Jeon Jungkook

Allikas: Vikipeedia
Jeon Jungkook
Sünninimi 전정국
Sündinud 1. september 1997 (26-aastane)
Päritolu Lõuna-Korea
Stiilid pop
Elukutse laulja, tantsija, räppar, produtsent
Tegev 2013-
Seotud esitajad Kim Taehyung, Seok Jin, Park Jimin, Jung Hoseok, Kim Namjoon, BTS
Veebileht http://www.ibighit.com

Jeon Jungkook (sündinud 1. septembril 1997 Busanis) on Lõuna-Korea laulukirjutaja, laulja ja tantsija. Tuntuks on ta saanud lauljana seitsmeliikmelises bändis BTS.

Jungkook omab musta taekwondo vööd.

Ta lõpetas gümnaasiumi 2017. aasta veebruaris.

Ta on bändi kõige noorem liige.

Jeon Jungkooki artistinimi on Jungkook.. Ta on esitanud BTS-i diskograafia osana kolm soololaulu – "Begin" 2016. aastal, "Euphoria" 2018. aastal ja "My Time" 2020. aastal - mis kõik on Lõuna-Korea Gaoni digitaalses edetabelis. Ta salvestas ka BTS-il põhineva veebifilmi 7Fates: Chakho heliriba loo "Stay Alive".

2022. aastal esines Jungkook Ameerika laulja Charlie Puthi singlil "Left and Right", mis saavutas USA Billboard Hot 100 edetabelis 22. koha. Hiljem samal aastal sai temast esimene Lõuna-Korea artist, kes avaldas FIFA maailmameistrivõistluste jaoks ametliku loo. heliriba looga "Unistajad", mida ta esitas hiljem 2022. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste avatseremoonial. 2023. aastal andis Jungkook välja oma debüütsingli "Seven", kus osales Latto, mis purustas arvukalt edetabeli- ja voogedastusrekordeid. See debüteeris Billboard Hot 100, Global 200 ja Global Excl esikohal. USA edetabelites, tehes temast esimese Korea sooloartisti, kes seda teinud, ja lõpuks sai temast ajaloo kiireim laul, mis ületas Spotifys 1 miljard voogu. Tema järelsingel "3D", kus osaleb Jack Harlow, debüteeris nii Hot 100 kui ka Ühendkuningriigi singlite edetabelis viiendal kohal, tehes Jungkookist esimese Lõuna-Korea sooloartisti, kes saavutas viimasel kaks järjestikust esiviisikust.