Karl Kull (ettevõtja)

Allikas: Vikipeedia

Karl Kull (sündinud 11. detsembril 1989) on Eesti pedagoog, ettevõtja ja poliitik[1]. Ta kuulub Isamaa ja Res Publica Liitu[2].

2013. aastal asutas Karl Kull meditsiinivaldkonnaga seotud idufirma HealMe[3] ja 2014. aastal disainibüroo Snap Design[4].

Töötanud Miina Härma Gümnaasiumis õpetajana.

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Karl Kull on lõpetanud Miina Härma Gümnaasiumi. 2012. aastal lõpetas Kull Tartu Ülikooli keemia erialal.

Tegevus ühingutes[muuda | muuda lähteteksti]

Kull on korporatsiooni Sakala juhatuse liige[5] 2014. aastast, MTÜ Sport & Music Plus asutaja ja juhatuse liige. Sport & Music Plus on toetanud Eesti Veelaua ja Veesuusa Liitu, Eesti noori poksijaid ning kultuuriga seotud ettevõtmisi.

Mudel Euroopa Parlament[muuda | muuda lähteteksti]

Osalenud Euroopa Majaga seotud Mudel-Euroopa Parlamendi istungite korraldamisel. Kull on olnud 2010 aastal rahvusvahelise Model European Parliament Istanbul 2010 istungi asepresident ning 2011. aastal rahvusvahelise Model European Parliament Tallinn 2011 istungi president.

Poliitiline tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

2013. aastal astus IRL-i ning valiti Tartu linnavolikogu 8. koosseisu volikogu liikmeks. Ta on ka Tartu linnamajanduse ja Tartu linnavara komisjonide liige.

HealMe.eu[muuda | muuda lähteteksti]

2013. aastal asutas Kull koos onkoloog Peeter Padrikuga healme.eu. HealMe on rahvusvahelise meditsiinivõrgustiku abil meditsiiniteenuste vahendamisega tegelev firma. HealMe-l on partnerlussidemed Eesti, Šveitsi, Belgia, Inglismaa, Saksamaa ja Leedu haiglatega.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Karl Kull sündis Tartus arstiteadlase professor Mart Kulli ja gastroenteroloog Ingrid Kulli peres. Vend Mart Kull on üks Eesti juhtivaid reumatolooge.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Karl Kulli koduleht[alaline kõdulink]
  2. Äriregistri teabesüsteem (nimeline otsing)
  3. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 30. detsember 2020. Vaadatud 27. juunil 2022.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)
  4. http://www.snapdesign.com Snap Design
  5. Äriregistri teabesüsteem (nimeline otsing)