Homo- ja biseksuaalsete isikute loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti
Osa artiklitest teemal
Lesbid, geid, biseksuaalsed ja transsoolised inimesed (LGBT)
Vikerkaarelipp
Seksuaalne sättumus
Ajalugu
Kultuur
Õigused
Ühiskondlik suhtumine
Eelarvamused/Vägivald
Teadusharud ja diskursus

See on mittetäielik ja avatud loend tuntud inimestest, kes on ise avalikustanud või kelle kohta on kindlalt teada, et nad on või olid homo- või biseksuaalsed.

Konsensuslikud seksuaalsuhted samast soost täiskasvanud isikute vahel ei ole enamikus riikides keelatud. Paljudes maades tunnustatakse nende õigusi üha laialdasemalt ning samaväärselt erinevast soost inimeste vaheliste suhetega. Samal ajal leidub riike, kus homoseksuaalsus on ebaseaduslik ja karistatav.

Nende küsimuste üle käib mitmetes ühiskondades praegusel ajal pingeline debatt, mille käigus esitatakse emotsionaalselt laetud argumente ja antakse mitmesuguseid hinnanguid. Käesolev loend annab neutraalse ülevaate paljude tuntud isikute erinevatest seksuaalsetest eelistustest või sättumustest.

Sellesse loendisse ei ole lisatud kaugest minevikust või teistsugustest kultuurikeskkondadest pärinevaid isikuid, kuna seksuaalsete eelistuste ja sättumuste, praktikate ja kombestike tähtsus, tähendus ja hinnangud neile on olnud ajaloo ja kultuuriti väga erinevad. Piirdutud on vaid paaril viimasel sajandil elanud või praegusel ajal elavate inimestega, eelkõige läänemaailmast.

Kuulujuttude põhjal pole siia kedagi lisatud.

Märkuste lahtris on tähtedega viidatud lesbile (L), geile (G) või biseksuaalsusele (B) ning lisatud usaldusväärsete allikate viited.


Nimi Eluaastad Päritolu Tuntud kui Märkused[1]
Saara Aalto s. 1987 Soome poplaulja L[2]
Peter Ackroyd s. 1949 Inglismaa kirjanik G[3]
John Bodkin Adams 1899–1983 Põhja-Iirimaa arst, sarimõrvades kahtlustatu G[4]
Jane Addams 1860–1935 USA sotsiaalreformaator, Nobeli laureaat L[5]
James Adomian s. 1980 USA näitleja, koomik G[6]
Chantal Akerman 1950–2015 Belgia filmirežissöör L[7]
Edward Albee 1928–2016 USA näitekirjanik G[8]
Lily Allen s. 1985 Inglismaa laulja, laulukirjutaja, televisiooniesineja B[9][10]
Pedro Almodóvar s. 1949 Hispaania filmirežissöör G[11]
Anja Andersen s. 1969 Taani käsipallimängija L[12]
Kwame Anthony Appiah s. 1954 Ghana filosoof, kirjanik G[13]
Louis Aragon 1897–1982 Prantsusmaa poeet, romaanikirjanik B[14]
Giorgio Armani s. 1934 Itaalia moekunstnik B[15]
Billie Joe Armstrong s. 1972 USA rokkmuusik (Green Day) B[16]
Efva Attling s. 1952 Rootsi juveelikunstnik, laulja, modell, tantsija L[17]
W. H. Auden 1907–1973 Inglismaa poeet G[18]
John August s. 1970 USA näitekirjanik G[19]
Mel B s. 1975 Inglismaa poplaulja (Spice Girls), näitleja, televisiooniesineja B[20]
Joan Baez s. 1941 USA folklaulja B[21]
Bai Ling s. 1966 Hiina–USA näitleja B[22]
Josephine Baker 1906–1975 USA meelelahutaja B[23]
James Baldwin 1924–1987 USA kirjanik G[24]
Herman Bang 1857–1912 Taani kirjanik G[25]
Samuel Barber 1910–1981 USA helilooja G[26]
Shawnacy Barber s. 1994 Kanada–USA kergejõustiklane G[27][28]
Djuna Barnes 1892–1982 USA kirjanik B[29]
Jean Barraqué 1928–1973 Prantsusmaa helilooja G[30]
Drew Barrymore s. 1975 USA näitleja B[31]
Roland Barthes 1915–1980 Prantsusmaa kirjandusteadlane G[32]
Jean-Michel Basquiat 1960–1988 USA näitleja B[33][34][35]
Jaime Bayly s. 1965 Peruu kirjanik B[36]
Simone de Beauvoir 1908–1986 Prantsusmaa kirjanik, filosoof B[37]
Brendan Behan 1923–1964 Iirimaa kirjanik, poeet, näitekirjanik G[38]
Ruth Benedict 1887–1948 USA antropoloog, folklorist B[39]
Bob Benny 1926–2011 Belgia laulja, muusikateatri esineja G[40]
Kajsa Bergqvist s. 1976 Rootsi kõrgushüppaja B[41]
Leonard Bernstein 1918–1990 USA dirigent, helilooja B[42]
Xavier Bettel s. 1973 Luksemburg poliitik, jurist, Luksemburgi 24. peaminister G[43]
Allan Bloom 1930–1992 USA filosoof G[44]
Florinda Bolkan s. 1941 Brasiilia näitleja L[45]
Matt Bomer s. 1977 USA näitleja G[46]
Rosa Bonheur 1822–1899 Prantsusmaa kunstnik, skulptor L[47]
David Bowie 1947–2016 Inglismaa rokklaulja B[48]
Karin Boye 1900–1941 Rootsi kirjanik L[49]
Marlon Brando 1924–2004 USA näitleja B[50]
Jeremy Brett 1933–1995 Inglismaa näitleja B[51]
Benjamin Britten 1913–1976 Inglismaa helilooja, dirigent G[52]
Ana Brnabić s. 1975 Serbia poliitik L[53]
Louise Brooks 1906–1985 USA näitleja B[54]
William S. Burroughs 1914–1997 USA kirjanik G[55]
Judith Butler s. 1956 USA filosoof L[56]
Samuel Butler 1835–1902 Inglismaa kirjanik G[57]
Pete Buttigieg s. 1982 USA poliitik G[58]
Lord Byron 1788–1824 Šotimaa-Inglismaa poeet B[59]
Jean-Daniel Cadinot s. 1944 Prantsusmaa fotograaf, pornofilmide tootja G[60]
John Cage 1912–1992 USA helilooja G[61]
Truman Capote 1924–1984 USA kirjanik G[62]
Marcel Carné 1906–1996 Prantsusmaa filmirežissöör G[63]
Cazwell s. 1978 USA räppar G[64]
Tracy Chapman s. 1964 USA laulja, laulukirjutaja L[65]
Christian Chávez s. 1983 Mehhiko popmuusik, näitleja G[66]
John Cheever 1912–1982 USA kirjanik B[67]
Guillaume Cizeron s. 1994 Prantsusmaa jäätantsija G[68]
Arthur C. Clarke 1917–2008 Inglismaa ulmekirjanik, teadlane, futurist G[69]
Cam Clarke s. 1957 USA näitleja G[70]
Kevin Clash s. 1960 USA näitleja G[71]
Kerron Clement s. 1985 Trinidad-USA kergejõustiklane G[72]
Jean Cocteau 1889–1963 Prantsusmaa kirjanik, kunstnik, filmirežissöör B[73]
Colette 1873–1954 Prantsusmaa kirjanik L[74]
Cyril Collard 1957–1993 Prantsusmaa kirjanik G[75]
Tim Cook s. 1960 USA ettevõtte Apple Inc. juht G[76]
Aaron Copland 1900–1990 USA helilooja G[77]
Jessica Cornish s. 1988 Inglismaa laulja, laulukirjutaja B[78]
Douglas Coupland s. 1961 Kanada kirjanik G[79]
Toller Cranston s. 1949 Kanada iluuisutaja, näitleja G[80]
Quentin Crisp 1908–1999 Inglismaa kirjanik G[81]
Aleister Crowley 1875–1947 Inglismaa okultist, maag, poeet, kunstnik, kirjanik, mägironija B[82]
Michael Cunningham s. 1952 USA kirjanik G[83]
Adrianne Curry s. 1982 USA modell B[84]
Maria Dąbrowska 1889–1965 Poola kirjanik, esseist, ajakirjanik B[85]
Jeffrey Dahmer 1960–1994 USA sarimõrvar G[86]
Mary Daly 1928–2010 USA feminist, filosoof, teoloog L[87]
Eleni Daniilidou s. 1982 Kreeka tennisemängija L[88]
Angela Davis s. 1944 USA aktivist L[89]
Shane Dawson s. 1988 USA YouTube'i sisulooja B[90]
James Dean 1931–1955 USA näitleja B[91]
Ellen DeGeneres s. 1958 USA näitleja, koomik L[92]
Casey Dellacqua s. 1985 Austraalia tennisemängija L[93]
Cara Delevingne s. 1992 Inglismaa modell, näitleja B[94][95]
Elio Di Rupo s. 1951 Belgia poliitik G[96]
Sergei Djagilev 1872–1929 Venemaa balleti edendaja, kunstikriitik G[97]
Marlene Dietrich 1901–1992 Saksamaa näitleja B[98]
Emil Dimitrov 1940–2005 Bulgaaria poplaulja G[99]
Christian Dior 1905–1957 Prantsusmaa moekunstnik G[100]
Beth Ditto s. 1981 USA rokkmuusik L[101]
Eleonora Duse 1859–1924 Itaalia näitleja B[102]
Andrea Dworkin 1946–2005 USA feminist, LGBT aktivist L[103]
Angela Eagle s. 1961 Inglismaa parlamendisaadik L[104]
Sergei Eisenstein 1898–1948 Venemaa filmirežissöör G[105]
Bret Easton Ellis s. 1964 USA kirjanik G[106]
Ralph Waldo Emerson 1803–1882 USA kirjanik, esseist, poeet B[107]
Brian Epstein 1934–1967 Inglismaa ansambli The Beatles mänedžer G[108]
Hanns Heinz Ewers 1871–1943 Saksamaa kirjanik G[109]
Rainer Werner Fassbinder 1945–1982 Saksamaa filmirežissöör G[110]
Patricia Field s. 1941 USA kostüümikunstnik, stilist L[111]
Tom of Finland 1920–1991 Soome kunstnik G[112]
Gustave Flaubert 1821–1880 Prantsusmaa kirjanik B[113]
Tom Ford s. 1962 USA moekunstnik, filmirežissöör G[114]
E. M. Forster 1879–1970 Inglismaa kirjanik G[115]
Pim Fortuyn 1948–2002 Holland poliitik, sotsioloog G[116]
Jodie Foster s. 1962 USA näitleja L[117]
Michel Foucault 1926–1984 Prantsusmaa filosoof, ajaloolane B[118]
Megan Fox s. 1986 USA modell, näitleja B[119]
Samantha Fox s. 1966 Inglismaa modell, popmuusik L[120]
Stephen Fry s. 1957 Inglismaa näitleja, koomik, kirjanik G[121]
David Furnish s. 1962 Kanada filmirežissöör G[122]
