Johannes Vermeeri maalide loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Alltoodud tabelis on esitatud Hollandi maalikunstniku Johannes Vermeeri maalide loend.

Johannes Vermeeri maalide loend[muuda | muuda lähteteksti]

Maal Pealkiri Aasta(d) Mõõtmed Asukoht
Johannes (Jan) Vermeer - Christ in the House of Martha and Mary - Google Art Project.jpg Kristus Marta ja Maarja kodus Umbes 1654–1656 Õlimaal lõuendil,
160 × 142 cm
Šoti Rahvusgalerii, Edinburgh
Vermeer - Diana and Her Companions.jpg Diana koos kaaslastega Umbes 1653–1656 Õlimaal lõuendil,
98,5 × 105 cm
Mauritshuis, Haag
Jan Vermeer van Delft 002.jpg Kupeldajamoor
Kupeldaja[1]
1656
(allkirjastatud ja dateeritud)
Õlimaal lõuendil,
143 × 130 cm
Gemäldegalerie Alte Meister, Dresden
Jan Vermeer van Delft 003.jpg Avatud akna juures kirja lugev neiu
Kirjalugeja kollases
Umbes 1657–1659 Õlimaal lõuendil,
83 × 64,5 cm
Gemäldegalerie Alte Meister, Dresden
Vermeer young women sleeping.jpg Uinunud neiu
Uinunud teenijatüdruk
Umbes 1656–1657 Õlimaal lõuendil,
87,6 × 76,5 cm
Metropolitani muuseum, New York
Jan Vermeer van Delft 025.jpg Väike tänav Umbes 1657–1660 Õlimaal lõuendil,
50,5 × 46 cm
Rijksmuseum, Amsterdam
Jan Vermeer van Delft 023.jpg Ohvitser naerva tüdrukuga
Ohvitser ja naerev tüdruk
Umbes 1657 Õlimaal lõuendil,
50,5 × 46 cm
Frick Collection, New York
Johannes Vermeer - De melkmeid.jpg Piima kallav teenijatüdruk Umbes 1657–1658 Õlimaal lõuendil,
45,5 × 41 cm
Rijksmuseum, Amsterdam
Jan Vermeer van Delft 018.jpg Veiniklaas
Klaas veini, Joov daam ja härra
Umbes 1658–1660 Õlimaal lõuendil,
39,4 × 44,5 cm
Gemäldegalerie, Berliin
Jan Vermeer van Delft 006.jpg Veiniklaasiga neiu Umbes 1659 Õlimaal lõuendil
78 × 67 cm
Herzog Anton-Ulrich-Museum, Braunschweig
Vermeer-view-of-delft.jpg Delfti vaade 1659–1660 Õlimaal lõuendil,
98,5 × 117,5 cm
Mauritshuis, Haag
Vermeer Girl Interrupted at Her Music.jpg Katkestatud muusika
Musitseerimisel katkestatud neiu.
Umbes 1658–1661 Õlimaal lõuendil,
39,4 × 44,5 cm
Frick Collection, New York
Vermeer, Johannes - Woman reading a letter - ca. 1662-1663.jpg Naine sinises lugemas kirja
Kirjalugeja sinises
Umbes 1657–1664 Õlimaal lõuendil,
46,6 × 39,1 cm
Rijksmuseum, Amsterdam
Jan Vermeer van Delft 014.jpg Muusikatund
Virginaali juures olev daam koos härraga
1662–1665 Õlimaal lõuendil,
73,3 × 64,5 cm
Royal Collection, Buckinghami palee, Inglismaa
Vermeer - Woman with a Lute near a window.jpg Naine lautoga Umbes 1662–1664 Õlimaal lõuendil,
51,4 × 45,7 cm
Metropolitani muuseum, New York
Jan Vermeer van Delft 008.jpg Naine pärlikeega 1662–1664 Õlimaal lõuendil,
55 × 45 cm
Gemäldegalerie, Berliin
Jan Vermeer van Delft 019.jpg Naine veekannuga Umbes 1660–1662 Õlimaal lõuendil,
45,7 × 40,6 cm
Metropolitani muuseum, New York
Woman-with-a-balance-by-Vermeer.jpg Naine kaaluga
Kaalu hoidev naine
Umbes 1662–1663 Õlimaal lõuendil,
42,5 × 38 cm
National Gallery of Art, Washington
A Lady Writing by Johannes Vermeer, 1665-6.png Kirja kirjutav daam 1665–1666 Õlimaal lõuendil,
45 × 40 cm
National Gallery of Art, Washington
Girl with a Pearl Earring.jpg Tütarlaps pärlkõrvarõngaga
Tüdruk turbaniga
Umbes 1665 Õlimaal lõuendil,
46,5 × 40 cm
Mauritshuis, Haag
