Hannibal (Missouri)

Allikas: Vikipeedia
Hannibal
Mark Twaini lapsepõlvekodu Hannibalis
Pindala 42,62 km²
Elanikke 17 108 (1.04.2020)[1] Muuda Vikiandmetes

Koordinaadid 39° 42′ N, 91° 23′ W
Asend Marioni maakonnas (vasakul) ja Missouri osariigis (paremal)
Vaade üle Hannibali

Hannibal on linn Ameerika Ühendriikides Missouri osariigis. Linn asub Marioni ja Rallsi maakonnas Mississippi jõe paremkaldal umbes 160 km Saint Louisest loode pool. Hannibalis ristuvad kiirtee Interstate 72 ning maanteed Route 24, Route 36 ja Route 61. Elanike arv on 2020. aasta rahvaloenduse kohaselt 17 312. Aastal 2010 oli elanikke 17 916.

Hannibal asutati 1819. aastal. See sai linnaõigused 1845. aastal.

Linnas asub nii kirjanik Mark Twaini kui ka kõrgseltskondlase Margaret Browni majamuuseum.

Idülliline Hannibal on inspireerinud Mark Twaini tema Tom Sawyeri lugude kirjutamisel, mistõttu vastavad raamatu paigakirjeldused väga lähedaselt Hannibalile. Kirjeldusteoses St. Petersburgiks nimetatud väikelinnas asuvad näiteks Gardiffi mägi, saared Mississippi jõel ning rohkete käikudega karstikoobastik. Koobastiku juures asub külastuskeskus ning maa-alusesse unikaalsesse karstisüsteemi korraldatakse ekskursioone.

Tom Sawyeri lugude tinglik toimumispaik ja sarnasus raamatukirjeldustega on linnale oluline sissetulekuallikas, kuna hoogustab turismi. Lisaks kirjaniku majamuuseumi külastamisele saavad turistid Tom Sawyeri eeskujul proovida plangu värvimist, peetakse iga-aastast Twaini festivali ning kooliõpilaste seast valitakse Tom Sawyer ja Becky Thatcher. Jõesadama lähedal, linna ajaloolisel peatänaval tervitab saabujaid Huckleberry Finni ja Tom Sawyeri pronkskuju. See püstitati Twaini pärandi auks 1926. aastal ning on Ameerikas üks esimesi väljamõeldud karakteritele loodud mälestusmärke.

Hannibalis peatuvad Mississippi kruiisilaevad ning linnas on mitu hotelli ja restorani.

Huckleberry Finni ja Tom Sawyeri pronkskuju Hannibalis

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 2020 United States Census, vaadatud 1.01.2022.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]