Greta Garbo 1905–1990 Rootsi näitleja B[123]
Federico García Lorca 1898–1936 Hispaania poeet, näitekirjanik G[124]
Stephen Gately 1976–2009 Iirimaa popmuusik (Boyzone), näitleja G[125]
Boy George s. 1961 Inglismaa popmuusik G[126]
Stefan George 1868–1933 Saksamaa poeet G[127]
Rituparno Ghosh 1963–2013 India filmirežissöör, näitleja G[128]
André Gide 1869–1951 Prantsusmaa kirjanik, Nobeli laureaat G[129]
Elizabeth Gilbert s. 1969 USA kirjanik B[130]
Allen Ginsberg 1926–1997 USA poeet G[131]
Hubert de Givenchy 1927–2018 Prantsusmaa moekunstnik G[132]
Witold Gombrowicz 1904–1969 Poola kirjanik B[133]
Joey Graceffa s. 1991 USA YouTube'i sisulooja G[134]
Fernando Grande-Marlaska s. 1962 Hispaania kohtunik, poliitik G[135]
Stéphane Grappelli 1908–1997 Prantsusmaa džässviiuldaja (Quintette du Hot Club de France) G[136]
Glenn Greenwald s. 1967 USA ajakirjanik G[137]
Hervé Guibert 1955–1990 Prantsusmaa kirjanik G[138]
Eva Gutowski s. 1994 USA YouTube'i sisulooja B[139]
Minna Haapkylä s. 1973 Soome näitleja B[140]
Pekka Haavisto s. 1958 Soome poliitik G[141]
Jörg Haider 1950–2008 Austria poliitik G[142]
Rob Halford s. 1951 Inglismaa rokkmuusik (Judas Priest) G[143]
Lorraine Hansberry 1930–1965 USA näitekirjanik L[144]
Yuval Noah Harari s. 1976 Iisrael ajaloolane, kirjanik G[145]
Keith Haring 1958–1990 USA kunstnik G[146]
Neil Patrick Harris s. 1973 USA näitleja G[147]
Grant Hart s. 1961 USA rokkmuusik B[148]
Manos Hatzidakis 1925–1994 Kreeka helilooja G[149]
Colton Haynes s. 1988 USA näitleja, modell G[150]
Amber Heard s. 1986 USA näitleja B[151][152]
Clodovil Hernandes 1937–2009 Brasiilia moekunstnik, poliitik G[153]
Axel Hirsoux s. 1982 Belgia poplaulja G[154]
David Hockney s. 1937 Inglismaa kunstnik G[155]
Billie Holiday 1915–1959 USA džässilaulja, laulukirjutaja B[156][157]
J. Edgar Hoover 1895–1972 USA Föderaalse Juurdlusbüroo esimene direktor G[158]
Vladimir Horowitz 1902–1989 Venemaa pianist G[159]
Bent Høie s. 1971 Norra poliitik G[160]
Alexander von Humboldt 1769–1859 Preisimaa geograaf, loodusuurija G[161]
Jarosław Iwaszkiewicz 1894–1980 Poola poeet, kirjanik B[162]
Colin Jackson s. 1967 Wales sprinter G[163]
Marc Jacobs s. 1963 USA moekunstnik G[164]
Felix Jaehn s. 1994 Saksamaa DJ B[165]
Duncan James s. 1978 Inglisma laulja, laulukirjutaja B[166]
Tove Jansson 1914–2001 Soome kirjanik L[167]
Arthur Japin s. 1956 Holland kirjanik G[168]
Alfred Jarry 1873–1907 Prantsusmaa näitekirjanik G[169]
Jessie J s. 1988 Inglismaa laulja, laulukirjutaja B[170]
Michael Jeter 1952–2003 USA näitleja G[171]
Elton John s. 1947 Inglismaa poplaulja, muusik G[172]
Jasper Johns s. 1930 USA näitleja G[173]
Angelina Jolie s. 1975 USA näitleja B[174]
Gerard Joling b. 1960 Holland poplaulja G[175]
Jim Jones 1931–1978 USA kultuseliider B[176]
Owen Jones s. 1984 Inglismaa kolumnist, poliitkommentaator, kirjanik G[177]
Janis Joplin 1943–1970 USA laulja B[178]
Miranda July s. 1974 USA etenduskunstnik, filmirežissöör, kirjanik B[179]
Patrick Juvet s. 1950 Šveits laulja B[180]
Frida Kahlo 1907–1954 Mehhiko kunstnik B[181]
Uuno Kailas 1901–1933 Soome poeet, kirjanik, tõlkija G[182]
Lisette Kampus s. 1984 Eesti LGBT aktivist L[183]
Kesha s. 1987 USA laulja, laulukirjutaja B[184]
John Maynard Keynes 1883–1946 Inglismaa majandusteadlane G[185]
William R. King 1786–1853 USA poliitik, diplomaat G[186][187][188][189]
Alfred Kinsey 1894–1956 USA bioloog, inimese seksuaalsuse uurija B[190]
T. R. Knight s. 1973 USA näitleja G[191]
Frankie Knuckles 1955–2014 USA DJ G[192]
Konstantin Konstantinovitš 1858–1915 Venemaa suurvürst, poeet G[193]
Sofja Kovalevskaja 1850–1891 Venemaa matemaatik B[194]
Larry Kramer 1935–2020 USA kirjanik, LGBT aktivist G[195]
Elisar von Kupffer 1872–1942 baltisakslane kunstnik, kirjanik G[196]
Tony Kushner s. 1956 USA näitekirjanik G[197]
Mihhail Kuzmin 1872–1936 Venemaa poeet G[198]
Risto Kübar s. 1983 Eesti näitleja G[199]
Touko Laaksonen(Tom of Finland) 1920–1991 Soome kunstnik G[200]
David LaChapelle s. 1969 USA fotograaf G[201]
Lady Sovereign s. 1985 Inglismaa räppar L[202]
Karl Lagerfeld 1933-2019 Saksamaa moekunstnik G[203][204]
Selma Lagerlöf 1858–1940 Rootsi kirjanik L[205]
Adam Lambert s. 1982 USA laulja, näitleja G[206]
Wanda Landowska 1879–1959 Poola-Prantsusmaa klavessiinimängija L[207]
Nathan Lane s. 1956 USA näitleja G[208]
Duncan Laurence s. 1994 Holland laulja, muusik B[209]
Arthur Laurents 1917–2011 USA kirjanik, lavastaja G[210]
Tamara de Lempicka 1898–1980 Poola kunstnik B[211]
Lil Peep 1996–2017 USA räppar, laulja B[212]
Tove Lo s. 1987 Rootsi laulja, laulukirjutaja B[213]
Frederick Loewe 1901–1988 Austria-USA helilooja G[214]
Lindsay Lohan s. 1986 USA näitleja, laulja B[215]
Bjørn Lomborg s. 1965 Taani politoloog, skeptiline keskkonnakaitsja G[216]
Audre Lorde 1934–1992 USA kirjanik, aktivist L[217]
Rachel Maddow s. 1973 USA raadio- ja televisiooniesineja, poliitaktivist L[218]
Peter Mandelson s. 1953 Inglismaa poliitik G[219]
Klaus Mann 1906–1949 Saksamaa kirjanik G[220]
Thomas Mann 1875–1955 Saksamaa kirjanik G[221]
Katherine Mansfield 1888–1923 Uus-Meremaa kirjanik B[222]
Robert Mapplethorpe 1946–1989 USA fotograaf, kunstnik G[223]
Ricky Martin s. 1971 Puerto Rico laulja, näitleja G[224]
W. Somerset Maugham 1874–1965 Inglismaa kirjanik G[225]
Amélie Mauresmo s. 1979 Prantsusmaa tennisemängija L[226]
Daphne du Maurier 1907–1989 Inglismaa kirjanik B[227]
Anne McClain s. 1979 USA astronaut L[228]
Val McDermid s. 1955 Šotimaa kirjanik L[229]
Ian McKellen s. 1939 Inglismaa näitleja, LGBT aktivist G[230]
Margaret Mead 1901–1978 USA antropoloog B[231]
Daniela Mercury s. 1965 Brasiilia laulja, laulukirjutaja B[232]
Freddie Mercury 1946–1991 Inglismaa rokkmuusik B
Vladimir Meštšerski 1839–1914 Venemaa ajakirjanik G[233]
George Michael 1963–2016 Inglismaa popmuusik G
Wentworth Miller s. 1972 USA näitleja G[234]
Yukio Mishima 1925–1970 Jaapan kirjanik G[235]
Gabriela Mistral 1889–1957 Tšiili poeet, diplomaat, feminist, Nobeli laureaat L[236]
Silvia Modig s. 1976 Soome poliitik L[237]
Jason Mraz s. 1977 USA laulja, laulukirjutaja B[238]
Kasha Nabagesera s. 1980 Uganda aktivist L[239]
Jim Nabors 1930–2017 USA näitleja, laulja G[240]
Martina Navratilova s. 1956 Tšehhi tennisemängija L[241]
Ondrej Nepela 1951–1989 Slovakkia iluuisutaja G[242]
Steffi Nerius s. 1972 Saksamaa odaviskaja L[243]
Anaïs Nin 1903–1977 USA kirjanik B[244]
Cynthia Nixon s. 1966 USA näitleja B[245]
Jana Novotná 1968–2017 Tšehhi tennisemängija L[246]
Tyler Oakley s. 1989 USA YouTube'i sisulooja G[247]
Sinéad O'Connor s. 1966 Iirimaa muusik B[248]
Rosie O'Donnell s. 1962 USA näitleja, jutusaate juht, kirjanik L[249]
Rita Ora s. 1990 Albaania-Inglismaa laulja, näitleja B[250]
Cathal Ó Searcaigh s. 1956 Iirimaa poeet G[251]
François Ozon s. 1967 Prantsusmaa filmirežissöör, stsenarist G[252]
Svante Pääbo s. 1955 Rootsi bioloog, paleontoloog B[253]
Olavi Paavolainen 1903–1964 Soome kirjanik G[254]
Ken Page s. 1954 USA näitleja G[255]
Anna Paquin s. 1982 Uus-Meremaa näitleja B[256]
Annise Parker s. 1956 USA poliitik L[257]
Anja Pärson s. 1981 Rootsi mäesuusataja L[258]
Jim Parsons s. 1973 USA näitleja G[259]
Harry Partch 1901–1974 USA helilooja G[260]
Pier Paolo Pasolini 1922–1975 Itaalia kirjanik, filmirežissöör G[261]
Paul Oscar s. 1970 Island laulja, laulukirjutaja, DJ G[262]
Sarah Paulson s. 1974 USA näitleja L[263]
Anthony Perkins 1932–1992 USA näitleja B[264]
David Hyde Pierce s. 1959 USA näitleja G[265]
Enrique Pinti s. 1939 Argentiina näitleja G[266]
Cole Porter 1891–1964 USA helilooja G
Francis Poulenc 1899–1963 Prantsusmaa helilooja B
Vincent Price 1911–1993 USA näitleja B[267]
Marcel Proust 1871–1922 Prantsusmaa kirjanik B[268]
Eric Radford s. 1985 Kanada iluuisutaja G[269]
Sara Ramirez s. 1975 Mehhiko-USA näitleja, laulja, laulukirjutaja B[270]
James Randi 1928–2020 Kanada-USA illusionist, skeptik G[271]
Megan Rapinoe s. 1985 USA jalgpallimängija L[272]
