitele. Samuti võiks lisada viite antud artikli inglise keelsele versioonile.

AtsRõõm (arutelu) 29. jaanuar 2019, kell 20:58 (EET)[vasta]