Kasutaja:NooredRoolis

Allikas: Vikipeedia


Noored Roolis[muuda | muuda lähteteksti]

Noored Roolis on aastast 20 korraldatud rallispordi sari, mis on mõeldud noortele tüdrukutele ja poistele vanuses 8-15. Sarja eesmärgiks on tutvustada noortele ohutuid sõiduvõtteid, õiget turvavarustuse kasutamist ning anda noortele esmane võistluskogemus. Noorte juhendajateks on Eesti parimad motosportlased, kes annavad enda isiklikust kogemusest kõrvalistmel näpunäiteid (näiteks Martin Järveoja, Sander Pärn, Janno Ligur jpt)

Sarja võistluses olevateks autodeks on ühesugused Renault Twingod. Igal võistlusel osaleb keskmiselt 60-70 noort, keda ootavad alati peale võistlust diplomid ning kingikotid. Sarjas osalemiseks ei pea olema varasemat kogemust autoga sõitmisel, piisab vaid suurest tahtejõust ning pisikesest võistlushimust. Registreerida saab läbi Noored Roolis kodulehe tavaliselt 2 nädalat enne etapi toimumist - https://nooredroolis.ee/ .

Etapid[muuda | muuda lähteteksti]

Aastas toimub 6 etappi, mis leiavad aset Eesti kardi- ja krossiradadel. Varasemalt on etapid toimunud näiteks Lange kardirajal, Misso krossirajal, Kuningamäe kardirajal, Tabasalu kardirajal, Kulbilohu krossirajal jne. Aastas 1 etapp on tavaliselt toimunud jäärajal, et noortele edasi anda kogemust libedal teel sõites. Seeläbi õpivad noored juba varakult, kuidas auto talvistes oludes käituda võib ning kuidas libedaga autot õigel rajal hoida. Etappidel on kohal professionaalsed ajavõtjad ning päeva juhib võistluse korraldaja. Samuti on kohapeal reporter, kes osalejatega intervjuusid teeb.

Igal etapil on noortel võimalik rada koos juhendajaga läbi sõita 3 korda. Seejuures läheb kirja iga raja läbisõitmise aeg, kuid paremusjärjestus toimub parima ringiaja alusel. Sõiduvarustuse ega auto pärast sarjas osalejad muretsema ei pea - kõik vajalik tagatakse võistlejale kohapeal 50€ osavõtutasu eest.