Peeter Rebane s. 1973 Eesti filmirežissöör, produtsent, ettevõtja G[273]
Lou Reed 1942–2013 USA muusik, laulukirjutaja B[274][275]
Robert Reed 1932–1992 USA näitleja G[276]
Marko Reikop s. 1969 Eesti tele- ja raadioajakirjanik G[277]
Bebe Rexha s. 1989 USA laulja, laulukirjutaja B[278]
Little Richard 1932–2020 USA laulja, laulukirjutaja, muusik B[279]
Svjatoslav Richter 1915–1997 Venemaa pianist G[280]
Sally Ride 1951–2012 USA astronaut L[281][282][283][284]
Arthur Rimbaud 1854–1891 Prantsusmaa poeet G[285]
Edgars Rinkēvičs s. 1973 Läti poliitik G[286]
Ernst Röhm 1887–1934 Saksamaa sõjaväelane G[287]
Yulimar Rojas s. 1995 Venetsueela kergejõustiklane L[288]
Portia de Rossi s. 1973 Austraalia näitleja, Ellen DeGeneresi naine L[289]
Vita Sackville-West 1892–1962 Inglismaa kirjanik L[290]
Françoise Sagan 1935–2004 Prantsusmaa kirjanik L[291]
Pirkko Saisio s. 1949 Soome kirjanik, näitleja, filmirežissöör L[292]
Joel Schumacher 1939–2020 USA filmirežissöör G[293][294]
Caster Semenya s. 1991 Lõuna-Aafrika keskmaajooksja L[295]
Maurice Sendak 1928–2012 USA kirjanik G[296]
Marija Šerifović s. 1984 Serbia poplaulja L[297]
Elif Shafak s. 1971 Türgi-Inglismaa kirjanik, naisõiguslane B[298]
Fiona Shaw s. 1955 Iirimaa näitleja L[299]
Jóhanna Sigurðardóttir s. 1942 Island poliitik, esimene avalikult lesbiline peaminister L[300]
Jari Sillanpää s. 1966 Soome poplaulja G[301]
Kyrsten Sinema s. 1976 USA poliitik B[302]
Troye Sivan s. 1995 Austraalia YouTube'i sisulooja, laulja, laulukirjutaja G[303]
Harel Skaat s. 1981 Iisrael poplaulja G[304]
Vibeke Skofterud 1980–2018 Norra suusataja L[305]
Karla Šlechtová s. 1977 Tšehhi poliitik L[306]
Anna Nicole Smith 1967–2007 USA modell B[307]
Valerie Solanas 1936–1988 USA kirjanik, radikaalne feminist L[308]
Stephen Sondheim s. 1930 USA helilooja G[309]
Susan Sontag 1933–2004 USA kirjanik L[310]
Jens Spahn s. 1980 Saksamaa poliitik G[311]
Darren Star s. 1961 USA televisiooni- ja filmiprodutsent G[312]
Jeffree Star s. 1986 USA meigikunstnik, modell, moekunstnik, laulja G[313]
Gertrude Stein 1874–1946 USA kirjanik L[314]
Eric Stenbock 1858–1895 Saksamaa kirjanik G[315]
Kristen Stewart s. 1990 USA näitleja B[316]
David Ogden Stiers s. 1942 USA näitleja G[317]
Lytton Strachey 1880–1932 Inglismaa kirjanik G[318]
Kenzō Takada 1939–2020 Jaapan-Prantsusmaa moekunstnik G[319]
George Takei s. 1937 USA näitleja G[320]
Daniel Tammet s. 1979 Inglismaa autistlik matemaatikageenius G[321]
Holland Taylor s. 1943 USA näitleja L[322]
Bella Thorne s. 1997 USA näitleja, laulja B[323]
Ian Thorpe s. 1982 Austraalia ujuja G[324]
Michael Tippett 1905–1998 Inglismaa helilooja G[325]
Ronnie Tober s. 1945 Holland popmuusik G[326]
Jani Toivola s. 1977 Soome näitleja, tantsija, poliitik G[327]
Pete Townshend s. 1945 Inglismaa muusik, laulja, laulukirjutaja (The Who) B[328]
P.L. Travers 1899–1996 Austraalia-Inglismaa kirjanik, näitleja B[329]
Marina Tsvetajeva 1892–1941 VBenemaa poeet, kirjanik B[330]
Modest Tšaikovski 1850–1916 Venemaa näitekirjanik, libretist, tõlkija G[331]
Pjotr Tšaikovski 1840–1893 Venemaa helilooja G[332][333]
Georgi Tšitšerin 1872–1936 Venemaa poliitik, diplomaat, riigitegelane G[334]
Yi-Fu Tuan s. 1930 Hiina-USA geograaf G[335]
Alan Turing 1912–1954 Inglismaa matemaatik, krüptoanalüütik G[336]
Cy Twombly 1928–2011 USA kunstnik B[337]
Jorma Uotinen s. 1950 Soome tantsija, laulja, koreograaf B[338]
Torbjørn Urfjell s. 1977 Norra poliitik G[339]
Brendon Urie s. 1987 USA laulja, laulukirjutaja, muusik B[340]
Sergei Uvarov 1786–1855 Venemaa teadlane, riigitegelane G[341]
Nils-Aslak Valkeapää 1943–2001 Soome-Saami kirjanik, muusik, kunstnik G[342]
Carl Van Vechten 1880–1964 USA kirjanik, fotograaf G[343]
Leo Varadkar s. 1979 Iirimaa arst, poliitik, peaminister G[344]
Gianni Vattimo s. 1936 Itaalia poliitik, kirjanik, filosoof G[345]
Elihu Vedder 1836–1923 USA kunstnik G[346]
Tanel Veenre s. 1977 Eesti juveelikunstnik, disainer G[347]
Glen Vella s. 1983 Malta laulja G[348]
Paul Verlaine 1844–1896 Prantsusmaa poeet B[349]
Gianni Versace 1946–1997 Itaalia moekunstnik G[350]
Gore Vidal 1925–2012 USA kirjanik, näitleja B[351]
Filipp Vigel 1786–1856 Venemaa diplomaat, memuarist G[352]
Luchino Visconti 1906–1976 Itaalia filmirežissöör G[353]
Julia Volkova s. 1985 Venemaa poplaulja (t.A.T.u.) B[354]
Rebecca Walker s. 1969 USA kirjanik B[355]
María Elena Walsh 1930–2011 Argentiina kirjanik, muusik L[356]
Abby Wambach s. 1980 USA jalgpallimängija L[357]
Andy Warhol 1928–1987 USA kunstnik G[358]
Johnny Weir s. 1984 USA iluuisutaja G[359]
Guido Westerwelle 1961–2016 Saksamaa poliitik G[360]
Patrick White 1912–1990 Austraalia kirjanik G[361]
Walt Whitman 1819–1892 USA kirjanik G[362]
Oscar Wilde 1854–1900 Iirimaa kirjanik B[363]
Thornton Wilder 1897–1975 USA kirjanik G[364]
Tennessee Williams 1911–1983 USA kirjanik G[365]
Matthew Williamson s. 1971 Inglismaa moekunstnik G[366]
Jeanette Winterson s. 1958 Inglismaa kirjanik L[367]
Ludwig Wittgenstein 1889–1951 Austria filosoof B[368]
Evan Rachel Wood s. 1987 USA näitleja, laulja B[369]
Grant Wood 1891–1942 USA kunstnik G[370]
Virginia Woolf 1882–1941 Inglismaa kirjanik B[371]
Klaus Wowereit s. 1953 Saksamaa poliitik G[372]
Conchita Wurst s. 1988 Austria laulja G[373]
Milo Yiannopoulos s. 1983 Inglismaa poliitkommentaator G[374]
Marguerite Yourcenar 1903–1987 Belgia-Prantsusmaa-USA kirjanik L[375]
Yun Hyon-seok 1984–2003 Lõuna-Korea kirjanik, LGBT-aktivist G[376]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Kõik andmed tuginevad usaldusväärsetele allikatele. Tähtedega on viidatud Lesbile, Geile või Biseksuaalsusele.
  2. "X Factor's Saara Aalto reveals she's engaged to one of her female fans". TellyMix. 4. oktoober 2016. Vaadatud 6. jaanuar 2019. 
  3. Anthony, Andrew, (4. september 2005), The Big Life, The Guardian. Retrieved Jaanuar 2006.
  4. Cullen, Pamela V., "A Stranger in Blood: The Case Files on Dr John Bodkin Adams", London, Elliott & Thompson, 2006, ISBN 1-904027-19-9.
  5. Prono, Luca (25 February 2004), Jane Addams Retrieved jaanuar 2006.
  6. "Archived copy". Originaali arhiivikoopia seisuga 21. juuli 2010. Vaadatud 24. veebruar 2011. 
  7. Morris, Gary (August 2002), Rare Docs on French Filmmakers, Bright Lights Film Journal. Retrieved 18. november 2006.
  8. Gussow, Mel (1999). Gussow Edward Albee: A Singular Journey : A Biography. ISBN 0-684-80278-3.
  9. "Lily Allen: Lesbian Sex Didn't Feel Like Cheating" (inglise keeles). 21. september 2018. Vaadatud 25. september 2018. 
  10. "This is the heartbreaking reason why Lily Allen hired female prostitutes". Cosmopolitan (inglise keeles). Originaali arhiivikoopia seisuga 6. september 2018. Vaadatud 25. september 2018. 
  11. Zervigon, Andres Mario (8 June 2005), Pedro Almodóvar
  12. "See the list of 204 LGBT Olympians". Outsports. Vaadatud 12. september 2018. 
  13. Bennett, Drake (6 February 2005), The trouble with identity, The Boston Globe. Retrieved 28. juuli 2007.
  14. Ivry, Benjamin (1996). Francis Poulenc, 20th-Century Composers series. Phaidon Press Limited. ISBN 0-7148-3503-X.
  15. "Giorgio Armani and Sergio Galeotti: a Love Story". www.luxemag.org. Vaadatud 22. august 2018. 
  16. Weider, Judy (24. jaanuar 1995), Coming Clean, The Advocate (LGBT magazine). Retrieved 6. november 2006.
  17. Weigl, Kerstin (14. veebruar 1999), "Jag är så fruktansvärt lycklig", The Aftonbladet. Retrieved 28. juuli 2007.
  18. Mendelson, Edward, ed., W. H. Auden: Collected Poems (Modern Library, 2007), ISBN 0-679-64350-8.
  19. August, John (5. september 2005), Dear Governor Schwarzenegger: Marry Me, JohnAugust.com. Retrieved 6. november 2006.
  20. "Revealed: Spice girl Mel B's two-year affair with TWO lesbian lovers". Evening Standard (en-GB keeles). Vaadatud 4. september 2018. 
  21. Rodnitzky, Jerry L (1999). Feminist Phoenix: The Rise and Fall of a Feminist Counterculture. Praeger/Greenwood, 138. ISBN 0-275-96575-9.
