Hubba Bubba

Allikas: Vikipeedia

Hubba Bubba marki närimiskummit tootis kõigepealt Wm. Wrigley Jr. Company, Mars, Incorporated[1] Ameerika Ühendriikides 1979. aastal, hiljem hakati seda tootma kogu maailmas. Närimiskummi sai nime fraasist "Hubba Hubba", mida sõjaväelased teise maailmasõja ajal kasutasid kellegi heakskiitmiseks.[2] Peamine eripära nätsu reklaamimiseks on see, et Hubba Bubba kleepub vähem kui muud nätsubrändid – seega on purunenud mulle nahast kergem koorida. Algselt toodeti Hubba Bubba nätse traditsioonilises mullikummi maitses, mida sageli nimetatakse originaaliks, kuid hiljem on hakatud tootma erineva maitsega nätse. Paljud nendest maitsetest põhinevad puuviljadel. Hubba Bubba tooted sisaldavad ka palju sooda ja mullikummi maitselisi nätse.[1]

Tootekirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Nüüdseks töö lõpetanud Wrigley tehases Santa Cruzis Californias kutsuti seda tootearenduse ja varajase valmistamise ajal (enne Hubba Bubba brändi käivitamist) Stagecoachiks. Ameerika Ühendriikides esinenud Hubba Bubba esimesed telereklaamide seeriad loodi kauboi linnas ja iseloomustas neid Gumfighter, keda mängis näitleja Don Collier. Iga reklaami lõpus ütles Gum Fighter: "Big bubbles, no troubles," ("Suured mullid, pole probleemi,") millele järgnes lääneline vastus läänepoolsest filmiarstist Dub Taylorist.[3] See oli viide sellele, et Hubba Bubba on vähem kleepuv kui teised nätsufirmad. Hubba Bubbale peamine konkurent 1980. aastatel oli nätsubränd Bubblicious.

Algse maitsega nätsu tootmine lõpetati Ühendkuningriigis paljudeks aastateks ning müügile jäid õun, maasikas ja koola. Alates 2012. aasta juunist on Suurbritannias saadaval maitsed maasikas, originaal ja õun. 2012. aasta aprillis toodi tagasi algne maitse koos pakenditega, mida iseloomustati "kogukam ja mullitavam" ("chunkier ja bubblier").[4] Austraalias saadaval olevad maitsed sisaldavad kirsi, koola, virsiku, maasika, laimi, ananassi, õuna, apelsini, viinamarja ja arbuusi. Alates 2004. aastast olid Horvaatias kättesaadavad maitsed: laim, marjad, kirsid ja puuviljad. Saksamaal saadaval olevad maitsed sisaldasid kirsi ja koola. Norras saadaval olevad maitsed sisaldavad apelsini, õuna, maasikaid, koola ja lagritsat. Kanadas oli saadaval maitsed, maasikad, viinamarjad, apelsinid ja sinised vaarikad. Aastate jooksul on erinevates riikides esinenud veel sidrun, troopiline, salmiaak ja šokolaadi-maasika.

Kõigepealt oli Hubba Bubba saadaval ainult tükkidena, mida müüdi tavaliselt viietükilises pakis. Hiljemalt on seda toodetud tükeldatuna (vt Big League Chew), Ühendkuningriigis rullides nätsukummilintidena (1,8-meetrised ribad segatud maitseainetega), kristallidena plastikust kannudes, väikeste nätsumullidega karpides ja täidisega kommi.

Hubba Bubba brändi tootmine lõpetati USA-s 1990. aastate alguses, kuid ennistati 2004. aastal.[1] Ameerika Ühendriikides on reklaamid loodud Aardmani stuudios sama stoppkaadri stiilis, mida kasutatakse "Wallace ja Gromitis", Chevroni reklaamides ja filmis "Chicken Run". Kanadas on reklaamid animeeritud Chuck Gammage Animation stuudios traditsioonilises 2D-animatsioonis, kasutatakse koomiksitegelasi Hubba (lilla) ja Bubba (roosa). Bränd sponsoneeris YTV telemängu "Uh Oh!" ning selle reklaam esines saate lõputiitrites.

2010. aastal esitles Hubba Bubba "Mystery Max" ja "Mystery Tape" maitseid.[1] Alates 2012. aastast on Hubba Bubba USA-s saadaval algupärase maitsega "Outrageous Original". Teised maitsed on "Strawberry Watermelon", "Cool Cola", "Sweet & Sassy Cherry" ja "Mystery Flavor".[1]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 "Hubba Bubba". Wrigley.com. Vaadatud 8. juuni 2012.
  2. "Archived copy". Originaali arhiivikoopia seisuga 21.03.2012. Vaadatud 20.09.2011.{{cite web}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)
  3. Hubba Bubba High noon. 26.07.2006.
  4. "Wrigley UK :: Hubba Bubba". Wrigley.com. Vaadatud 08.01.2011.