Kasutaja arutelu:Carlitos

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tere tulemast Vikipeediasse, Carlitos!

Palun võta arvesse, et me ei koosta siin sõnaraamatut, vaid entsüklopeediat, seega ei kuulu võõrsõnade lühiseletused siia, vaid projekti Vikisõnaraamat alla. Siin tuleks kirjutada mõistete, nähtuste ja isikute kohta pikemaid ja põhjalikumaid artikleid – suures osas samuti nagu ka trükientsüklopeediates. Aga muidu jõudu tööle! -- Toomas 7. september 2006, kell 16:26 (UTC)

Sõnade lingistamine[muuda lähteteksti]

Sõnu lingistakse üldjuhul nimetavasse käändesse, kasutades püstkriipsu, näiteks: sõna lunastust lingistades, tuleks kirjutada nõnda: imperaatoritega, ning sõna peale vajutades jõuab artikli "imperaator" juurde. --Dj Capricorn 7. september 2006, kell 16:59 (UTC)

Artikli ülesehitusest[muuda lähteteksti]

Artikkel algab definitsioonist. Näiteks artiklis "õun" on see puudu. Lugeja ei saa teada, kas õun on mõni tööstustoode, kivim, loom või midagi muud. Palun loe Vikipeedia reegleid. Taivo 7. september 2006, kell 17:08 (UTC)

Vikipeedias ei tohi kasutada pilte, mis kuuluvad autorikaitse alla. Sa ei kirjutanud oma Empire State Buildingu pildile põhjust, miks seda pilti tohib kasutada. Kui sa põhjust ei lisa, siis see pilt kustutatakse. Parem oleks see lisada ka Yini ja yangi pildile ning tähtkujude pildile, kuigi need võib-olla autorikaitse alla ei käi. Taivo 7. september 2006, kell 17:16 (UTC)

Sellest on vähe, kui sa kirjutad, et pilt on vabakasutuses. Vahel võib küll tunduda, et pilt on vabakasutuses, aga tegelikyult ei ole :-( Kirjuta, missugusel põhjusel on pilt vabakasutuses. Kui ise tegid (ei usu hästi), siis kirjuta, et annad vabakasutusse. Kui fotograafi surmast on möödas üle 70 aasta (selle hoone puhul võimatu), siis kirjuta seda. Taivo 7. september 2006, kell 17:59 (UTC)