  22. New York Daily News, (19 May 2004), "GENDER IS NOT A PROBLEM FOR ME". Retrieved 17. november 2006.
  23. Strong, Lester Josephine Baker’s Hungry Heart, The Gay and Lesbian Review, volume 13.5.
  24. James Baldwin . Retrieved 5. november 2006.
  25. Pages, Neil Christian (September 2004), Dag Heede. Herman Bang: Morkvordige losninger. Toogfirs tableauer., Scandinavian Studies journal.
  26. Samuel Barber. Retrieved 16. jaanuar 2006.
  27. Zeigler, Cyd. “World champion and Olympian Shawn Barber comes out as ‘gay and proud’”, 24. aprill 2017. (Retrieved 30. 06. 2017.)
  28. Heroux, Devin. “Canadian pole vaulter Shawn Barber comes out as gay: Reigning world champion makes announcement on Facebook”, 25. aprill 2017. (Retrieved 30. 06. 2017.)
  29. Herring, Phillip (1995). Djuna: The Life and Work of Djuna Barnes. New York: Penguin Books, xvi. ISBN 0-14-017842-2.
  30. Eribon, Didier (2004). Insult and the Making of the Gay Self. Duke University Press, 250. ISBN 0-8223-3371-6.
  31. Warn, Sarah (July 2003), Bi with a Boyfriend: the Latest Hollywood Trend?, Afterellen.com. Retrieved 17. november 2006.
  32. Louis-Jean Calvet, trans Sarah Wykes (1994), Roland Barthes: A Biography, Indiana University Press, Bloomington, ISBN 0-253-34987-7.
  33. "29 LGBTQ figures from history you need to know about". Attitude.co.uk (inglise keeles). 01.02.2020. Vaadatud 16.05.2020. 
  34. Sawyer, Miranda (03.09.2017). "The Jean-Michel Basquiat I knew…". The Guardian (en-GB keeles). ISSN 0261-3077. Vaadatud 16.05.2020. 
  35. Morgan, Joe (21.02.2019). "The 11 bisexual people of color they didn't teach you about in history class". Gay Star News (en-GB keeles). Vaadatud 16.05.2020. 
  36. GLAAD.org, (21 January 2007), 18th ANNUAL GLAAD MEDIA AWARDS SPECIAL HONOREES Retrieved 24. jaanuar 2007.
  37. Menand, Louis, STAND BY YOUR MAN: The strange liaison of Sartre and Beauvoir Newyorker.com. Retrieved 10. november 2006.
  38. Behan, Brendan (1985). Confessions of an Irish Rebel. Arena Books. ISBN 0-09-936500-6.
  39. Tozer, Steven; Gallegos, Bernardo P.; Henry, Annette; Greiner, Mary Bushnell; Price, Paula Groves (20. oktoober 2010). Handbook of Research in the Social Foundations of Education (inglise keeles). Taylor & Francis. ISBN 9780203874837. 
  40. NWS, VRT (29.03.2011). "Vlaamse zanger Bob Benny is overleden". vrtnws.be (hollandi keeles). Vaadatud 26.07.2020. 
  41. Kajsa Bergqvist comes out, AfterEllen.com. Retrieved 20. detsember 2011.
  42. Fyne Times Gay and Lesbian Magazine, UK.
  43. "Je suis surpris de devenir bourgmestre". L'essentiel. 11. oktoober 2011. Vaadatud 8. mai 2017. 
  44. Patner, Andrew (16. aprill 2000). "Allan Bloom, warts and all". Chicago Sun-Times. Originaali arhiivikoopia seisuga 13. oktoober 2007. Vaadatud 17. november 2006. 
  45. Haggerty, George; Zimmerman, Bonnie (1999). Encyclopedia of Lesbian and Gay Histories and Cultures, 2 Volume Set. Garland Science. lk 130. ISBN 978-0815333548. 
  46. Christine Lennon (veebruar 2008). "Daddy's Little Helpers". W. Originaali arhiivikoopia seisuga 16. veebruar 2012. Vaadatud 15. märts 2012. 
  47. Lockard, Ray Anne (2002), "Bonheur, Rosa. Retrieved 3. september 2007.
  48. From Ziggy to Sixty, (6. jaanuar 2007) Daily Mirror. Retrieved 8. veebruar 2008.
  49. Hammarström, Camilla. 2001. Karin Boye. Stockholm, Sweden. Natur & Kultur. ISBN 91-27-08935-5.
  50. Carey, Gary (1985). Marlon Brando: The Only Contender. St. Martin's Press. ISBN 0-312-51543-X.
  51. "David Huggins: Public faces in private places - Features, Books - The Independent". Originaali arhiivikoopia seisuga 10.08.2011. Vaadatud 05.12.2019. 
  52. (1991) Letters from a Life: Selected Letters and Diaries: Benjamin Britten. Faber and Faber. ISBN 0-571-16405-6.
  53. Surk, Barbara (28. juuni 2017). "Serbia Gets Its First Female, and First Openly Gay, Premier". The New York Times (en-US keeles). ISSN 0362-4331. Vaadatud 20. august 2017. 
  54. Film Actors: Lesbian. Retrieved 17. november 2006.
  55. Miles, Barry. William Burroughs: El Hombre Invisible, A Portrait, New York: Hyperion, 1992.
  56. Machalik, Regina (May 2001), Interview with Judith Butler.
  57. Samuel Butler. Retrieved 13. november 2006.
  58. "Mayor Pete Buttigieg: Nation Ready for a Gay Millennial President". www.advocate.com (inglise keeles). 23.01.2019. Vaadatud 25.01.2019. 
  59. [http://www.glbtq.com/literature/byron_gg.html. Retrieved 13. november 2006.
  60. Martel, Frederic (2000), The Pink and the Black: Homosexuals in France Since 1968, Stanford University Press, ISBN 0-8047-3274-4.
  61. Vaughn, David (1999) Merce Cunningham: Fifty Years. Aperture. ISBN 0-89381-863-1.
  62. Plimpton, George (1997) Truman Capote, In Which Various Friends, Enemies, Acquaintances, and Detractors Recall His Turbulent Career. Published by Nan A. Talese (imprint of Doubleday).
  63. Marcel Carné. Retrieved 20. november 2006.
  64. Ochalla, Bryan (26. detsember 2006). "Ten Minutes with Cazwell". GayWired.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 24. veebruar 2007. Vaadatud 28. veebruar 2008. 
  65. Nichols, JamesMichael (8. veebruar 2014). "Black History Month: 23 Prominent Black LGBT Icons". Huffington Post (en-US keeles). Vaadatud 20. august 2018. 
  66. Hayes, Christopher (5 March 2007) Mexico rocked by gay pop star, Pinknews.co.uk. Retrieved 22. märts 2007.
  67. Caravaggio Retrieved 16. november 2006.
  68. "Guillaume Cizeron, Olympic Skater Comes Out, Shows Boyfriend". www.out.com (inglise keeles). 29.05.2020. Vaadatud 04.06.2020. 
  69. "In Honor of Sir Arthur C. Clarke". www.tobyjohnson.com. Vaadatud 05.12.2019. 
  70. Entry at Affirmation.org. Retrieved 16. november 2006.
  71. "Voice of Elmo on leave after denying 'underage conduct' with teen". CNN. 12. november 2012. 
  72. Anderson, Tre'vell (11. oktoober 2019). "Olympic Gold Medalist Kerron Clement Comes Out As Gay". Out. Vaadatud 13. oktoober 2019. 
  73. Jean Cocteau. Retrieved 16. november 2006.
  74. Colette. Retrieved 16. november 2006.
  75. Cyril Collard. Retrieved 16. november 2006.
  76. Cook, Tim (29. oktoober 2014). "Tim Cook: "I'm Proud to be Gay"". Bloomberg Businessweek. Bloomberg LP. Vaadatud 29. oktoober 2014. 
  77. Pollack, Howard. "Aaron Copland: The Life and Work of an Uncommon Man". New York, New York; 1st edition (1999). ISBN 0-8050-4909-6.
  78. "Jessie J Confirms She's Bisexual". Yahoo News. 25. veebruar 2011. Originaali arhiivikoopia seisuga 1. märts 2011. Vaadatud 1. märts 2011. 
  79. Duralde, Alonso, "All the lonely people The Advocate (LGBT magazine), 1. veebruar 2005.
  80. Toller Cranston. Retrieved 20. november 2006.
  81. The Naked Civil Servant, (1968) Quentin Crisp, 222 pages, HarperCollins, ISBN 0-00-654044-9.
  82. Lawrence Sutin (2000). Do What Thou Wilt: A Life of Aleister Crowley. ISBN 0-312-28897-2.
  83. Judell, Brandon, Michael Cunningham on success and Nicole's nose, Planetout.com. Retrieved 16 November 2006.
  84. 3. oktoober 2005 broadcast of the Opie and Anthony XM Satellite Radio show.
  85. Krzysztof Tomasik (19. oktoober 2009). "Fragment książki "Homobiografie"". Krzysztof Tomasik, Homobiografie, Wydawnictwo Krytyki Politycznej, Warszawa 2008 (Polish keeles). Polityka.pl. Vaadatud 20. märts 2018. 
  86. Masters, Brian: The Shrine of Jeffrey Dahmer; Hodder and Stoughton Limited, London 1993 (Paperback Coronet 1993).
  87. Gianoulis, Tina (18. aprill 2005), Mary Daly. Retrieved 20. jaanuar 2008.
  88. "See the list of 204 LGBT Olympians". Outsports. Vaadatud 12. september 2018. 
  89. Stein, Marc. City of Sisterly and Brotherly Loves: Lesbian and Gay Philadelphia, 1945–1972. Chicago: University of Chicago Press, 2000, pp. 367–368.
  90. "I'm Bisexual". YouTube. 7. juuli 2015. Vaadatud 7. juuli 2015. 
  91. Bast, William: Surviving James Dean (Barricade Books, 2006), pp. 133, 183–232.
  92. Kohen, Yael (4. september 1999). "DeGeneres talks about coming out experience". The Michigan Daily. Originaali arhiivikoopia seisuga 1. veebruar 2000. Vaadatud 18. jaanuar 2007. 
  93. Baynes, Valkerie (28. august 2013). "Motherhood a motivation for Australian tennis ace Casey Dellacqua". Herald Sun. Vaadatud 22. veebruar 2014. 
  94. Hill, Logan (16. juuli 2015). "Cara Delevingne, Ready to Conquer Hollywood, Immerses Herself in 'Paper Towns'". New York Times. Vaadatud 29. juuli 2015. 
  95. "Cara Delevingne Opens Up About Her Childhood, Love Life, and Why Modeling Just Isn't Enough". Vaadatud 19. juuli 2015. 
  96. Branegan, Jay (2 December 1996), THE NIGHTMARE GOES ON, Time. Retrieved 10. november 2006.
  97. Buckle, Richard, Diaghilev, Weidenfeld & Nicolson, 1979.
  98. McLellan, Diana (2001). The Girls : Sappho Goes to Hollywood. St. Martin's Griffin. ISBN 0-312-28320-2.
  99. "Сексологът Тодор Бостанджиев: Цола Драгойчева Моль Tато Да Не Гони Гейовете" (bulgaaria keeles). blitz.bg. 30. august 2006. Vaadatud 8. veebruar 2020. 