Vermeer The concert.JPG Kontsert 1665–1666 Õlimaal lõuendil,
69 × 63 cm
Maal varastati 1990. a. märtsis Isabella Stewart Gardneri muuseumist Bostonis[2]
Vermeer-Portrait of a Young Woman.jpg Noore naise portree Umbes 1665–1667 Õlimaal lõuendil,
44,5 × 40 cm
Metropolitani muuseum, New York
Jan Vermeer - The Art of Painting - Google Art Project.jpg Maalikunsti allegooria Umbes 1666–1668 Õlimaal lõuendil,
120 × 100 cm
Kunsthistorisches Museum, Viin
Vermeer Lady Maidservant Holding Letter.jpg Emand ja teenijatüdruk
Daam koos kirja hoidva teenijatüdrukuga
1667–1668 Õlimaal lõuendil,
90,2 × 78,7 cm
Frick Collection, New York
Vermeer - Girl with a Red Hat.JPG Tütarlaps punase kübaraga
(autorsus on seatud kahtluse alla)
Umbes 1665–1668 Õlimaal tahvlil,
22,8 × 18 cm
National Gallery of Art, Washington
JohannesVermeer-TheAstronomer(1668).jpg Astronoom 1668 Õlimaal lõuendil,
50 × 45 cm
Louvre, Pariis
Jan Vermeer van Delft 009.jpg Geograaf 1668–1669 Õlimaal lõuendil,
53 × 46,6 cm
Städelsches Kunstinstitut, Frankfurt
Jan Vermeer van Delft 016.jpg Pitsikuduja 1669–1670 Õlimaal lõuendil,
24,5 × 21 cm
Louvre, Pariis
Vermeer, Johannes - The Loveletter.jpg Armastuskiri 1669–1670 Õlimaal lõuendil,
44 × 38,5 cm
Rijksmuseum, Amsterdam
DublinVermeer.jpg Kirja kirjutav daam koos oma teenijatüdrukuga 1670 Õlimaal lõuendil,
71,1 × 58,4 cm
Iiri Rahvusgalerii, Dublin
Allegory of the Catholic Faith.PNG Usu allegooria Umbes 1670–1674 Õlimaal lõuendil,
114,3 × 88,9 cm
Metropolitani muuseum, New York
Jan Vermeer van Delft 013.jpg Kitarrimängija (Vermeer) 1672 Õlimaal lõuendil,
53 × 46,3 cm
Kenwood House, London
Jan Vermeer van Delft - Lady Standing at a Virginal - National Gallery, London.jpg Seisev virginaalimängija Umbes 1670–1675 Õlimaal lõuendil,
51,7 × 45,2 cm
Rahvusgalerii, London
Vermeer Lady Seated at a Virginal.jpg Istuv virginaalimängija Umbes 1670–1675 Õlimaal lõuendil,
51,5 × 45,5 cm
Rahvusgalerii, London
SaintPraxedisJohannesVermeerPainting.jpg Saint Praxedis
(autorsus on kahtluse all)
1655 Õlimaal lõuendil,
101,6 × 82,6 cm
Barbara Piasecka Johnson Collection Foundation
Johannes Vermeer - Girl with a flute (c 1665-1670).jpg Tütarlaps flöödiga
(autorsus on kahtluse all)
1665–1670 Õlimaal tahvlil,
20 × 17,8 cm
National Gallery of Art, Washington
Johannes Vermeer - Zittende Klavecimbelspeelster (1673-1675).jpg Virginaali juures istuv noor naine
(autorsus on kahtluse all)
Umbes 1670 Õlimaal lõuendil,
25,2 × 20 cm
Erakogu, New York

Märkused[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Kaldkirjas on esitatud pealkirja teisendid.
  2. Stolen – teose varguse kirjeldus (inglise keeles).

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]

  • M. Alpatov. Kunstiajalugu, II kd. Renessansi ja uusaja kunst. Tallinn: Kunst, 1982. Lk 208–209
  • Bonafoux, Pascal. Vermeer. New York: Konecky & Konecky, 1992. ISBN 1-5685-2308-4 (inglise keeles)
  • Wheelock, Arthur K. Vermeer: The Complete Works. New York: Harry N. Abrams, 1997. ISBN 0-8109-2751-9 (inglise keeles)
  • Cant, Serena. Vermeer and His World 1632–1675, Quercus Publishing Plc, 2009. ISBN 978-1-84866-001-4 (inglise keeles)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]