Kasutaja:Arlee93/Robert M. Gagné

Allikas: Vikipeedia

Robert Mills Gagné (August 21, 1916 – aprill 28, 2002) oli Ameerika hariduspsühholoog ja tuntuks sai ta õppimistingimuste loojana. Ta oli teerajaja õpetamise teaduses II maailmasõja ajal, kui ta töötas Army Air Corps piloodikoolitusel. Ta arendas terve rea uuringuid, mis lihtsustasid ja selgitasid "head juhendamist".  Gagné osales ka arvutil ja multimeedial põhineva õpetamise teooria kontseptsiooni loomisel. [viide?]

Gagné töö saab kokku võtta kui "Gagné eeldus". Ta eeldab, et on olemas erinevat tüüpi õppimist ning tema erinevad õppimistingimused toovad need esile.

Biograafia[muuda | muuda lähteteksti]

<ref /><div style="counter-reset: mw-Ref 1;" href="./Robert_M._Gagné#cite_note-1"><span class="mw-reflink-text">Keskkooli ajal Põhja-pärnumaal, Vändra Massachusetts, ta otsustas, et uuring psühholoogia ja võib-olla psühholoog pärast lugemist psühholoogilisi tekste. Tema valedictory kõnes 1932, ta ütles, teadus, psühholoogia tuleks kasutada, et leevendada koormust inimeste elu.[1] Ta oli stipendiumi Yale ' i Ülikoolis, ja sai A. B. 1937. aastal. Graduate -, töötervishoiu-ja Browni Ülikooli, õppis ta "konditsioneeritud tegutseda vastus" valge rotid erinevates tingimustes osana oma Fr. D. thesis. Tema esimene kolledži õpetamise töö oli 1940. aastal, Connecticuti Kolledži Naistele.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Tallahassee Democrat, April 29, 2003 https://groups.yahoo.com/group/idd/message/916

[[Kategooria:Sündinud 1916]] [[Kategooria:Surnud 2002]] [[Kategooria:Ameerika Ühendriikide psühholoogid]]