Karl Kimmel

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib Vabadussõja veteranist; prokuröri kohta vaata artiklit Karl Kimmel (prokurör)

Karl Kimmel (Kämmel) VR II/3 (17. märts 1901 Ropka vald, Tartumaa4. märts 1982 Toronto) oli Eesti Vabadussõja veteran. Korp! Sakala vilistlane.

Lõpetas Tartu Reaalkooli 6. klassi. Võttis osa õppursõduri ja vabatahtlikuna Vabadussõjast, osaledes kaitselahingutes Lõunarindel ja pealetungides Paju lahingus, Valga, Petseri ja Pihkva ruumis ning Lätis Landeswehri vastu, samuti Narva ja Irboska lõikudes.

Ta abiellus jõululaupäeval 1924. aastal Elvast pärit Adeline Lauriga. Neil oli kaks last, poeg Aavo ja tütar Katrin Sale ning kolm lapselapselast Karl, Juhan ja Arvo.

Ta lõpetas Tapa Ühisgümnaasiumi eksternina, millele järgnesid õpingud Tartu Ülikoolis, teenides samal ajal 4. suurtükiväegrupis ja hiljem 2. diviisi staabis. Eesti okupeerimisega Nõukogude Liidu poolt oli ta sunnitud katkestama õpingud ülikoolis ja arvati reservi sama aasta suvel. 1941. aastal jätkab ta nõukogudevastast võitlust metsavendade ridades Ulila ja Tartu lahingutes. Alates sügisest oli ta Idapataljon 658 (tuntud kui Rebase pataljon) koosseisus idarindel, kuni ta määrati 20. diviisi reservi. Sõja lõppedes ühines ta oma perega Zappendorfi külas Saksamaal Baieris.

1950. aastal emigreerus ta koos perega Kanadasse, elukohaks Belleville’i linn. Aasta hiljem edasi Torontosse, kus töötas aastaid puusepana.

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]