Jalgpalli rahvuskoondiste loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search
Maailma jalgpallikonföderatsioonide kaart

See on maailma meeste jalgpalli rahvuskoondiste loend.

AFC (Aasia)[muuda | muuda lähteteksti]

Aasia geograafilise suuruse tõttu on Aasia Jalgpalli Konföderatsioon jagatud viieks allföderatsiooniks:

Lääne-Aasia tsoon (WAFF) Kesk-Aasia tsoon (CAFA) Lõuna-Aasia tsoon (SAFF) Ida-Aasia tsoon (EAFF) Kagu-Aasia tsoon (AFF)

1: Varem OFC liige (liitus 2006 AFC -ga)
2: Taiwani ametlikud nimed on Hiina Vabariik ja Hiina Taipei; oli OFC liige 19751989
3: Ametlik nimi FIFA ja AFC; EAFF ametlikud nimed "Hongkong, Hiina" ja "Macau, Hiina"
4: Põhja-Mariaanid asuvad Okeaanias, ei ole FIFA liige.

CAF (Aafrika)[muuda | muuda lähteteksti]

Aafrika geograafilise suuruse tõttu on Aafrika Jalgpallikonföderatsioon jagatud kuueks regionaalseks föderatsiooniks:

  1. Põhja tsoon: Põhja-Aafrika jalgpalliföderatsioonide liit(Union of North African Federations) (UNAF) – esindab Põhja-Aafrika rahvusi.
  2. Lääne tsoon A: Lääne-Aafrika jalgpalliliitude ühing(Union of West African Football Associations) (WAFU) – üks kahest organisatsioonist, mis esindab Lääne-Aafrika rahvusi.
  3. Lääne tsoon B: Lääne-Aafrika jalgpalliliit(Union du Football de l'Ouest Afrique) (UFOA) – üks kahest organisatsioonist, mis esindab Lääne-Aafrika rahvusi.
  4. Kesk tsoon: Kesk-Aafrika jalgpalliföderatsioonide liit(Union des Fédérations du Football de l'Afrique Centrale) (UNIFAC) – esindab Kesk-Aafrika rahvusi.
  5. Kesk-ida tsoon: Ida- ja Kesk-Aafrika jalgpalliliitude nõukogu(Council of East and Central African Football Associations) (CECAFA) – esindab Ida-Aafrika ja Kesk-Aafrika rahvusi.
  6. Lõuna tsoon: Lõuna-Aafrika jalgpalliliitude nõukogu(Council of Southern African Football Associations) (COSAFA) – esindab rahvusi Lõuna-Aafrika regioonist.
Põhja tsoon (UNAF) Lääne tsoon A (WAFU) Lääne tsoon B (UFOA)
Kesk tsoon (UNIFAC) Kesk-ida tsoon (CECAFA) Lõuna tsoon (COSAFA)

1: CAF liige, aga ei ole FIFA liige
2: NF-Board ajutine liige

CONCACAF (Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Kariibi piirkond)[muuda | muuda lähteteksti]

CONCACAF on jagatud kolmeks regionaalseks föderatsiooniks, mis esindavad enda geograafilist piirkonda:

1: Geograafiliselt Põhja-Ameerika osa aga on CFU liige.
2: CONCACAF täisliige aga ei ole FIFA liige.
3: Hollandi Antillide õigusjärglane.
4: Geograafiliselt Lõuna-Ameerikas aga on CONCACAF (CFU) liige.

CONMEBOL (Lõuna-Ameerika)[muuda | muuda lähteteksti]

OFC (Okeaania)[muuda | muuda lähteteksti]

1: OFC liige, aga ei ole FIFA liige

UEFA (Euroopa)[muuda | muuda lähteteksti]

1: Suurbritannia Ühendkuningriigi osa, aga iseseisev UEFA ja FIFA liige
2: Endine AFC liige (AFC 19721994; UEFA liige alates 1994)
3: Endine AFC liige (UEFA liige alates 2002)

Endised jalgpallikoondised[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]