Impromptu

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Impromptu (film))
See artikkel See artikkel räägib filmist. Prantsuskeelse väljendi kohta vaata artiklit Eksprompt.

"Impromptu" on 2015. aastal valminud Eesti muusikaline dokumentaalfilm, mille režissöörid ja stsenaristid on Priit Pääsuke ja Mart Taniel ning mille on tootnud filmistuudio Luxfilm.

Sisu[muuda | muuda lähteteksti]

Eksperimentaalne kontsertfilm inimestest, kes on impromuusikasse sügavale sisse läinud ja rassivad kvindiringi lõhkudes selle avarustel. Nad usuvad et nende muusika võib olla hinge akustiline kehastus. Miks tahab üks andekas ja hästi pilli valdav muusik eemalduda süsteemist, mis aitas tal muusika juurde jõuda ja seda mõista? Kui unustad kolmkõlasid koos hoidvad traageldused, leiad ennast viiendas või kuuendas harmoonilises paralleelsuses. Tõenäoliselt üksi, aga rahulolevana. Sügavas sõltumatuses. Sellised valikud eeldavad hinnangulisusest ja ka hindajatest loobumist. Eksisteerib ainult totaalne subjektiivsus, mis on korraga õige ja vale. Eemaldumine on lähenemine.

Osatäitjad[muuda | muuda lähteteksti]

Rainer Jancis, Roomet Jacabi, Fred Frith, Taavi Kerikmäe, Andres Noormets, Timothy Dahl, Kevin Shea, Jeremy Gustin, Max Almario, Alex Syner, Greg Albert, Rob Heath, Sten Rudström, Inga Sterner, Mart Soo, Eduard Akulin, Rivo Laasi, Ahto Abner, Liis Viira, Janek Joost, Rasmus Merivoo, Joel Tammik, Kärt Tammjärv, Jonathan Peterson, Karl Laumets, Laura Kalle, Lauri Otsar, Ott-Hendrik Raidmets

Tegijad[muuda | muuda lähteteksti]

Filmi autorid: Mart Taniel ja Priit Pääsuke

Produtsent: Priit Pääsuke

Operaatorid: Mart Taniel, Erik Põllumaa, Priit Pääsuke

Montaaž: Priit Pääsuke, Mart Taniel, Valter Nõmm

Kunstnik: Jaagup Roomet

Helirežissöör: Rainer Jancis

Toimetaja: Anu Aun

Graafiline disain: Martin Rae

Filmi toetasid: Eesti Filmi Instituut / Raimo Jõerand

Eesti Kultuurkapital