Kasutaja arutelu:Jtougjas/Rannajalgpall

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Alapealikirjad oled ilusti pannud, kuid oleks võinud lisada ka märksõnu. Ehk saaksid kirjutada ka rannajalgpallist eestis?

Kommentaar(Egeli)[muuda lähteteksti]

Peatükid on väga head, ehk võiks veel lisada vaata ka peatüki ja viidete peatüki.

Kommentaar assistendilt[muuda lähteteksti]

Väga õige ja kiiduväärt, et olete välja toonud konkreetsed soovitused, piirdumata vaid üldise kiituse või kriitikaga. Olete tagasisidestamise põhimõttest igati õigesti aru saanud.

AveliNilbe[muuda lähteteksti]

Teema valik on hea, kuid kas selle kohta pole liiga vähe infot, kas sellest saab pika artikli kirjutada? Struktuuri poolest hea.

AveliNilbe[muuda lähteteksti]

Tegemist on ilusa refereeringuga, algallika tõlkimist ei näe, kuid algallikaga on seostatav. Refereering annab algallika infot edasi. Allikad tunduvad üpris usaldusväärsed. Viited on tehniliselt korrektsed

Allikad tunduvad usaldusväärsed ja viited korralikud. Refereerimine on ka hästi teostatud. Natuke pani mõtlema, et kas sellest on võimalik pikka ja korraliku artiklit kirjutada nende pealkirjade põhjal. Võib olla oleks mõistlik lisada alapealkirju ja käsitleda teemat rohkem sügavuti.

Viited tunduvad korralikud ning allikad usaldusväärsed. Refereering tundub täitsa okei, ehk saaks natukene paremini, kuid see jääb sinu otsustada.

Kommentaar assistendilt[muuda lähteteksti]

Olete rühmakaaslase töösse põhjalikult süvenenud ning mõtestatud tagasisidet andnud. Väga hästi! Mõtete ja soovituste jagamisel võib aga julgem olla. Kui näib, et teemat on võimalik põhjalikumalt kirjeldada (märksõnu ja alapealkirju lisada) või mõni refereering ei ole ehk päris hästi õnnestunud, aitab iga autorit pelgast fakti konstateerimisest (midagi on puudu/midagi võiks lisada) enam edasi konkreetsemate soovituste, mõtete ja ideede jagamine. Oskate ehk ise mõnd märksõna või alapealkirja soovitada? Mis ja miks refereeringu puhul häirima jäi? Konstruktiivse, läbimõeldud ja sõbralikus toonis esitatud tagasiside andmist ei maksa karta.

Täiendava kommentaarina - ka internetiallikale viidates on otstarbekas lisada lingile võimalikult palju lisainfot (artikli pealkiri, veebileht jne), samuti kuupäev, mil allikat kasutati (vt õppematerjalidest "viidete vormistamine" ja abiinfot netiviited).

Pilt on teksti toetav ning õiges kohas, samuti võib pilti ka kasutada. Tekst läheb pealkirjaga kokku ning on üldine, tervitlikkus on ka olemas.

Kommentaar assistendilt[muuda lähteteksti]

Oled oma artikliga iganädalaselt järjepidevalt tegelenud. Väga tubli töö!

Mõned tähelepanekud, mida võid edasisel kirjutamisel-toimetamisel arvesse võtta:

  • Kirjutamise mis tahes etapis (kokkuvõtte vormistamine/viimistlemine, artikli täiendamine jm) teksti muutes või lisades on tähtis alati meeles pidada viitamist. Viimati artiklit täiendades ununes Sul mõni viide lisamata - soovitan tekst seda silmas pidades üle vaadata ja viiteid täiendada. Nagu varasemalt mainitud, on otstarbekas üle vaadata ka viidete vormistamine, seda ka veebimaterjale kasutades.
  • Teksti kriitiliselt üle lugedes soovitan pöörata tähelepanu lausestusele ja sõnajärjele, oluline mõttekoht on ka see, kas Sinu valitud väljendusviis on alati neutraalne ja hinnanguvaba. Näiteks lause "Brasiilia on tuntud jalgpalliriik, kus aastaid spordiala meisterlikult harrastatud" ei tekita jalgpallisõbras ehk küsimusi, kuid võib spordikaugele inimesele näida hinnangut andev. Oma teksti kriitiliselt üle lugedes soovitan ka mõelda, kas sisuliselt korrektse lause puhul on võimalik selle mõtet lauset veidi ümber sõnastades veelgi paremini edasi anda.
  • Artiklit keeleliselt toimetades on teksti selguse tagamiseks oluline parandada ka vähesed väikesed hooletusvead (nt: "olid...tehtud suuri samme edasi" vs "oli...tehtud").
  • Milliste kategooriate alla artikli võiks paigutada?

Need tähelepanekud ei vähenda vähimalgi määral Sinu tehtud töö olulisust ja nähtud vaeva. Kursuse tihe ajakava eeldab väga lühikese aja vältel paljude erinevate teemade intensiivset õppimist ja läbiharjutamist ning mõni väike eksimus on sageli niivõrd pika tööprotsessi paratamatu osa.

Edu edasisel kirjutamisel! Küsimuste ja murede korral küsi julgelt nõu.

--Kk1058 (arutelu) 24. november 2016, kell 20:01 (EET)[vasta]

Võiksid lugeda üle teksti ja vaadata, et see oleks neutraalne ja hinnangute vaba. Samuti võiksid oma teksti rahulikult üle lugeda, on nii mõnigi sõnastus, mida saaks esitada paremini. Näiteks: 1999. aastal olid rannajalgpalli organiseerimises tehtud suuri samme edasi... Jätab natuke ebaloogilise mulja, lause mõttest on võimalik aru saada, kuid saaks sõnastada paremini. Näiteks: 1999. aastaks oli rannajalgpalli organiseerimises tehtud suuri edusamme.... Muidu on väga hea artikkel, väga põhjalik ja väga hästi teemat kajastav.