  100. Blanks, Tim (18. august 2002). "The Last Temptation Of Christian". The New York Times. Vaadatud 7. märts 2008. 
  101. BBC 22 November 2006 [1] Retrieved 22 November 2006.
  102. Eleanora Duse. Retrieved 17. november 2006.
  103. John Stoltenberg. Living With Andrea Dworkin. Lambda Book Report, May/June 1994.
  104. "Goodbye Brokeback". BBC News. 27. jaanuar 2006. Vaadatud 19. veebruar 2007. 
  105. LaValley, Albert J.; Barry P. Scherr (2001). Eisenstein at 100: A Reconsideration. Rutgers University Press. lk 53. ISBN 978-0-8135-2971-4. 
  106. Ellis, Bret Easton (14. juuli 2017). "Dear Kathryn Bigelow: Bret Easton Ellis Is Really Sorry". The Daily Beast. Vaadatud 20. august 2020. 
  107. Shand-Tucci, Douglas (2003). The Crimson Letter. New York: St Martens Press. lk 15–16. ISBN 978-0-312-19896-1. 
  108. The Advocate (24 November 2005), John Lennon pal recalls outing Brian Epstein . Retrieved 10. november 2006.
  109. Hekma, Gurt, The Nazi persecution of Gays, Triangles Roses. Retrieved 7. detsember 2006.
  110. Morris, Gary (May 1998) Dark Angel: Fassbinder, Bright Lights Film Journal. Retrieved 21. märts 2007.
  111. "A New Meaning for Lesbian Chic". AfterEllen.com. 12. august 2008. Originaali arhiivikoopia seisuga 12. august 2011. Vaadatud 29. september 2011. 
  112. F.Valentine Hooven: Tom of Finland: His Life and Times: New York: St Martins Press: 1993: ISBN 0-312-09325-X.
  113. Gustave Flaubert, Francis Steegmüller (1996). Flaubert in Egypt: a sensibility on tour: a narrative drawn from Gustave Flaubert's travel notes & letters. Penguin Classics. lk 203. ISBN 0-14-043582-4. Vaadatud 15. august 2013. 
  114. Rainbownetwork.com, (29 June 2005), The Pink List 2005. Retrieved 25. juuni 2007.
  115. Summers, Claude J. Forster, E. M. (24. juuli 2006). Retrieved 15. mai 2007.
  116. Margry, Peter Jan: The Murder of Pim Fortuyn and Collective Emotions. Hype, Hysteria, and Holiness in the Netherlands? published in the Dutch magazine Etnofoor: Antropologisch tijdschrift nr. 16 pages 106–131, 2003, English version available online.
  117. Corriston, Michele (23. aprill 2014). "Jodie Foster Is Married!". People.com. Vaadatud 23. aprill 2014. 
  118. Macey, David. The Lives of Michel Foucault (London: Hutchison, 1993).
  119. "Megan Fox talks about being bisexual". Pink News. 13. mai 2009. Originaali arhiivikoopia seisuga 3. juuli 2009. Vaadatud 29. september 2011. 
  120. "AfterEllen.com – Samantha Fox Needs Love Too (page 2)". 1. oktoober 2005. Originaali arhiivikoopia seisuga 18. mai 2011. Vaadatud 12. august 2008. 
  121. Fry, Stephen, Moab is my Washpot, (Arrow Books Ltd, 1998).
  122. iAfrica.com (25. november 2005), Elton and David to tie the knot Retrieved 29. juuni 2007.
  123. AndrejKoymasky.com
  124. GLBTQ.com. García Lorca, Federico (1898–1936) Retrieved 11 September 2008.; Ian Gibson, Lorca y el mundo gay, Planeta, 2009, ISBN 840808206X
  125. "Boyzone Stephen: I'm gay and I'm in love in The Sun, 16th. June 1999, p. 1."
  126. George, Boy, Take It Like a Man: The Autobiography of Boy George. ISBN 0-06-017368-8.
  127. Britton, Bruce. Our Gay and Lesbian Heritage, Part 6 League @ NCR. Retrieved 17. november 2007.
  128. Jha, Subhash K. (31. mai 2013). "Rituparno Ghosh, a man paranoid about his own sexuality". India Today. Vaadatud 8. märts 2018. 
  129. If It Die: Autobiographical Memoir by André Gide (first edition 1920).
  130. Ward, Mary (5. jaanuar 2018). "Partner of Eat, Pray, Love author Elizabeth Gilbert dies". The Sydney Morning Herald (inglise keeles). Vaadatud 10. september 2018. 
  131. Hampton, Wilborn (6. aprill 1997), Allen Ginsberg, Master Poet of Beat Generation, Dies at 70, New York Times. Retrieved 3. aprill 2007.
  132. Weigle, Lauren (12. märts 2018). "Philippe Venet, Hubert de Givenchy's Partner: 5 Fast Facts You Need to Know". Heavy.com (en-US keeles). Vaadatud 17. august 2018. 
  133. The New Yorker Imp of the Perverse: Witold Gombrowicz’s war against cliché. 30 July 2012. Retri3eved 2 August 2017.
  134. YES I'M GAY. YouTube. 18. mai 2015. 
  135. López Fonseca, Óscar (7. juuni 2018). "El juez conservador que destapó el chivatazo a ETA". El País (Spanish keeles). Vaadatud 27. aprill 2019. 
  136. "Stephane Grappelli" (en-GB keeles). 02.12.1997. ISSN 0307-1235. Vaadatud 26.07.2020. 
  137. "Glenn Greenwald's partner detained at Heathrow airport for nine hours". the Guardian. 18. august 2013. 
  138. "Hervé Guibert, French Novelist, 36". New York Times. 29. detsember 1991. Vaadatud 23. juuni 2006. 
  139. "43 Women Who Came Out as LGBT, Showed Up or Got Girlfriends In 2016". Autostraddle (en-US keeles). 19. detsember 2016. Vaadatud 10. september 2018. 
  140. "Näyttelijä Minna Haapkylä: "Rakastuessa sukupuolella ei ole merkitystä"". Menaiset (soome keeles). 31. juuli 2017. Vaadatud 28. aprill 2019. 
  141. "Miinakentiltä kotirannoille". Apu (soome keeles). 27. oktoober 2004. Originaali arhiivikoopia seisuga 27. september 2007. Vaadatud 3. november 2007. 
  142. Haider is gay.
  143. "Bob Halford – Spring Music – Judas Priest's Rob Halford is first heavy metal band member to say he is gay – Cover Story – Interview - Advocate, The - Find Articles at BNET.com". Originaali arhiivikoopia seisuga 10. juuli 2007. 
  144. Lorraine Hansbury Retrieved 11. märts 2007.
  145. Anthony, Andrew (9. märts 2017). "Yuval Noah Harari: 'Homo sapiens as we know them will disappear in a century or so'". The Guardian. Vaadatud 5. märts 2019. 
  146. Sheff, David (10. august 1989). "Keith Haring, An Intimate Conversation". Rolling Stone. Originaali arhiivikoopia seisuga 26. oktoober 2007. Vaadatud 13. november 2007. 
  147. EXCLUSIVE: Neil Patrick Harris Tells PEOPLE He Is Gay People.com | 3. november 2006.
  148. Azerrad, Michael. Our Band Could Be Your Life: Scenes from the American Indie Underground, 1981–1991. Little Brown and Company, 2001. ISBN 0-316-78753-1. p. 179.
  149. Van Dyck, Karen (2007). Kassandra and the Censors: Greek Poetry Since 1967. Cornell University Press. 
  150. Snetiker, Mark (5. mai 2016). "Colton Haynes gets honest about life after Arrow". Entertainment Weekly. Vaadatud 5. mai 2016. 
  151. Zakarin, Jordan (6. detsember 2010). "Amber Heard Gay: Actress Comes Out As Lesbian". Huffington Post. Vaadatud 1. veebruar 2012. 
  152. "Amber Heard: I've dated men and now I'm in a relationship with a woman". Metro.co.uk. 23. veebruar 2011. Vaadatud 24. veebruar 2011. 
  153. "AfterElton Briefs: Gay body image issues, Webster's inclusiveness raises ire, and more!". AfterElton.com. 18. märts 2009. Originaali arhiivikoopia seisuga 22. aprill 2009. Vaadatud 29. september 2011. 
  154. "Axel Hirsoux is getrouwd met een man" (hollandi keeles). nieuwsblad.be. 7. mai 2014. Vaadatud 23. august 2017. 
  155. The Independent, (2 July 2006), Gay Power: The pink list Archived 7. jaanuar 2008 at the Wayback Machine. Retrieved 25. juuni 2007.
  156. Morgan, Joe (21.02.2019). "The 11 bisexual people of color they didn't teach you about in history class". Gay Star News (en-GB keeles). Vaadatud 16.05.2020. 
  157. "Billie Holiday - Gender and Sexuality Student Services - UIS". www.uis.edu (inglise keeles). Vaadatud 16.05.2020. 
  158. "Film Hints at Hoover's Tortured Sexuality". ABC News (inglise keeles). 16. november 2011. Vaadatud 27. august 2018. 
  159. Plaskin, Glenn. Biography of Vladimir Horowitz. (UK: Macdonald, 1983) pp. 52, 56, 353, 338–7. ISBN 0-356-09179-1.
  160. Ellingsen, Per (21 January 2001), H for homofil , Dagbldet. Retrieved 11. september 2008.
  161. HUMBOLDT THE LIFE AND TIMES OF ALEXANDER VON HUMBOLDT 1769-1859. Universal Digital Library. NEW YORK ALFRED A.KNOPF. 1955. 
  162. Gliński, Mikołaj (28. veebruar 2014). "The Other Life of Jarosław Iwaszkiewicz". culture.pl. Vaadatud 20. märts 2018. 
  163. Davies, Caroline (28. august 2017). "Olympic medallist Colin Jackson announces he is gay". the Guardian (inglise keeles). Vaadatud 10. september 2018. 
  164. Oxfield, Jesse, Idov, Michael (4 March 2007), ‘Out’ Ranks the Top 50 Gays; Anderson Is No. 2, New York Magazine. Retrieved 28. juuni 2007.
  165. "Felix Jaehn: "Ich träume davon, den Menschen zu finden, mit dem ich mein Leben teilen möchte"". ZEITmagazin (saksa keeles). Vaadatud 10. september 2018. 
  166. Duncan James.
  167. Hansson, Tove, Anteckningar från en ö (autobiography; illustrated by Tuulikki Pietilä) (1993).
  168. "It's a Talent to be Gay". Homode. 2016. Vaadatud 19. november 2018. 
  169. Beaumont, Keith, Alfred Jarry: A Critical and Biographical Study (U.S.: St. Martin's Press, 1984), ISBN 0-312-01712-X.
  170. "World Pride Power List 2013: 100 most influential LGBT people of the year". the Guardian (inglise keeles). 28. juuni 2013. Vaadatud 22. august 2018. 
  171. Gay.com (1 May 2003), Emmy winner Michael Jeter dies at 50. Retrieved 29. juuni 2007.
  172. "Elton John's 'marriage' certificate released". GG2. 30. detsember 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 23. aprill 2007. Vaadatud 10. juuli 2007. 
