Kasutaja arutelu:AnnabelRu/Jahipistrik

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel on nõuetele vastava pikkusega ja kirjutatud entsüklopeedilises neturaalses laadis. Artikli üldmulje on hea. Peatükid on loogilises järjekorras ja tekst kergesti loetav. Alalõigus "Välimus" hõlbustaks lugemist, kui oleksid eraldi lõigud tumeda ja heleda vormi kohta ning noorlinnu kohta.

Palju on kasutatud informatsiooni, mis pärineb raamatust, mida mul polnud võimalik artikli hindamisperioodiks laenutada. Seega saan hinnata vaid mulle kättesaadavate linkide kohta käivat refereeringut. Enamasti on hästi refereeritud, kuid alalõigus "Seosed inimesega" ei leidnud ma algallikast väiteid alalõigu kahe esimese lause kohta.

Viited on esitatud enamasti piisavalt tihedalt. Viide puudub sissejuhatuse viimasel lausel. Samuti on mõndades kohtades probleeme viitamisega seadusele ja artiklile, aga need on autor ise ka sulgudes välja toonud ja arvatavasti tegeleb probleemiga. Internetiviidete juurde võiks lisada kuupäeva, millal allikat vaadati.

Viidete loetelu on korrektselt vormistatud.

Tekst on hästi loetav, mulle jäi natuke arusaamatuks lause "Tänapäeval ohustab jahipistrike munade ja noorte lindude püüdmine loodusest jahindusturu jaoks", arvatavasti peaks "jahipistrike" olema kahe k-ga. Mõnes kohas oleksin oodanud, et sõna on lingitud, näiteks alalõigus "Toitumine" sõnad "kurvitsalised", "lemmingud", "pardid", "linnulaat" seda enam, et eestikeelses vikipeedias on neile artiklid olemas. Veel nt alalõigus "Pesitsemine" sõna "ronk", "Seisund" sõna "Fennoskandia".

Märkasin mõningaid keelelisi vigu, nt lauses "On teada, et hallvaresed varastavad edukalt jahipistrikke pesadest mune ning vastkoorunuid" sõna "jahipistrikke" peab olema ühe k-ga, "Kuni 1994 aastani oli liik IUCN punases nimistus märgitud kui ohualdis" aastaarvu järel peab punkt olema, "Jahipistrike arvukust mõjutab ka nende saakloomade, lume- ja rabapüü, jahtimine Fennoskandias" omastavas käändes täiend ja lisand eraldatakse ainult algusest komaga.

Pildiga pole probleeme.

On toodud hästi informatsiooni linnu esinemise kohta Eestis. --Annettekagu (arutelu) 4. november 2017, kell 22:35 (EET)[vasta]

---

Õppeassistent Kairilt:

  1. Vaata üle lõpuviited: kõik viiteelemendid peavad olema olemas ja sama tüüpi allikatele peab olema samamoodi viidatud. Vt Vikipeedia viitamislehekülge.
  2. Viide peab olema vähemalt iga lõigu lõpus! Täienda teksti viidetega, et ei tekiks segadust, mis allikast mõni tekstilõik pärineb.
  3. Ühtlusta viitenumbrid: nende ees kas on tühik või mitte.
  4. Soovitan "Kullinduse" peatükis kõigepealt defineerida, mis on kullindus ja seejärel öelda, et see pole Eestis lubatud.
  5. Kui need sammud tehtud, võid oma artikli põhiruumi laadida! Vt videojuhendit.
  6. Seejärel on töö arvestatud.

--Kairijan (arutelu) 6. detsember 2017, kell 18:46 (EET)[vasta]