Greta Van Susteren

Allikas: Vikipeedia
Greta Van Susteren, 2008

Greta Conway Van Susteren (sündinud 11. juunil 1954 Wisconsini osariigis) on Ameerika Ühendriikide teleajakirjanik, kes juhib alates 2002 Fox News Channeli saadet "On the Record w/ Greta Van Susteren".

Ta oli 19942002 CNNi saate "Burden of Proof" kaassaatejuht koos Roger Cossackiga. Van Susteren mängis saates kaitsjat, Cossack süüdistajat.

Ta on lõpetanud Wisconsini ülikooli, kus õppis geograafiat ja majandust. Majanduses sai ta sealt bakalaureusekraadi. 1979. ja 1982. aastal sai ta Georgetowni Ülikooli õigusteaduskonnast doktori- ja magistrikraadi[1]. 19841999 töötas ta Georgetowni Ülikooli abiprofessorina.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Greta Van Sustereni õde Lisa Van Susteren on kohtupsühhiaater ja kandideerinud Demokraatliku Partei esindajana senatisse. Nende vend Dirk Van Susteren on ajakirjanik, kes oli pikka aega ajalehe Vermont Sunday toimetaja.

Ta on abielus John P. Coale'iga. See oli Coale'ile kolmas ja van Susterenile esimene abielu. Nad elavad Florida osariigis. [2]

Mõlemad on saientoloogid. Van Susteren hakkas saientoloogiks pärast abiellumist. Ta on annetanud saientoloogia kirikule rohkem kui 100 000 USA dollarit. [2].

Coale on advokaat, kes on spetsialiseerunud eraisikute hagidele suurettevõtete vastu. Sealhulgas on ta esindanud saientoloogia kiriku lihtliikmeid hagides saientoloogiavastaste organisatsioonide vastu. [2]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]