  173. Johnston, Jill -Jasper Johns: Privileged Information. ISBN 0-500-01736-0.
  174. About:Lesbian Life-Angelina Jolie Retrieved jaanuar 2006.
  175. trlnieuws.nl Gerard Joling los tijdens Gay Pride Retrieved 10. detsember 2016.
  176. Johnston, Chris (25.07.2018). "Jim Jones' lover: inside the mind of the cult leader's right-hand woman". The Guardian (en-GB keeles). ISSN 0261-3077. Vaadatud 06.12.2019. 
  177. "Owen Jones does #DryJanuary for Cancer Research UK". Gay Times. 5. jaanuar 2016. Vaadatud 20. august 2019. 
  178. Garvin, Glenn (6. november 2007). "Bandmate recalls Janis Joplin's 'big appetite' in TV doc". Miami Herald. Vaadatud 5. jaanuar 2012. 
  179. Interview with Miranda July Retrieved jaanuar 2006.
  180. Coljon, Thierry (23 April 2005), Les bleus au cœur de Patrick Juvet, Le Soir,p.23. Retrieved 17. mai 2011.
  181. Kahlo, Frida.
  182. Drescher, Jack; Lingiardi, Vittorio (2005). The Mental Health Professions and Homosexuality: International Perspectives. CRC Press. lk 88. ISBN 978-0789020598. 
  183. Koppel, Nataly (27. märts 2014). "Lisette Kampus: "Tulge kapist välja, nii on mõnusam, ägedam ja kergem elada!"". Õhtuleht (eesti keeles). Vaadatud 1. detsember 2020. 
  184. Kinser, Jeremy (11. juuni 2012). "Ke$ha Performs Commitment Ceremony for Lesbian Friends". The Advocate. Here Media Inc. Vaadatud 6. juuli 2013. 
  185. Escoffier, Jeffery (1994). John Maynard Keynes (Lives of Notable Gay Men and Lesbians). London: Chelsea House Publications. ISBN 0-7910-2860-7. 
  186. James Loewen, Lies across America: What our Historic Sites get Wrong (New York: the New Press, 1999) pp. 367-9
  187. Loewen, Jim (14. mai 2012). "Our real first gay president". Salon. Salon Media Group, Inc. Vaadatud 19. veebruar 2014. 
  188. Watson, Robert P. (6. september 2012). Affairs of State: The Untold History of Presidential Love, Sex, and Scandal, 1789–1900 (inglise keeles). Rowman & Littlefield Publishers. ISBN 9781442218369. 
  189. Baker, Jean H. (7. juuni 2004). James Buchanan: The American Presidents Series: The 15th President, 1857-1861 (inglise keeles). Macmillan. ISBN 9781429998406. 
  190. The Kinsey Institute – [Publications].
  191. T. R. Knight of Grey's Anatomy Announces He's Gay www.afterelton.com
  192. "Chicago Gay and Lesbian Hall of Fame". 08.12.2014. Originaali arhiivikoopia seisuga 12.08.2014. Vaadatud 26.07.2020. 
  193. Maylunas, Andrei; Mironenko, Sergei (1996). A Lifelong Passion: Nicholas and Alexandra: Their Own Story. trans. Galy, Dary. Weindenfeld & Nicolson. ISBN 0-385-48673-1. 
  194. "Sofia Kovalevskaya: The Russian woman who broke barriers | Lesbian News". Lesbian News (en-US keeles). 10. märts 2017. Vaadatud 27. august 2018. 
  195. Arenson, Karen W. (2. aprill 2001). "Gay Writer And Yale Finally Agree On Donation". The New York Times. Vaadatud 17. november 2007. 
  196. "Artist Spotlight on Elisar von Kupffers Gay Eden" (inglise keeles). 12. mai 2012. Vaadatud 21. august 2018. 
  197. Nernethy, Rebekah. For Award Winning Playwright, Life Isn't Always Easy. Fusion. produced by the Web Journalism class of the State University of New York at Purchase. Retrieved 17. aprill 2007.
  198. Karlinsky, Simon (2004). "Russian Literature". glbtq.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 9. mai 2007. Vaadatud 2. aprill 2007. 
  199. Postimees «Ei ebanormaalsusele» ehk kuidas Varro Vooglaid mind tappa tahab. 6. oktoober 2014. Retrieved 25. november 2016.
  200. Löfström, Jan (1998). Scandinavian Homosexualities: Essays on Gay and Lesbian Studies. Haworth Press. lk 187. ISBN 0-7890-0508-5. 
  201. exhibit-E.com. "David LaChapelle's website". Davidlachapelle.com. Vaadatud 15. august 2013. 
  202. stated by her on Celebrity Big Brother 2010 (UK).
  203. Alex, Ella; er (10.08.2017). "Karl Lagerfeld opens up about his ex-boyfriend in candid interview: "I was seduced by his physical charm"". Harper's BAZAAR (en-GB keeles). Vaadatud 21.02.2019. 
  204. Colyar, Brock (20.02.2019). "The Man in an 18-Year Relationship With Karl Lagerfeld". The Cut (inglise keeles). Vaadatud 21.02.2019. 
  205. Munck, Kerstin (24. juuli 2006). "Lagerlöf, Selma (1858–1940)". glbtq.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 16. november 2007. Vaadatud 17. november 2007. 
  206. Jackson, Bart (29. mai 2009). "American Idol star Adam Lambert will proclaim he's gay in Rolling Stone: reports". Originaali arhiivikoopia seisuga 30. mai 2009. Vaadatud 30. mai 2009. 
  207. Smith, Patricia Juliana. "Landowska, Wanda (1879-1959)". 
  208. Nathan Lane in the Guardian www.guardian.co.uk Retrieved January 2006.
  209. Sarrubba, Stefania (18. mai 2019). "The Netherlands' Eurovision entry comes out as bisexual during press conference". Gay Star News. Vaadatud 19. mai 2019. 
  210. Brett, Philip; Wood, Elizabeth (detsember 2002). "Musical theatre, jazz and popular music". Lesbian and Gay Music. Electronic Musicological Review. Originaali arhiivikoopia seisuga 27. september 2007. Vaadatud 15. november 2007. 
  211. "glbtq >> arts >> Lempicka, Tamara de". 1. november 2014. Originaali arhiivikoopia seisuga 1. november 2014. Vaadatud 30. august 2018. 
  212. Tracer, Dan (9. august 2017). "Rapper Lil Peep comes out as bi on Twitter". Queerty.com. Vaadatud 17. november 2017. 
  213. Cusumano, Ryan Pfluger,Katherine. "Tove Lo Has No Interest In Acting Like a Pop Star, and That's a Very Good Thing". W Magazine (inglise keeles). Vaadatud 7. september 2018. 
  214. Britton, Bruce. Our Gay and Lesbian Heritage, Part 3. League @ NCR. Retrieved 17. november 2007.
  215. Ronson, Samantha. [2], 7. juuli 2008.
  216. [www.newstatesman.com/200306300013 Jason Cowley. The man who demanded a recount] |date=30. juuni 2003 |accessdate=24. juuli 2007 |magazine=New Statesman}}
  217. Martinez, Elena M. (2002). "Lorde, Audre". glbtq.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 19. oktoober 2006. Vaadatud 13. märts 2007. 
  218. Biography Rachel Maddow airamerica.com. Retrieved 26. mai 2007.
  219. The Independent, (2 July 2006), Gay Power: The pink list. Retrieved 25. juuni 2007.
  220. Jones, James W. Mann, Klaus (1906–1949). Retrieved 31. oktoober 2007.
  221. Mann, Thomas (1983). Diaries 1918–1939. A. Deutsch. lk 471. ISBN 0-233-97513-6. , quoted in e.g. Kurzke, Hermann; Wilson, Leslie (2002). Thomas Mann. Life as a Work of Art. A Biography. Princeton University Press. lk 752. ISBN 0-691-07069-5.  For a discussion of the relationship between his homosexuality and his writing, also see Heilbut, Anthony (1997). Thomas Mann: Eros and Literature. Humanity Press/prometheus Bk. lk 647. ISBN 0-333-67447-2. 
  222. "TLS – Times Literary Supplement". TLS (en-GB keeles). Vaadatud 6. detsember 2019. 
  223. Stolbach, Michael Hunt (1990). "A Day without Art". Social Text 24 (24): 182–186 [183]. JSTOR 827834. doi:10.2307/827834. 
  224. "I am proud to be gay, says pop star Ricky Martin". BBC. 29. märts 2010. Vaadatud 30. märts 2010. 
  225. Morgan, Ted (1980). Maugham: A Biography. Simon and Schuster. ISBN 0-671-24077-3. 
  226. Mauresmo Nails It: A Win, a New Chance, and an Apology outsports.com Outsports.com | 31. jaanuar 2006.
  227. Hoggard, Liz (28 May 2006), Literary greats: Rebecca – Love, paranoia, obsession, The Independent. Retrieved 17. november 2006.
  228. Baker, Mike (23. august 2019). "How a Bitter Divorce Battle on Earth Led to Claims of a Crime in Space". The New York Times (en-US keeles). ISSN 0362-4331. Vaadatud 24. august 2019. 
  229. Mina, Denise (2002). Interview in the Sunday Herald. Retrieved 9. juuli 2007.
  230. Interview With Sir Ian McKellen www.afterelton.com AfterElton.com | 27. september 2006.
  231. Bateson 1984; Lapsley 1999.
  232. "Daniela Mercury se casa no civil com Malu Verçosa". CARAS (pt-BR keeles). 12. oktoober 2013. Vaadatud 31. august 2018. 
  233. Peter Stoneley (2007) A queer history of the ballet, Taylor and Francis, p. 53
  234. "Wentworth Miller rejects Russian film festival invitation; 'As a gay man, I must decline'". GLAAD (inglise keeles). 21. august 2013. Vaadatud 6. detsember 2019. 
  235. "Suppressing more than free speech | The Japan Times". The Japan Times (en-US keeles). Vaadatud 22. august 2018. 
  236. Verdugo, Patricia (23. oktoober 2007). "Mistral Lesbiana". Las Otras Familias. Originaali arhiivikoopia seisuga 30. detsember 2009. 
  237. Nuseibeh, Nuzha (29. november 2014). "Finland Finally Legalizes Same-Sex Marriage, But The Vote Was Scarily Close". Vaadatud 27. mai 2019. 
  238. Reilly, Phoebe (19. juuli 2018). "Jason Mraz Talks Trump Inspiring 'Rebellion Songs' & Embracing His Sexuality". Billboard. Vaadatud 1. august 2018. 
  239. "Ugandan gay activist wins award". BBC News (en-GB keeles). 4. mai 2011. Vaadatud 22. august 2018. 
  240. "EXCLUSIVE: Actor Jim Nabors marries his longtime male partner – Hawaii News Now – KGMB and KHNL". Hawaii News Now. Vaadatud 5. detsember 2013. 
  241. Navratilova, Martina; Vecsey, George (26. juuni 1986). Being Myself. HarperCollins Publishers Ltd. ISBN 0586069224. 
  242. Cranston, Toller; Martha Lowder Kimball (2000). When Hell Freezes Over: Should I Bring My Skates?. McClelland & Stewart. ISBN 0-7710-2337-5. 
