Kasutaja arutelu:Anton.tsugunov/Shuriken

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Suur tänu sisuka artikli eest! Küll aga peaksid artikli keeleliselt üle vaatama või paluma kellelgi selles osas appi tulla. Puudu on komasid ja lausestus ei ole mõnes kohas eestipärane. Toon mõne konkreetsema kommentaari.

  1. Shuriken“ on tsitaatsõna, mistõttu peaks see igal kasutuskorral kursiivis olema. Sama käib teiste tsitaatsõnade, nt „shurikenjutsu“ kohta. „Shuriken-relvad“, „ratas-shuriken“ jmt sõnad peaksid sidekriipsuga ühendatud olema.
  2. Sõna „shuriken“ peaks olema nii ainsuse kui ka mitmuse kuju. Eesti keeles mõjub aga kuidagi kummaliselt, kui kirjutada nt „shuriken olid“ („shuriken“ + mitmuslik tegusõna). Võib-olla saaks kasutada kõigis neis kohtades kas tegusõna ainsust või siis ühendit „shuriken-relvad“? Sama küsimus käib ka teiste sõnade kohta.
  3. Sõna „samurai“ on eesti keeles olemas, mistõttu ei pea see kursiivis olema.
  4. Kui tood välja, et võitlust õpetati mitmes kuulsas koolis, siis pead ka koolide nimed sisseütlevasse käändesse panema. Samuti pead käänama tsitaatsõnu: „bo-shuriken’i“ jne.
  5. Lauses „Ameerika Ühendriikides keelavad neid mõned riigid“ oled ilmselt silmas pidanud osariike. Lauseosas „… viskamiseks või silmatorkavas kohas jätmiseks, et ohver seda peale võtaks“ mõjuks „peale võtmise“ asemel paremini midagi muud. Mulle tundub, et ingliskeelse sõnaühendi „pick up“ vastena sobib kasutada nt „enda kätte võtaks“ vmt.
  6. Sõna „iseloomus“ asemel võiksid kasutada nt sõnu „iseloom“ või „olemus“.
  7. Sinu tekstis on nii mõneski kohas viited puudu, kuigi tegelikult peaks viide olema vähemalt iga lõigu lõpus. Samas saan probleemist aru, kuna ka ingliskeelses algartiklis on vähe viiteid. Ehk leiaksid ise mingeid allikaid, mis praegu viideteta teksti toetaksid?
  8. Vaata üle lõpuviited. Üheksanda viite juures on midagi valesti läinud. Iga võrguallika puhul peab olema märgitud ka kasutamise aeg.

Kui oled need parandused sisse viinud, siis anna palun siinsamas arutelulehel teada. Siis saan artikli uuesti üle vaadata. Edu! --Kairijan (arutelu) 9. aprill 2018, kell 19:06 (EEST)[vasta]

---

Sinu tekstis on vigaseid viiteid ja mõnes kohas on viide puudu. Viitenumbrite ees ei peaks tühikut olema. Palun lahenda need probleemid. Võid artikli põhiruumi laadida alles siis, kui need sammud on tehtud. Juhend selleks on siin. Seejärel on töö arvestatud. Annan teada, et pärast seda see keeletoimetatakse.

--Kairijan (arutelu) 6. mai 2018, kell 18:40 (EEST)[vasta]

Tegin mõned parandused juba kaua aega tagasi (ja mõned täna). Unustasin siia kirjutada. Kas on võimalik arvestust saada ilma põhiruumi panemist?

--Anton.tsugunov (arutelu) 24. mai 2018, kell 12:45 (EEST)[vasta]

Panin põhiruumi. Vist peab kõik (väljaarvatud keel) olema parandatud nüüd.

--Anton.tsugunov (arutelu) 24. mai 2018, kell 13:14 (EEST)[vasta]