Jaan Ulst

Allikas: Vikipeedia
Jaan Ulst, 2015

Jaan Ulst (sündinud 1983 Nõos Tartumaal) on eesti koreograaf, lavastaja ja tantsija.

Jaan Ulstil on bakalaureusekraad Tallinna Ülikooli koreograafiaosakonnast (2006) ja rakenduslik bakalaureuseharidus Fontyse Tantsuakadeemist (Tilburg, Holland, 2008). Aastatel 2013–2015 omandas magistrikraadi koreograafias Tallinna Ülikoolis. Täiendanud end tantsukoolitustel Prantsusmaal, Hollandis, Saksamaal, Belgias, Soomes, Tšehhis, Islandil jm.

Koreograafi ja lavastajana loonud lavastusi Hollandis, Prantsusmaal ja Tšehhis. Eesti koostööpartneriteks on olnud Vanemuise teater, Sõltumatu Tantsu Ühendus, tantsuteater Zick ja rahvakunstiansambel Leigarid. Koostööpartneriteks on olnud ka Tartu Linnavalitsus, Eesti Koolispordi Liit, Tartu Muusikafestival (Europeade 2011), Viimsi Rannarahva muuseum, Tartu Kõrgem Kunstikool, Tallinna Ülikool, Võru Folkloorifestival ja Tartu Observatoorium.

Tantsijana on töötanud Prantsusmaal tantsutrupis Amana, Hollandis tantsutrupis Project Sally (2008–2010), Eestis Vanemuise teatri balletitrupis (2010–2012), Vene teatris ja mitmes vabakutseliste tantsuprojektis, tehes koostööd selliste koreograafidega nagu Jenni Kivelä, Ajjar Ausma ja Ina Stockem.

Näitlejana on Jaan Ult kaasa Eesti Draamateatri suvelavastuses "Laul, mis jääb ... " (2014–2015), lavastaja Merle Karusoo.

2012. aastast elab ta Tallinnas.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

  • 2006 – esimene auhind Prantsusmaa Tantsuföderatsiooni poolprofessionaalsel koreograafiakonkursil[viide?]
  • 2015 – Mait Agu nimeline Tallinna Ülikooli preemia kaasaegsete lavastusvõtete ja rahvapärimuse oskusliku ning nutika sidumise eest loomingus ja lavastuse "Viies pööripäev" eest

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]