  243. "See the list of 204 LGBT Olympians". Outsports. Vaadatud 12. september 2018. 
  244. Anaïs Nin.
  245. Warn, Sarah (24. september 2004), Cynthia Nixon in Relationship With a Woman, AfterEllen.com. Retrieved 31. oktoober 2007.
  246. Hovet, Jason. "Wimbledon champion Novotna dies after battle with cancer". U.S. (en-US keeles). Vaadatud 12. september 2018. 
  247. "Ten Years Ago This Month I Came Out As Gay". Vaadatud 7. juuni 2014. 
  248. [3] Retrieved 25. veebruar 2007.
  249. [4] Rosie O'Donnell Marries Partner in S.F. Retrieved 25. veebruar 2007.
  250. "Rita Ora comes out as having "romantic relationships" with men and women". Gay Times (en-GB keeles). 14. mai 2018. Vaadatud 13. september 2018. 
  251. Biography: Cathal Ó Searcaigh. Retrieved 1. november 2007.
  252. Bowen, Peter. "FRANÇOIS AND HIS FRIENDS". Filmmaker Magazine. Vaadatud 7. oktoober 2008. 
  253. "Neanderthal Man: In Search of Lost Genomes, by Svante Pääbo". Times Higher Education (THE) (inglise keeles). 3. aprill 2014. Vaadatud 5. september 2018. 
  254. Toikka, Pekka (13. august 2008). "Kesäklassikko: Biseksuaali kareliaani sodassa" (soome keeles). Killtomato. Vaadatud 3. juuni 2020. 
  255. Cooperman, Jeannette (12. september 2012). "Kenny Cool: Broadway Actor Ken Page Talks About Joy, Celebrity, and Coming Home Again". St. Louis Magazine. Vaadatud 24. aprill 2015. 
  256. Singh, Anita (1. aprill 2010). "True Blood star Anna Paquin comes out as bisexual". The Daily Telegraph. London. Vaadatud 1. aprill 2010. 
  257. Bajko, Matthew S. (22. november 2007). "Political Notebook: Bisexual, lesbian politicians stump in SF". Bay Area Reporter. Vaadatud 25. november 2007. 
  258. "Anja Pärson fick en son". Svenska Dagbladet (Swedish keeles). 6. juuli 2012. Vaadatud 8. märts 2018. 
  259. Healy, Patrick (23. mai 2012). "Stalked by Shadows (and a Rabbit)". The New York Times. The New York Times Company. Vaadatud 23. mai 2012. 
  260. Gilmore, Bob (1998). Harry Partch: A Biography. Yale University Press. ISBN 0-300-06521-3. 
  261. Ehrenstein, David (2005). "Pasolini, Pier Paolo". glbtq.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 15. märts 2007. Vaadatud 2. aprill 2007. 
  262. Cameron, Bart (5. august 2005). "Why the Gay Pride Festival Isn't for Páll Óskar". The Reykjavík Grapevine. Originaali arhiivikoopia seisuga 17. november 2006. Vaadatud 3. november 2007. 
  263. Warn, Sarah (2. märts 2006). "Sarah Paulson Lands Lead Role in Studio 60 on the Sunset Strip". AfterEllen.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 7. detsember 2006. 
  264. Gianoulis, Tina (8. juuli 2007). "Perkins, Anthony (1932–1992)". glbtq.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 3. jaanuar 2014. Vaadatud 28. veebruar 2012. 
  265. "David Hyde Pierce joins list of out gay actors". AfterElton.com. 30. mai 2007. Originaali arhiivikoopia seisuga 17. mai 2008. Vaadatud 11. juuni 2008. 
  266. "Enrique Pinti habló sobre la locura en la ficción y en la realidad". La Capital (Spanish keeles). 22. september 2012. Vaadatud 19. november 2018. 
  267. Murphy, Colin (22. oktoober 2015). "Vincent Price's daughter confirms her father's bisexuality". LGBTQNation.com. Boom Magazine. Vaadatud 7. aprill 2018. 
  268. Straus, Bernard (1980). Maladies of Marcel Proust: doctors and disease in his life and work. Holmes&Meier. lk 115. 
  269. Zeigler, Cyd (4. detsember 2014). "Eric Radford: Olympic figure skater, medal-winning family man. And gay.". Outsports. Retrieved on 14. detsember 2014.
  270. Erin Rook (8. oktoober 2016). "'Grey's Anatomy' star Sara Ramirez comes out as bisexual and queer". LGBTQ Nation. Vaadatud 8. oktoober 2016. 
  271. "James Randi – A Skeptic Comes Out at 81". For Good Reason. 21. märts 2010. Originaali arhiivikoopia seisuga 25. märts 2010. Vaadatud 21. märts 2010. 
  272. "Fever Pitch". Out Magazine. 2. juuli 2012. Vaadatud 3. juuli 2012. 
  273. Peeter Rebane saabus presidendi vastuvõtule oma hurmava boyfriendiga. Delfi.com 24. veebruar 2015) Retrieved:19. mai 2015
  274. Colin, Chris. "Lou Reed - Salon.com". Salon.com. Vaadatud 23. juuni 2010. 
  275. The Advocate (1998). "Ahead of His Time". The Advocate : The National Gay & Lesbian Newsmagazine (Here Publishing): 73. ISSN 0001-8996. 
  276. Williams, Barry (1992). Growing Up Brady OR I Was a Teenage Greg. Harpercollins. ISBN 0-06-109122-7. 
  277. "Sõbralikult koos: avalikult gei Marko Reikop ja tuntud homovastane Erki Nool poseerivad kaelakuti!". Õhtuleht (eesti keeles). 12. detsember 2014. Vaadatud 1. detsember 2020. 
  278. "LGBTQ Stars Who Have Come Out in 2018 So Far". Billboard. Vaadatud 13. september 2018. 
  279. "Little Richard, Father of Rock and Roll, Has Died at 87". www.out.com (inglise keeles). 09.05.2020. Vaadatud 10.05.2020. 
  280. Ivry, Benjamin (5. jaanuar 1999). "From Russia with (forbidden) love". Salon.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 30. oktoober 2007. Vaadatud 25. oktoober 2007. 
  281. Abdill, Rich (23. juuli 2012). "Sally Ride Revealed to Be Gay: Her Sister, on Ride's Life, Death, and Desires for Privacy". The New Times Broward-Palm Beach. Vaadatud 27. juuli 2012. 
  282. "Sally Ride, First American Woman In Space, Revealed To Have Female Partner Of 27 Years". The Huffington Post. 23. juuli 2012. Vaadatud 27. juuli 2012. 
  283. Adams Sheets, Connor (23. juuli 2012). "Tam O'Shaughnessy: About Sally Ride's Partner Of 27 Years". The International Business Times. Vaadatud 27. juuli 2012. 
  284. Joe Garofoli (25. juuli 2012). "Sally Ride never hid, was 'just private'". San Francisco Chronicle: SFGate. Vaadatud 29. oktoober 2012. 
  285. Robb, Graham (2000). Rimbaud. Picador. ISBN 0-330-48803-1. 
  286. "Rinkēvičs sociālajos medijos paziņo: 'lepns būt gejs'" (Latvian keeles). Delfi. 6. november 2014. Vaadatud 6. november 2014. 
  287. Machtan, Lothar (2002). The Hidden Hitler. Basic Books. lk 107. ISBN 0-465-04309-7. 
  288. "Yulimar Rojas🌈 (@yulimarrojas45) • Instagram photos and videos". www.instagram.com (inglise keeles). Vaadatud 24. august 2018. 
  289. Kort, Michele "Portia heart & soul" The Advocate. 13. september 2005.
  290. Knopp, Sherron E (16. november 2002). "Sackville-West, Vita". glbtq.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 12. oktoober 2007. Vaadatud 10. oktoober 2007. 
  291. Campbell, Matthew (16. detsember 2007). "Lesbian love tangle stirs Paris literati". The Sunday Times. London. Originaali arhiivikoopia seisuga 22. september 2011. Vaadatud 16. august 2013. 
  292. Saisio, Pirkko (1949–)[katkine viide] kansallisbiografia.fi. Retrieved mai 2017.
  293. "Gay directors bring home the bacon". The Advocate. 13. mai 2003. Originaali arhiivikoopia seisuga 21. november 2007. Vaadatud 8. juuli 2007. 
  294. Dagan, Carmel (22.06.2020). "Joel Schumacher, Director of Batman Films and ‘Lost Boys,’ Dies at 80". Variety (inglise keeles). Vaadatud 23.06.2020. 
  295. Kortjaas, Bareng-Batho (8. august 2017). "Caster Semenya on being lesbian: It's something I felt from young". Times LIVE. Vaadatud 1. mai 2019. 
  296. The Guardian: Maurice Sendak: 'I refuse to lie to children'. Retrieved 5. oktoober 2011.
  297. "I Am A Lesbian! – Marija Serifovic Opens Up In Her Film "Confession"". InSerbia News. 28. november 2013. Originaali arhiivikoopia seisuga 18. oktoober 2016. Vaadatud 9. mai 2017. 
  298. "Award-winning Turkish author Elif Şafak comes out as bisexual". Hürriyet Daily News (inglise keeles). Vaadatud 10.12.2019. 
  299. Ramesh, Randeep (2. juuli 2006). "Gay Power: The pink list". The Independent. London. Originaali arhiivikoopia seisuga 7. jaanuar 2008. Vaadatud 25. juuni 2007. 
  300. "Time: Iceland Picks the World's First Openly Gay PM". 30. jaanuar 2009. Originaali arhiivikoopia seisuga 12. aprill 2009. Vaadatud 4. juuni 2009. 
  301. "Jari Sillanpää: Moni sai homoudelleen hyväksynnän kauttani". Helsingin Sanomat (soome keeles). 2. september 2009. Vaadatud 12. august 2013. 
  302. "Gay-marriage-ban foes raise straight issue anew". Arizona Daily Star. 2. mai 2008. 
  303. "Coming Out". Vaadatud 7. juuni 2014. 
  304. Nevo, Asaf (22. oktoober 2010). הראל סקעת מודה בנטיותיו המיניות [Harel Skaat Comes Out] (heebrea keeles). Keshet (TV)#mako. Vaadatud 31. jaanuar 2020. 
  305. "Skofterud står frem med jentekjæreste" (norra keeles). Vaadatud 13. september 2018. 
  306. "Konec ministryně s gulama. Karla Šlechtová už nebude v nové vládě". neovlivni.cz (tšehhi keeles). 22. juuni 2018. Vaadatud 13. november 2018. 
  307. Ramesh, Randeep (2. juuli 2006). "Gay Power: The pink list". The Independent. London. Originaali arhiivikoopia seisuga 7. jaanuar 2008. Vaadatud 25. juuni 2007. 
  308. Williams, Carla (2002). "American Art: Lesbian, Post-Stonewall". glbtq.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 10. veebruar 2007. Vaadatud 3. aprill 2007. 
