Jõhvi valla lipp

Allikas: Vikipeedia
Jõhvi valla lipp

Jõhvi valla lipp on Ida-Viru maakonnas asuva Eesti haldusüksuse Jõhvi valla lipp.

Lipp on kinnitatud 20. juulil 1992.

20. juulist 1992 kuni 1. jaanuarini 2006 oli lipp kasutusel Jõhvi linna lipuna. 2005. aastal linn ja vald ühinesid ning senine linna lipp sai tekkinud omavalitsuse, Jõhvi valla sümboliks. Varasemal Jõhvi vallal lipp puudus.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Jõhvi valla lipp on täisnurkne riidelaid, mille kõrguse ja laiuse suhe on 1:2. Lipp koosneb viiest ribast: äärtel ja keskel 1/7 laiused valged ribad, nende vahel 2/7 laiused rohelised ribad.

Kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Jõhvi valla lipp heisatakse alaliselt volikogu ja vallavalitsuse haldushoonel.
  2. Ajutiselt heisatakse lipp valla ja linna pidupäevadel, suhtlemisel teiste omavalitsusüksustega ning muudel pidulikel üritustel.
  3. Valla lipp heisatakse hoone peasissekäigu juurde või mujale selleks sobivasse kohta kas lipuvardaga vastavasse hoidlasse või lipumasti.
  4. Kui lipp heisatakse koos Eesti riigilipuga, mõne teise riigi või tema omavalitsusüksuse, mõne Eesti maakonna, linna, valla või muu lipuga, paigutatakse valla lipp lippude poolt vaadatuna vasakule teise riigi või Eesti riigilipust.
  5. Valla lipu heiskamise võib teha kohustuslikuks üksnes volikogu otsuse või vallavalitsuse korraldusega vallale kuuluvatel hoonetel, rajatistel või maa-aladel. Teistele omanikele on need otsused või korraldused üksnes soovituslikud.
  6. Lipu valmistamine toimub ainult vallavalitsuse loal.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]