Gustav Seen

Allikas: Vikipeedia

Gustav Seen (30. märts 187111. aprill 1943) oli eesti jurist ja ühiskonnategelane.

Seen oli Urvaste kihelkonna Mälle taluperemehe Kusta (Gustav) Seene ja Ann Seene poeg. Lõpetas Tartu Aleksandri Gümnaasiumi 1890. aastal ja Tartu Ülikooli õigusteaduskonna cand.jur. astmega 1894. aastal. Oli Riia Ringkonnakohtu kohtuameti kandidaat aastatel 1895–96. Notar Viljandis kuni 1918. aastani. Viljandi-Pärnu Rahukogu esimene esimees, Petseri ja Narvataguste maade kinnistuskomisjoni esimees 1927.-28.a. Vandeadvokaat Viljandis alates 1928. aastast kuni surmani. Ta oli Asutava Kogu liige.

Üliõpilaspõlves agar vanavara ja rahvaluule koguja Jakob Hurdale. Viljandis elades aktiivne ja juhtiv liige haridus-kultuurilistes ühingutes ja ettevõtteis. Oli Viljandi Tuletõrje Seltsi esimees ja kauaaegne linnavolinik. Viljandi Haridusseltsi asutaja ja juhatuse liige. Eriliseks huviks oli aiandus, kus ta aretas võõramaa taimesorte.

Gustav Seene vend Arthur Albert Seen oli raudteeinsener, kes rändas 1917. aasta segastel aegadel Galapagose saarele San Cristobal ja elas seal üksiku eestlasena oma elu lõpuni.[1]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]