Kasutaja arutelu:Astridsalumae/Petite mutandid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

1. Sain üle 5000 tähemärgi, koos tühikutega 6000, natukene võiks veel juurde kirjutada, kuid nõnda spetsiifilise teema kohta on niigi pikk. 2. Üldmulje on praegu hea, tekst on hästi kirjutatud ja arusaadav.
3. Struktuuri poolest tõstaks tekke ja tuvastamise esimesteks peatükkideks. Sissejuhatuses eeldaks vikipeedia stiilile omast põhimõtet - esimene lause peaks ühe lausega seletama ära, mis asi on, hetkel aga algab kohe algusest ajaloo kirjeldus. Kasvõi hilisem lause "Petite mutantide mitokondriaalne genoom on koosneb fragmendist metsiktüübi mitokondriaalsest DNA-st (mtDNA-st), mida on amplifitseeritud. Fragmendi pikkus on ca 1% metsiktüübi genoomist ja kordub tandeemselt." sobiks esimeseks.
4. Refereerimine on korralik.
5. Viiteid on ohtralt ja on korralikult vormistatud, kaunis töö.
6. Ei silmanud kirjavigu, tekst on loetav ja mõistetav, kaldkirjad tundusid olevat õigetel kohtadel.
8. Võiks olla liiniaretuse või petite mutantide liinide kohta üldiselt ülevaade/tabel. Samuti rohkem juttu ka siis bakterite petite mutantidest, kui neid väidetavalt leidub ja pealkirja järgi räägib artikkel neist.

ÕA Avelt:

  • joonise võiksid esitada suuremalt ning tõlkida eesti keelde
  • promooter - promootor
  • Metiktüüpi - Metsiktüüpi
  • "DNA interkaleeruvad ained" ---- DNA-ga interkaleeruvad ained
  • "ade-mutant" ---- ade mutant

--Aveav (arutelu) 4. detsember 2017, kell 19:31 (EET)[vasta]

Õppeassistent Svealt:

Palun täienda/paranda oma teksti vastavalt ÕA Ave soovitustele. Lisaks ei tohiks teksti sees viidete ees olla tühikut. Üldiselt väga korralik artikkel, seega kui oled parandused sisse viinud, võid oma artikli põhiruumi laadida. Juhend selleks on siin. Kui artikkel on põhiruumi laaditud, on töö arvestatud. --Svea (arutelu) 5. detsember 2017, kell 17:41 (EET)[vasta]