Kasutaja arutelu:Artalver/Majandusgeograafia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Vikipeedias on juba artikkel Majandusgeograafia. Integreeri see oma artiklisse ehk ehita oma artikkel juba olemasoleva artikli teksti ümber. Adeliine 8. oktoober 2012, kell 19:03 (EEST)

"enda olemuselt" – muidugi enda, kelle teise olemuselt siis veel? "Dünaamiline olemus" on arusaamatu väljend.

Esimese taseme pealkirju ei ole vikipeedias kombeks kasutada. Teise ja kolmanda taseme pealkirjad on põhilised.

Pealkiri "Majandusgeograafia mõiste ja olemus" – mis vahe on majandusgeograafia mõistel ja olemusel? Kui see vahe on olemas, siis tuleks seda artiklis mainida. Kui seda vahet pole, siis pole vaja mõlemat pealkirjas mainida.

Pealkirja ingliskeelset tõlget pole vaja anda. Kes tahab teada, kuidas inglise keeles on, klõpsab keelelinki (tegelikult piisab kursori viimisest keelelingi kohale, klõpsata pole tarviski). Ka teiste terminite ingliskeelset tõlget pole üldjuhul vaja anda.

Sõna "areng" ei tohiks kasutada mitmuses. Kui mingi kupatus areneb mitmes suunas korraga, siis on see kõik kokku ikkagi üks areng. "Ühiskonnas toimuv areng" ongi ühiskonna areng.

"On olnud ja on ka praegu" asemel tuleb öelda "on".´Samas lõigus võiks "perspektiivi" asemel öelda "vaade".

"Klimaatilised tingimused" on seesama mis "kliima". "Asukohast sõltuvate tegurite mõju" on "asukoha mõju". Ei ole vaja nii keeruliselt väljenduda, püüa lihtsamalt. Kantseliiti on siin üldse palju. Sõna "agent" on paha, eesti keeles ei kasutata seda sõna sellises tähenduses. Väljendi "kitsamas ja laiemas kontekstis" jätaksin ma ära, selletagi peaks selge olema, et nii kitsamas kui laiemas kontekstis.

Peatükis "majandusgeograafia areng" on jäänud kirja panemata, millal majandusgeograafia tekkis. Kui 19. sajandi teisel poolel, siis lause, et sel ajal oli juhtiv majandusharu põllumajandus, ei vasta tõele.

Mulle näib, et link "ruum" läheb pisut valesse kohta, vahest ei peaks seda sõna linkima.

Kõik isikunimed tuleb linkida ja nad ei tohi olla paksus kirjas.

Õppeained ja erialade nimed käivad väikese algustähega.

Kokkuvõttes ei jäta artikkel head muljet raskepärase sõnastuse ja vohava kantseliidi tõttu. Proovi ise natuke sõnastust kohendada, ma arvan, et pärast võiksin ka ise selle artikli üle käia. Sisulise poole pealt jääb vastamata küsimus, mis kasu majandusgeograafide tööst inimkonnale on. Taivo 22. oktoober 2012, kell 14:54 (EEST)[vasta]

Mõned mainitud vigadest on parandatud, aga enamik on veel parandamata. Artikli esimene sõna "Majandusgeograafia" ei tohi olla lingitud, selle asemel peab see olema jämedas kirjas. Taivo 9. november 2012, kell 19:37 (EET)[vasta]


Esimeses lõigus ma kirjutaksin "ühiskonna, keskkonna ja majanduse probleemidega" ning lingiksin ühiskonna, keskkonna ja majanduse.

"Tegeleb" ja "on" vahel käib koma. "Tööstus" ei kasutata mitmuses (see viga on sul mitmel pool). "Koondumise nähtuse" asemel on parem öelda "koondumine". Loendi viimase ja eelviimase elemendi vahele käib "ja".

  • geograafia teadusharud -> geograafia
  • ruumiküsimused -> ruum
  • majandusgeograafia teadusharu -> majandusgeograafia
  • transpordivahenditega -> transpordiga
  • talu, tehas ja linn tuleb linkida
  • ühiskonnas toimunud arengutega -> ühiskonna arenguga
  • aset leidnud -> toimunud
  • antud -> see (sõna "antud" tohib kasutada siis, kui keegi kellelegi midagi annab)
  • Kümnendid tuleb esimesel kasutamisel linkida. Linkida ei tohi [[1980]]. aastatel, vaid [[1980. aastad|1980. aastatel]]
  • Kui "osapoolte" on omastavas käändes, siis peab ka järgnev loend olema omastavas käändes
  • Lingiksin kas bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppe või -kraadi.

Tervikuna jätab artikkel meeldiva mulje ja annab majandusgeograafiast hea ülevaate. Loetletud vigade parandamise järel võib artikli avaldada ja seejärel on töö arvestatud. Taivo 16. november 2012, kell 22:02 (EET)[vasta]