Kasutaja arutelu:Heigoers/Arvutuskeemia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

1) Kas artikkel on piisavalt pikk? Lõplik artikkel peab olema vähemalt 6000 tähemärki (koos tühikutega, aga ilma viidete ja sisukorrata). - Jah. 2) Milline on artikli üldmulje? Kas see vastab entsüklopeediaartikli nõuetele? - Jah. 3) Artikli struktuur. Kas artikli struktuur tundub loogiline? - Jah. 4) Kas artikli esimene sõna / esimesed sõnad on sama(d), mis artikli pealkiri, ja kas esimene lause on (n-ö) definitsioon? - Jah. 5) Kas sissejuhatus on piisavalt lühike ja kokkuvõtlik? - Jah. 6) Refereerimine. Kas tekst annab algallikas olevat infot adekvaatselt edasi, st kas algallikas väidab seda, mida refereering väidab? (Kontrolli kättesaadavaid allikaid pisteliselt.). Ega artiklis ei leidu plagiaati? Kas tekst on sidus ning refereering pole jäänud algallika teksti liigselt kinni? Kui algallikaid on tsiteeritud, siis kas tsitaadi kasutamine on õigustatud? - Jah 7)Mil määral on artikkel originaallooming ja mil määral tõlketekst ingliskeelsest Vikipeediast? Viimasel juhul tasuks kontrollida tõlke kvaliteeti. Loodud artikkel võiks olla parem. - Tundub originaallooming, tõlked sujuvad. 8) Viitamine. Kas iga väide, mis pärineb kasutatud allikatest, on viidete abil seostatav algallikaga? St kas viited on esitatud piisavalt tihti, nii et lugeja saab iga väidet soovi korral kontrollida. Kas viited on esitatud tehniliselt korrektselt? Kas bibliokirje (s.o viidete täiskirjed lõpus) kõik kohustuslikud elemendid on olemas? - Viited on esitatud tihti, olemas bibliokirje. 9) Loetavus. Kas tekstiga edastatav sõnum on mõistetav? Kas tekst on keeleliselt korrektne? Kui esineb korduvaid ortograafiavigu ja sa neid märkad, siis palun too need autori jaoks abistavalt esile. - Tekst on keeleliselt korrektne ning hästi esitatud. 10) Pildid-joonised. Piltide-jooniste tekstid peavad olema eestikeelsed ning piltidel ei tohi olla probleeme litsentside või autoriõigustega. Pildid ja joonised pole kohustuslikud ei mustandis ega ka lõplikus tekstis. - Pole kasutatud. 11) Kas on Eestiga seonduvat infot (kui seda saab selle teema juures sisse tuua)? - Pole väga midagi tuua.

Ab-inito või ab inito? Esimeses lauses meetodite all on kasutatud "-" ülejäänud kordadel mitte. Molekulaarmehhaanika viimane lause "Heade parameetrite olemasolul võivad selle meetodi tulemused ka küllaltki täpseteks" vajaks parandamist Ab Inito alampunkt on üks pikk lohisev lause, võiks veidi ehk muuta.

--Katvah (arutelu) 5. november 2017, kell 16:21 (EET)[vasta]

---

Õppeassistent Kairilt:

  1. Vaata üle, kuidas kirjutatakse sõnaühend ab initio.
  2. Vaata üle loetelud. Esiteks kirjavahemärgistamine, teiseks ühildumine. Loetelu saatelause vorm peab ühtima loetelu liikmete vormiga. Saatelausele Arvutuskeemia leiab kasutust saavad järgneda ainult liikmed, mille vorm vastab küsimusele kus?. Iga loeteluliige peab moodustama saatelausega justkui ühe lause, nt ei ole ju korrektne lause Arvutuskeemia leiab kasutust molekuli konformeeride energiate uurimine. Loetelu vormistamise kohta loe EKIst.
  3. Lisa siselinke: võimalusi ju on.
  4. Vaata viidete vormistus üle: sama tüüpi allikale peab olema viidatud täpselt sama vormistusega.
  5. Paranda lausestust. Püüa teksti vaadata lugeja pilguga: kus jääb midagi segaseks (nt võiks mõnes kohas panna punkti ja jätkata uue lausega, mõnes kohas sama sõna kordub).
  6. Pärast neid samme võid artikli põhiruumi laadida, vt juhendit.
  7. Seejärel on töö arvestatud.

Jõudu tööle!

--Kairijan (arutelu) 5. detsember 2017, kell 14:07 (EET)[vasta]