  309. Secrest, Meryle (2011). Stephen Sondheim : A Life. Random House Digital, Inc. ISBN 978-0307946850. 
  310. Schmidt, Chris (5. jaanuar 2005). "Susan Sontag, 71, critic who was fiercely independent". The Villager. Originaali arhiivikoopia seisuga 27. september 2007. Vaadatud 9. oktoober 2007. 
  311. Bohsem, Guido (12. juuli 2012). "Ein Mann wie eine Walze" (saksa keeles). Sueddeutsche.de. Vaadatud 27. oktoober 2020. 
  312. Romesburg, Don (18. veebruar 2003). "Saint Savant?". The Advocate. Vaadatud 11. märts 2010. 
  313. Catalyst, Clynt. "The Future is Jeffree Star". Frontiers Magazine. Originaali arhiivikoopia seisuga 12. november 2016. Vaadatud 28. juuni 2008. 
  314. Blackmer, Corinne E (2002). "Stein, Gertrude". glbtq.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 21. oktoober 2006. Vaadatud 23. september 2007. 
  315. Gordon, Joan; Hollinger, Veronica (1997). Blood Read: The Vampire As Metaphor in Contemporary Culture. University of Pennsylvania Press. lk 177. ISBN 978-0-8122-1628-8. 
  316. Brooks, Xan (09.03.2017). "Kristen Stewart: 'It's not confusing if you're bisexual. For me, it's the opposite'". The Guardian (en-GB keeles). ISSN 0261-3077. Vaadatud 06.12.2019. 
  317. "'M*A*S*H' Star David Ogden Stiers Reveals He's Gay – ABC News". 06.05.2009. 
  318. Holroyd, Michael (1994). Lytton Strachey. Chatto Press. ISBN 978-0-09-945941-5. 
  319. Ques, Florian (5. oktoober 2020). "Mort de Kenzo Takada : le créateur de mode rejoint son amour de toujours, Xavier de Castella". Têtu (prantsuse keeles). Vaadatud 5. oktoober 2020. 
  320. "Oh, My! George Steps Out of Closet". StarTrek.com. 28. oktoober 2005. Vaadatud 12. september 2007. 
  321. Fred Bernstein (19. juuni 2007). "The Smartest Man in the World is Gay". The Advocate. Originaali arhiivikoopia seisuga 7. jaanuar 2008. Vaadatud 17. juuli 2007. 
  322. Reidlinger, Megan (1. detsember 2015). "Rumors swirl that Holland Taylor, 72, is dating Sarah Paulson, 40". MSN. Vaadatud 3. detsember 2015. 
  323. https://edition.cnn.com/2019/07/23/entertainment/bella-thorne-pansexual-trnd/index.html
  324. Nadia Khomami (12. juuli 2014). "Ian Thorpe Comes Out as Gay in Parkinson Interview". The Guardian. Vaadatud 12. juuli 2014. 
  325. Berkeley, Michael (18. detsember 2004). "One must have a chaos inside". The Guardian (London). Vaadatud 15. august 2007. 
  326. "Welkom op de officiel website van Ronnie Tober". Vaadatud 16. detsember 2007. 
  327. "Jani Toivola ei peittele rakkauttaan miehiin". Iltalehti (soome keeles). 27. jaanuar 2007. Vaadatud 29. jaanuar 2010. 
  328. "Pete Townshend Says He Is Bisexual". tribunedigital-orlandosentinel (inglise keeles). Vaadatud 26. september 2018. 
  329. Barlass, Tim (4. jaanuar 2014). "The truth behind Mary Poppins creator P.L. Travers". The Sydney Morning Herald (inglise keeles). Vaadatud 27. august 2018. 
  330. Feinstein (1993)
  331. Norton, Rictor (5. november 2005). "The Great Queens of History". Originaali arhiivikoopia seisuga 7. juuli 2007. Vaadatud 8. august 2007. 
  332. Henahan, Donal (26. juuli 1981). "Did Tchaikovsky really commit suicide?". The New York Times. Vaadatud 27. märts 2007. 
  333. Poznansky, Alexander (märts 1992). Tchaikovsky: The Quest for the Inner Man. Schirmer Books. ISBN 0-02-871885-2. Vaadatud 16. august 2013. 
  334. Mikhail Kuzmin on glbtq.com (mentions Georgy Chicherin). Retrieved 24. jaanuar 2007.
  335. Yi-fu Tuan (1999). Who Am I?: An Autobiography of Emotion, Mind, and Spirit. University of Wisconsin Press. ISBN 0-299-16660-0. 
  336. Hodges, Andrew (1984). Alan Turing: The Enigma. Simon & Schuster. ISBN 0-671-52809-2. 
  337. Smith, Richard (23.05.2008). "Let's not assign gay artists to the obituary closet". The Guardian (en-GB keeles). ISSN 0261-3077. Vaadatud 06.12.2019. 
  338. Homo-Suomen historia (History of Gay-Finland). Tarinatalo Oy 2005. Documentary on Yle Teema 5 August 2006.
  339. "Tidligere politisk rådgiver Torbjørn Urfjell" (norra keeles). Government.no. Vaadatud 24. september 2020. 
  340. Beatrice Hazlehurst (6. juuli 2018). "Brendon Urie Lays It All Out". PAPER Magazine. 
  341. Manaev, Georgy (6. august 2013). "Back to hostility: the roots of Russia's anti-gay attitudes". Russia Beyond. Vaadatud 17. juuni 2019. 
  342. Larsen, Dan Robert; Balto, Piera (11. aprill 2013). "Skjulte sin legning til sin død" (norra keeles). NRK. Vaadatud 2. november 2018. 
  343. Smalls, James (2006). The Homoerotic Photography of Carl Van Vechten: Public Face, Private Thoughts. Philadelphia: Temple University Press. ISBN 1-59213-305-3. Originaali arhiivikoopia seisuga 14. juuni 2006. Vaadatud 17. juuli 2007. 
  344. "The Saturday Interview". The Irish Times. 20. november 2010. 
  345. Robert Savino Oventile. "Mellow Nihilism: A Review of Gianni Vattimo's Nihilism and Emancipation". Sobriquet Magazine. Vaadatud 16. august 2013. 
  346. Soria, Regina (1970). Elihu Vedder: American Visionary Artist in Rome. Madison, New Jersey: Fairleigh Dickinson University Press. ISBN 0-83866906-9. 
  347. "20 aastat Tanel Veenrega koos olnud Aldo Järvsoo: loodan, et kõik segaduses poisid ja tüdrukud suudavad selle nõiajahi üle elada!". Kroonika. Vaadatud 30. august 2018. 
  348. Björk, Steinnun (3. november 2017). "Ding dong! Malta's Glen Vella and Ukraine's Mika Newton are tying the knot". wiwibloggs. Vaadatud 11. märts 2019. 
  349. "Paul Verlaine". Litweb.net. Originaali arhiivikoopia seisuga 7. august 2007. Vaadatud 18. juuli 2007. 
  350. "Cunanan: more questions than answers". CNN. 25. juuli 1997. Vaadatud 29. juuni 2007. 
  351. Kaplan, Fred (1999). Gore Vidal: A Biography. Doubleday. ISBN 0-385-47703-1. 
  352. Dynes, Wayne R. (22. märts 2016). Encyclopedia of Homosexuality (inglise keeles). Routledge. ISBN 9781317368113. 
  353. "Luchino Visconti BFI Profile". Bfi.org.uk. Originaali arhiivikoopia seisuga 24. veebruar 2007. Vaadatud 17. märts 2007. 
  354. "Yulia Volkova: "I still like boys and girls ..."". The New York Times. 28. jaanuar 2012. Vaadatud 30. juuni 2013. 
  355. Walker, Rebecca (2002). White, Black, and Jewish: Autobiography of a Shifting Self. Riverhead Trade; Reprint edition. ISBN 1-57322-907-5. 
  356. Viola, Liliana (12. detsember 2008). "Novias de antaño". SOY (hispaania keeles). Página/12. Originaali arhiivikoopia seisuga 24. detsember 2013. Vaadatud 20. märts 2014. 
  357. "Soccer Star Abby Wambach Marries". ESPN. 9. oktoober 2013. Vaadatud 19. oktoober 2013. 
  358. Bockris, Victor (1997). Warhol: The Biography. New York: Da Capo Press. ISBN 0-306-81272-X. 
  359. Bierly, Mandi (6. jaanuar 2011). "Johnny Weir officially comes out in new memoir". Entertainment Weekly. Originaali arhiivikoopia seisuga 22. detsember 2013. Vaadatud 18. august 2013. 
  360. "Out is In Among German Politicians". Deutsche Welle. 23. juuli 2004. Originaali arhiivikoopia seisuga 17. juuli 2007. Vaadatud 27. juuni 2007. 
  361. Holland, Patrick (27. mai 2002). "Patrick White (1912–1990)". glbtq.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 14. august 2007. Vaadatud 21. juuni 2007. 
  362. Martin, Robert K. (2002). "Whitman, Walt". glbtq.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 14. august 2007. Vaadatud 13. august 2007. 
  363. McKenna, Neil (2003). The Secret Life of Oscar Wilde. London: Century. ISBN 0-465-04438-7. 
  364. The Gay Bears Collection. "Gay Bears: The Hidden History of the Berkeley Campus: Thornton Wilder". University Library, University of California at Berkeley. Originaali arhiivikoopia seisuga 14. august 2006. Vaadatud 20. juuli 2006. 
  365. Clum, John M (2002). "Williams, Tennessee". glbtq.com. Originaali arhiivikoopia seisuga 12. mai 2007. Vaadatud 10. juuni 2007. 
  366. Freeman, Hadley (17. veebruar 2003). "Double vision". The Guardian (London). Vaadatud 13. august 2007. 
  367. Rich, Ruby B (24. juuni 1997). "In profile: Jeanette Winterson-lesbian author-Interview". The Advocate. Originaali arhiivikoopia seisuga 16. november 2007. Vaadatud 17. märts 2007. 
  368. Bartley, William Warren (1985). Wittgenstein. La Salle, Ill: Open Court. ISBN 978-0-87548-441-9. 
  369. "Evan Rachel Wood". Originaali arhiivikoopia seisuga 9. juuni 2012. Vaadatud 18. august 2013. 
  370. "The wonderfully queer world of 'American Gothic's' Grant Wood". miamiherald (inglise keeles). Vaadatud 20. august 2018. 
  371. Lee, Hermione (1999). Virginia Woolf. Vintage. ISBN 0-679-44707-5. 
  372. "Berlin Gay Mayor Swept Back Into Office". 365Gay.com. 17. september 2006. Originaali arhiivikoopia seisuga 4. november 2006. Vaadatud 17. märts 2007. 
  373. Bromwich, Kathryn (6. juuli 2014). "Conchita Wurst: 'Most artists are sensitive and insecure people. I am too'". The Guardian. Vaadatud 28. august 2018. 
  374. https://web.archive.org/web/20110714053205/http://yiannopoulos.net/2011/07/11/why-ill-probably-never-be-a-parent
  375. "Marguerite Yourcenar". Matt & Andrej Koymasky: Famous GLTB People. 21. veebruar 2002. Vaadatud 15. oktoober 2009. 
  376. 한 번도 ‘우리의 이름’으로 장례를 치르지 못했어요 Vaadatud 09.05.2017.